Iranian Agriculture News Agency

رئیس جهاد کشاورزی استان اصفهان:

کشت سالانه ۴۸ هزار تن انواع گیاهان دارویی در اصفهان

رئیس جهاد کشاورزی استان اصفهان خبر داد: سالانه ۴۸ هزار تن انواع گیاهان دارویی مانند زعفران، زرشک، بابونه، زیره و سیاهدانه در استان کشت می‌شود. همچنین در زمینه احداث باغات تولید نهال شناسنامه‌دار و اصیل هم اقدام کرده‌ایم زیرا یکی از مشکلات اساسی کشور تولید نهال‌های بدون شناسنامه بود که استان اصفهان به‌عنوان اولین استان احداث باغ نهال مادری با تولید پنج میلیون نهال اصیل در سال به این حوزه وارد شد.

کشت سالانه ۴۸ هزار تن انواع گیاهان دارویی در اصفهان

به گزارش خبرنگار ایانا در استان اصفهان، هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی جامع صنعت کشاورزی در زمینه‌های سیستم‌های نوین آبیاری، نهاده‌های کشاورزی، کشت گلخانه‌ای و ماشین‌آلات و مکانیزاسیون از  26 تا 29 آذرماه در مساحت 9000 مترمربع فضای بسته و 400مترمربع فضای باز با حضور استان‌های اصفهان، تهران، خراسان‌رضوی، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان، کرمان، کردستان، گلستان، سمنان، البرز، یزد، همدان و قزوین  در محل برگزاری نمایشگاه بین‌المللی استان اصفهان برگزار می‌شود.

رئیس جهاد کشاورزی استان اصفهان در نشست خبری هجدهمین نمایشگاه صنایع کشاورزی گفت: برگزاری این نمایشگاه از تأثیرگذارترین رویدادهای نمایشگاهی در کشور است، زیرا اصفهان یکی از قطب‌های اصلی تولید کشاورزی، باغی، گلخانه‌ی و دامی در کشور است و در بخش‌های بسیاری از این صنعت رتبه اول یا دوم کشوری را به خود اختصاص می‌دهد.

مهرداد مرادمند با اشاره به اینکه بارش نزولات آسمانی در سال زراعی قبل وضعیت بهتری را در بخش کشاورزی استان رقم زد، افزود: هدف برگزاری نمایشگاه را شناسایی شرکت‌های معتبر در زمینه تولیدات کشاورزی دانست و افزود: این نمایشگاه باعث می‌شود فعالان بخش کشاورزی در فضایی ایده‌آل به تبادل اطلاعات لازم بپردازند و بتوانند در روزهای محدود اطلاعات بسیار و ارتباطات خوبی داشته باشند که این امر به افزایش و کیفی شدن سطح کشاورزی کمک می‌کند.

مرادمند گفت: در حاشیه برگزاری هجدهمین نمایشگاه صنایع کشاورزی سمینارهای آموزشی خوبی برای همه فعالان حوزه کشاورزی از جمله دامداران، کشاورزان و دانشجویان و تولیدکنندگان نهاده‌های کشاورزی و دامی برگزار می‌شود.

وی بیان کرد: سطح زیر کشت باغبانی در استان اصفهان حدود ۷۴ هزار و ۵۰۰ هکتار است که با تولید ۴۵۰ هزار تن در سال یکی از استان‌های شاخص در کشور هستیم.

رئیس جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: گلخانه‌های استان اصفهان حدود یک هزار و ۸۴۰ هکتار است که یک هزار و ۶۷۴ هکتار به کشت سبزی و صیفی اختصاص دارد.

وی با بیان اینکه اصفهان قطب صنعت آبزی پروری کشور است، افزود: منابع آبی متنوعی شامل قنوات، چشمه ها و چاه های سطحی و عمیق همچنین استخرهای ذخیره آب کشاورزی را در استان داریم که می توانیم در تولید ماهیان گرمابی و سردابی از آنها استفاده کنیم.

مرادمند با بیان اینکه اصفهان، استان دوم در استفاده از آبیاری‌های نوین است، گفت: در این زمینه استان فارس رتبه اول را دارد و اصفهان توانسته ۱۷ هزار و ۶۰۰ هکتار سامانه نوین آبیاری را اجرا کند و از ابتدای بحث تجهیز به آبیاری‌های نوین، بیش از ۱۲۹ هکتار از اراضی به این سامانه مجهز شده است، همچنین درخصوص احداث شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی بالغ بر ۹۰ هکتار شبکه آبیاری اجرایی شده است.

وی سطح زیر کشت باغبانی استان را حدود ۷۴ هزار و ۵۰۰ هکتار دانست و گفت: در تولید محصولات باغی با میزان ۴۵۰ هزار تن در سال یکی از استان‌های شاخص کشور هستیم و تلاش می‌کنیم باغات استان را به سمت سیستم باغداری مقاوم در برابر خشکسالی ببریم و کشت محصولاتی مانند انار، انگور، پسته، زعفران، قارچ و گیاهان گلخانه‌ای را ترویج کنیم.

رئیس جهاد کشاورزی استان اصفهان در خصوص وضعیت گلخانه‌های استان، گفت: یک هزار و ۸۴۰ هکتار سطح گلخانه‌های استان است که از این میزان یک هزار و ۶۷۴ هکتار به کشت سبزی و صیفی اختصاص دارد و مابقی آن زیر کشت گیاهان زینتی است، در زمینه قارچ خوراکی هم ۱۲ هزارو ۵۰۰ تن تولید قارچ و ۴۰ هزار تن کمپوست یا بستر پرورش قارچ در استان انجام می شود که بیش از نیمی از این رقم به سایر استان‌های کشور ارسال می‌شود.

وی در خصوص وضعیت کشت گیاهان دارویی، گفت: سالانه ۴۸ هزار تن انواع گیاهان دارویی مانند زعفران، زرشک، بابونه، زیره و سیاهدانه در استان کشت می‌شود. همچنین در زمینه احداث باغات تولید نهال شناسنامه‌دار و اصیل هم اقدام کرده‌ایم زیرا یکی از مشکلات اساسی کشور تولید نهال‌های بدون شناسنامه بود که استان اصفهان به‌عنوان اولین استان احداث باغ نهال مادری با تولید پنج میلیون نهال اصیل در سال به این حوزه وارد شد.

مرادمند در حوزه زراعت و میزان کشت دیم و آبی در استان، اظهار کرد: ۶۰ هزار و ۵۰۰ هکتار گندم آبی، ۱۸ هزار و ۲۷۰ هکتار گندم دیم، ۴۶ هزار و ۴۰۰ هکتار جوی آبی، دو هزار و ۴۱۰ هکتار جوی دیم جزو محصولات زراعی امسال بوده است همچنین در تلاش هستیم تا زمان کشت برخی محصولات زراعی مانند پیاز پاییزه و چغندرقند را از بهار به زمستان منتقل کنیم که مزایای این نوع کشت آبیاری کمتر و زمان کوتاه‌تر برداشت محصول را در بر خواهد داشت.

وی تولید بذر کشاورزی را از دیگر اقدامات سازمان جهاد کشاورزی استان دانست و گفت: تولید بذر سیب‌زمینی یکی از این اقدامات است که باعث افزایش بهره‌وری و کاهش میزان آفت و بیماری در گیاهان است، میزان مازاد این بذرها را به دیگر استان‌ها ارسال شده، ضمن اینکه این بذرها در مقابل شوری آب و خشکی زمین مقاوم بوده و تنها استانی هستیم که تمام بذرهای اصلاح شده تولید شده را در خود استان جذب و کشت کردیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه سال زراعی قبل محصول گوجه فرنگی خرید تضمینی شد، گفت: الگوی کشت در استان رعایت می‌شود اما پنج تا ۱۰ درصد ممکن است نوسان در الگوی کشت دیده شود و این میزان به قدری نیست که استان را دچار بحران کند و سطح زیر کشت هر محصول مانند هندوانه یا پیاز مشخص است و مشکلات به وجود آمده برای کشاورزان به دلیل کشت محصول در شهرهای دیگر بوده است.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید