Iranian Agriculture News Agency

سطح زیرکشت برنج در استان اصفهان به ۵۳۰۰ هکتار رسیده است

در گذشته سطح زیرکشت برنج در استان اصفهان ۲۰ هزار هکتار بوده که امسال به ۵ هزار و ۳۰۰ هکتار رسیده است.

سطح زیرکشت برنج در استان اصفهان به ۵۳۰۰ هکتار رسیده است

به گزارش خبرنگار ایانا در استان اصفهان، پیمان فیروزنیا، مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان با اشاره به فصل برداشت برنج در استان اصفهان گفت: در گذشته سطح زیرکشت برنج در استان اصفهان ۲۰ هزار هکتار بوده که امسال به ۵ هزار و ۳۰۰ هکتار رسیده است.

وی در تشریح برنامه این سازمان برای ترویج الگوی کشت در میان کشاورزان بیان کرد: به دنبال توسعه کشت اقلام زودرس و میان‌رس جایگزین برنج هستیم تا مصرف آب را کاهش دهیم.

فیروزنیا خاطرنشان کرد: فعلاً درآمد حاصل از کشت برنج بسیار بالاست، از یک سو موظف به ترغیب کشاورز برای کشت اقلام با نیاز آبی کمتر هستیم و از طرفی سایر دستگاه‌ها تعهداتی برای جبران کاهش درآمد کشاورزان ناشی از نکاشتن برنج دارند و تا زمانی که این اتفاق نیفتند استقبال کشاورزان از کاشت برنج بالا خواهد بود.

مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان در پاسخ به این سؤال که پرداخت این ماء‌التفاوت تا چه زمانی ادامه پیدا خواهد کرد و پس از آن چه الزامی به رعایت الگوی کشت وجود خواهد داشت، اظهار کرد: اهرم‌های دیگری برای ترغیب کشاورزان وجود دارد از جمله این که برق به صورت یارانه‌ای به کشاورزان داده می‌شود اما تعرفه‌های یارانه‌دار در صورتی به کشاورزان تعلق می‌گیرد که کشاورزان الگوی کشت را رعایت کنند.

وی افزود: در چنین شرایطی کشاورزی که الگوی کشت را رعایت نکند برق را با قیمت واقعی دریافت خواهد کرد و علاوه بر آن سموم شیمیایی و نهاده‌های یارانه‌دار را در اختیار کشاورزانی که کشت برنج انجام دهند قرار نخواهیم داد و این برنامه تا زمانی که دیدگاه کشاورزان نسبت به کشت تغییر کند ادامه خواهد یافت.

تأکید بر استفاده از تعرفه برق به عنوان یک اهرم فشار در حالی انجام می‌پذیرد که بسیاری از کشاورزان شهرستان لنجان اصلاً انشعاب برق ندارند که تغییر تعرفه برق آن‌ها را وادار به کشت محصول جایگزین کند، بلکه این خرده‌ملاکان با استفاده از پمپ‌های دیزلی آب را از چاه‌ استحصال می‌کنند و به زمین‌های خودشان می‌رسانند.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید