Iranian Agriculture News Agency

اصفهان در مسیر خودکفایی دانه‌های روغنی

امکان کشت سویا فراهم نیست

در شرایط موجود و با جذابیت اقتصادی کشت دانه های روغنی در اولویت برنامه های کشاورزی اصفهان قرار گرفته است.

اصفهان در مسیر خودکفایی دانه‌های روغنی

به گزارش خبرنگار ایانا در استان اصفهان، اصغر رستمی با اشاره به اینکه گیاهان روغنی یا دانه‌های روغنی اعم از کلزا، آفتابگردان روغنی، گلرنگ، بادام زمینی، سویا، منداب، پنبه با کاربرد تولید روغن کشت می‌شود، اظهار داشت: در استان اصفهان، با توجه به تنوع آب و هوایی گیاهان روغنی شامل پنبه، گلرنگ، کلزا، آفتابگردان و کنجد در سطوح مختلف کشت می‌شوند.

وی افزود: سطح کشت دانه‌های روغنی در استان اصفهان متفاوت است و در شرایط مطلوب آبی در سطح وسیع‌تری کشت می‌شوند.

وی با اشاره به تأثیر کم آبی بر کشت دانه‌های روغنی پنبه و آفتابگردان در استان اصفهان تصریح کرد: بیشترین میزان روغن در دانه‌های کلزا یافت می‌شود و بر این اساس در سال‌های اخیر وارد چرخه تولید دانه‌های روغنی کشور شده است.

اصفهان؛ خاستگاه دانه روغنی گلرنگ

وی با اشاره به خاستگاه دانه‌های روغنی گلرنگ در شرق اصفهان گفت: کشت محصول گلرنگ با سازگاری در شرایط اقلیمی اصفهان می‌تواند در تأمین نیاز کارخانه‌های تولید روغن مؤثر باشد.

وی کشت دانه روغنی «سویا» را در اصفهان منتفی دانست و بیان داشت: گیاه روغنی «سویا» در شرایط گرم و مرطوب رشد می‌کند که اقلیم آب و هوایی اصفهان برای رشد این گیاه مساعد نیست.

وی افزود: نیاز آبی، شرایط اقلیمی، درآمد اقتصادی حاصل از کشت دانه‌های روغنی و صنایع تبدیلی وابسته می‌تواند در توسعه کشت دانه‌های روغنی مؤثر واقع شود.

وی بیشترین کشت محصول پنبه در استان اصفهان را به مناطق شرق اصفهان محدود کرد و بیان داشت: در مناطق گرم استان اصفهان از جمله بخش جلگه، بن رود، آران و بیدگل، کاشان و در شهرستان‌های نائین، اردستان دانه روغنی پنبه با اولویت استفاده از الیاف و روغن کشت می‌شود.

مسیر دانه‌های روغنی به نهاده‌های دامی ختم می‌شود

وی بیشترین سطح زیر کشت دانه روغنی گلرنگ را در شرق اصفهان اعلام کرد و افزود: دانه‌های روغنی علاوه بر مصارف الیاف و روغن می‌توانند به عنوان نهاده‌های دام و طیور مورد استفاده قرار بگیرد و با توجه به نیاز استان به دانه‌های روغنی در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی اصفهان قرار گرفته است.

وی اضافه کرد: با توجه به نیاز نهاده‌های دامی و طیور، توسعه کاشت دانه‌های روغنی در کشور با در نظر گرفتن شرایط آب و هوایی مناسب، فراهم نمودن بذور پر پتانسیل و پر تولید، قیمت خرید تضمینی مناسب می‌تواند نقش بسیار مهمی در افزایش سطح زیر کشت و تولید محصول داشته باشد، تا بتوان از دانه، روغن و هم از کنجاله‌ی تولیدی آن هم در استان اصفهان بهره مند شد.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید