Iranian Agriculture News Agency

اجرای طرح کاداستر در ۱۱۶۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی گلپایگان

طرح کاداستر در ۱۱ هزار و ۶۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان گلپایگان با ۹۰۰ میلیون تومان اعتبار دولتی اجرا می‌شود.

اجرای طرح کاداستر در ۱۱۶۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی گلپایگان

به گزارش خبرنگار ایانادر سازمان  ، آقای مهندس داود گرشاسبی  در جلسه هماهنگی اجرای طرح کاداستر اراضی کشاورزی شهرستان گلپایگان اظهار داشت: شهرستان گلپایگان ۳۴ هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی کشاورزی دارد که در فاز نخست، طرح کاداستر در ۱۱ هزار و ۶۰۰ هکتار از اراضی دهستان جلگه با تخصیص ۹۰۰ میلیون تومان اعتبار دولتی اجرا می‌شود.

وی افزود: هدف اجرای طرح ساماندهی و تثبیت اراضی کشاورزی است، بهره‌برداران می‌توانند با استفاده از ظرفیت مشاورین طرح و نرم افزارهای موجود یک سری مدارک تهیه و سند اخذ کنند.

مسئول حدنگاری و کاداستر سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان ابراز داشت: بهره برداران در وحله نخست باید مالکیت خود را مشخص کنند، پس از اینکه موقعیت اراضی روی نقشه‌هایی که از قبل توسط عکس برداری هوایی تهیه شده بود مشخص و اسناد کامل شد و مشکل خاصی وجود نداشت به اداره ثبت اسناد جهت اخذ یک برگ پروانه سند ثبتی معرفی می‌شوند.

وی ادامه داد: بهره‌برداران با دریافت سند مالکیت اراضی می‌توانند از انواع تسهیلات، نقل و انتقالات و ضمانت بانکی و سایر موضوعات دیگر استفاده کنند از طرفی بحث شکایت از دستگاه‌های قضایی خارج می‌شود.

گرشاسبی گفت: از اراضی کشاورزی شهرستان گلپایگان تصویر هوایی موجود نبود بنابراین سال گذشته پس از انعقاد قرار داد با یک مشاور تصویر هوایی تهیه شد و پس از تأیید سازمان نقشه برداری کل کشور اجرای طرح حدنگاری و کاداستر در دستور کار قرار گرفت.

وی اضافه کرد: در صورت همکاری بهره‌بردارن با مشاوران، طرح کاداستر بین ۹ ماه تا یکسال طول می‌کشد، به دلیل اینکه از شهرستان گلپایگان تصویر هوایی تهیه شده است این طرح هفت ماه زودتر از سایر شهرستان‌‎های استان در دستور کار قرار گرفت.

مسئول حدنگاری و کاستر سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان اظهار داشت: طرح کاداستر در شهرستان‌های مبارکه، فلاورجان، دهاقان و تیران و کرون در مرحله اجرا قرار دارد.

وی با بیان اینکه این طرح در چارچوب قوانین حدود اراضی را مشخص می‌کند، گفت: یکی از اهداف مهم طرح مشخص شدن مالکیت و موروثی و موقوفه بودن و تثبیت اراضی کشاورزی است که در صورت همکاری مشکلات برطرف می‌شود.

گرشاسبی تأکید کرد: دولت برای برطرف شدن مشکل دریافت سند مالکیت و موقوفه بودن اراضی کشاورزی اعتبار برای این طرح تخصیص داده است بنابراین از بهره‌برداران هیچ گونه هزینه‌ای دریافت نخواهد شد ولیکن در مرحله دریافت سند ممکن هزینه دریافت شود.

وی افزود: اگر با مشاوران طرح همکاری لازم صورت نگیرد به ضرر کشاورزان است زیرا در آینده باید برای تهیه سند کاداستر هزینه پرداخت کنند.

در ادامه مهدی سرلک بخشدار مرکزی شهرستان گلپایگان اظهار داشت: یکی از سیاست‌های دولت براساس قانون برنامه ششم توسعه تهیه طرح کاداستر به منظور تعیین تکلیف و مشخص شدن مالکیت اراضی کشاورزی است.

وی گفت: نبود اطلاعات دقیق از اراضی کشاورزی یرای قوه قضائیه نیز مشکلاتی را به همراه دارد و از طرفی مطالبه مالکان و کشاورزان داشتن سند اراضی است که به دریافت تسهیلات بانکی کمک می‌کند.

بخشدار مرکزی شهرستان گلپایگان با بیان اینکه با اجرای طرح کاداستر و حدنگاری تعارض بین منابع طبیعی و مردم به حداقل می‌رسد، تاکید کرد: همکاری بهره‌برداران با در اختیار قرار دادن اطلاعات محلی به مشاورین در روند تسریع اجرای طرح موثر است.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید