Iranian Agriculture News Agency

تولید افزون بر ۳۵۰ هزارتن سبزی و صیفی در گلخانه های اصفهان

معاون بهبودتولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان گفت: سالانه افزون بر ۳۵۰ هزار تن سبزی و صیفی و ۱۶۵ میلیون اصله، شاخه و گلدانِ گل در گلخانه های اصفهان تولید می شود.

تولید افزون بر ۳۵۰ هزارتن سبزی و صیفی در گلخانه های اصفهان

به گزارش خبرنگار ایانا در استان اصفهان،  اصغر رستمی معاون بهبودتولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان گفت: محصولات صیفی بیشتر شامل خیار، گوجه فرنگی، انواع فلفل، بادمجان و سبزیجات برگی است.

معاون بهبودتولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان گفت: اکنون سطح زیر کشت گلخانه‌های استان از مرز ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار گذشته که ۲ هزار و ۲۰۰هکتار سبزی و صیفی و حدود ۲۰۰ هکتار گل و گیاهان زینتی است.

رستمی گفت: امسال برغم تاخیر در ابلاغ تسهیلات بانکی تاکنون بیش از ۷۰ هکتار توسعه گلخانه داشته ایم و افزون بر۳۰۰ فقره طرح احداث گلخانه با مساحت حدود ۲۰۰ هکتار با نیاز تسهیلاتی ۱۵ هزار میلیارد ریال، نیازمند دریافت تسهیلات بانکی است.

معاون بهبودتولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان مجموع سرمایه گذاری طرح‌های جدید گلخانه استان را افزون بر یک هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان برآورد کرد.

رستمی گفت: در صورت حمایت مالی و اختصاص تسهیلات ارزان قیمت، چشم انداز توسعه گلخانه در اصفهان مطلوب است بطوری که امکان افزایش هزار هکتار در هر برنامه پنج ساله وجود دارد.

به گفته وی، تسهیل صدور مجوز‌های متقاضیان، برگزاری کارگاه‌های آموزشی مورد نیاز، جذب نیروی کار ماهر و مسئول فنی در گلخانه‌ها از جمله اقدامات سازمان کشاورزی استان برای کمک به فعالان این حوزه است.

رستمی گفت: به ازای هر هکتار گلخانه برای هشت تا ۱۰ نفر شغل مستقیم و به همین تعداد شغل غیر مستقیم ایجاد می‌شود.

صادرات سالانه ۱۰۰ هزارتن محصولات گلخانه‌ای اصفهان

معاون بهبودتولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان بیشترین محصولات کشت شده در گلخانه‌های استان را به ترتیب فلفل دلمه ای، گوجه فرنگی (معمولی، گیلاسی، زیتونی)، بادمجان، خیار، سبزیجات برگی وگل‌های زینتی عنوان کرد و افزود: آلوئه ورا، موز، انبه، آناناس و برخی گیاهان دارویی نیز در ماه‌های اخیر به کشت‌های گلخانه‌ای استان اضافه شده است.

وی افزود: سالانه حدود ۱۰۰ هزار تُن از محصولات گلخانه‌ای استان اصفهان به روسیه، عراق و کشور‌های حاشیه خلیج فارس صادر می‌شود.

رستمی گفت: بیشترین صادرات گلخانه‌ای استان مربوط به انواع فلفل و گوجه فرنگی است.

وی افزود: در صورت برنامه ریزی مناسب ظرفیت صادرات سالانه ۱۰ میلیارد دلار گل و گیاه زینتی از گلخانه‌های استان به خارج از کشور وجود دارد.

معاون بهبودتولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان گفت: بیشتر گلخانه‌های استان در شهرستان‌های تیران و کرون، دهاقان، شهرضا، خمینی شهر، فلاورجان و اصفهان احداث شده است.

افزایش هزینه احداث و تجهیز گلخانه‌ها

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان، صرفه جویی و افزایش بهره وری در مصرف آب، افزایش چند برابری تولید درمقایسه با فضای باز، اشتغال پایدار، ارزآوری و تولید محصولات سالم و باکیفیت را از مهمترین ویژگی‌های کشت گلخانه‌ای برشمرد.

وی با بیان اینکه کمبود منابع آبی پایدار و با کیفیت همانند بسیاری از بخش ها، گلخانه‌های استان را نیز با چالش روبه رو کرده است، گفت: تاخیر در اعطای وام و سود بالای تسهیلات بانکی، شرط شش دانگ بودن زمین برای صدور مجوز گلخانه، ضعف بازاریابی برای برخی محصولات، هزینه‌های بالای جانبی مانند حمل و نقل و وجود واسطه‌ها در مرحله فروش از دیگر مشکلات فعالان این بخش است.

رستمی با بیان اینکه ساخت هر هکتار گلخانه اکنون افزون بر ۶ میلیارد تومان هزینه دارد، گفت: بیشترین افزایش قیمت در بخش‌های سازه، تجهیزات و پوشش پلاستیکی گلخانه‌ها بوده است.

به گفته وی، تخصیص تسهیلات ارزان‌قیمت و ایجاد زنجیره تولید راهکار موثری برای رفع این چالش‌ها بخصوص در بخش گلخانه‌های گیاهان زینتی استان خواهد بود.

اصفهان ۱۰ درصد از مجموع گلخانه‌های کشور را به خود اختصاص داده و در این بخش حائز رتبه سوم کشور است.
مجموع اراضی زراعی استان اصفهان حدود ۴۸۶ هزار هکتار است. تولید سالانه انواع غلات، حبوبات و محصولات علوفه‌ای، جالیزی و انواع سبزی و صیفی و گیاهان زینتی استان در شرایط عادی حدود چهار میلیون و پانصد هزار تُن برآورد می‌شود.
مجموع اراضی باغی استان اصفهان نیز حدود ۸۰ هزار هکتار است. مجموع تولیدات باغی و گلخانه‌ای استان در شرایط عادی حدود ۸۰۰ هزار تُن برآورد می‌شود.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید