Iranian Agriculture News Agency

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان شرقی مطرح کرد:

ضرورت اختصاص 5 درصد از اعتبارات هدفمندی یارانه‌ها به دامپزشکی

در جلسه شورای هماهنگی مدیران سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، مدیر کل دامپزشکی استان خواستار اختصاص حداقل پنج درصد از محل اعتبارات هدفمندی یارانه‌ها در حوزه سلامت به دامپزشکی شد.

ضرورت اختصاص 5 درصد از اعتبارات هدفمندی یارانه‌ها به دامپزشکی

به گزارش خبرنگار ایانا در تبریز، امیرحسین بهداد با اشاره به نقش مهم دامپزشکی در نظام جامع سلامت گفت: دامپزشکی علاوه بر کنترل بیماری‌های دام، طیور و آبزیان، در زمینه پیشگیری و کنترل بیماری‌های مشترک بین انسان و دام نقش اساسی ایفا می‌کند ولی از اعتبارات حوزه سلامت که از محل هدفمندی یارانه‌ها اختصاص می‌یابد، بی‌بهره است.

وی افزود: با توجه به اینکه دامپزشکی در مقابل بیماری‌های مشترک خطرناک بین انسان و دام از قبیل هاری، آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، تب کریمه و کنگو، تب مالت، مشمشه، سل و صدها بیماری خطرناک دیگر که منشاء دامی دارند، مانند یک سد محکم عمل می‌کند و با واکسیناسیون و رصد و پایش بیماری‌ها مانع از انتشار آن به جوامع انسانی می‌شود، لذا برای استحکام این سد و استمرار و تداوم این روند، می‌بایست حداقل 5 درصد اعتبارات هدفمندی یارانه‌ها در حوزه سلامت به این سازمان اختصاص یابد.

مدیرکل دامپزشکی استان گفت: پیشگیری و کنترل بیماری‌های مشترک بین انسان و دام بدون همکاری مشترک وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی قابل تصور نیست و اگر دامپزشکی از محل اعتبارات هدفمندی یارانه‌ها در حوزه سلامت بی‌بهره باشد تحقق این مهم قطعا با نواقص قابل توجهی مواجه خواهد بود. 

وی با اشاره به موفقیت‌های اداره کل دامپزشکی استان در کاهش بیماری‌های مشترک بین انسان و دام از جمله کاهش تعداد مبتلایان به بیماری تب مالت و کاهش تعداد کانون‌های بیماری هاری تصریح کرد: افزایش اعتبارات دامپزشکی هزینه نیست بلکه یک سرمایه‌گذاری عاقلانه و پیشگیرانه ضروری است که از صرف هزینه‌های چندین برابر بعد از وقوع بحران‌ها جلوگیری می‌کند. 

وی با اشاره به از دست رفتن جان تعدادی از هموطنان در سال گذشته و امسال بخاطر بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو افزود: اگر بخواهیم در این حوزه نیز اقدامات زیربنایی انجام دهیم، مقدمه مقابله با این موضوع با اقدامات پیشگیرانه دامپزشکی شروع می‌شود. 

وی افزود: خوشبختانه در دو سال گذشته در استان آذربایجان شرقی بخاطر این بیماری تلفات انسانی نداشتیم و بخش اعظمی از این بحث به اقداماتی که مربوط به تجهیز همه کشتارگاه‌های دام استان به سیستم پیش سرد بود برمی‌گردد که با هماهنگی و حمایت معاونت امور عمرانی استانداری و توسط اداره‌ کل دامپزشکی استان صورت گرفت.

بهداد تاکید کرد: اگر واقعا بخواهیم اقدامی اساسی در حوزه سلامت و پیشگیری از وقوع بیماری های مشترک بین انسان و دام صورت پذیرد بدون حمایت و تقویت اعتبارات دامپزشکی بدون هیچ شک و تردیدی کاری ابتر و بیهوده خواهد بود. اصلأ قابل تصور نیست انتظار داشته باشیم کار بزرگی در حوزه سلامت صورت پذیرد ولی به افزایش اساسی اعتبارات دامپزشکی بی‌توجه باشیم. 

وی با اشاره به کنترل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان گفت: از ابتدای سال 1397 تاکنون با رصد و پایش به موقع، توانستیم تعداد کانون بیماری را به حداقل ممکن برسانیم و به جز چند کانون روستایی مورد دیگری از این بیماری در استان مشاهده نشده است. 

مدیرکل دامپزشکی استان با اشاره به اهمیت بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان گفت: اکنون که باتلاش، همت و ایثارگری‌های دامپزشکی و تلاش جمعی همه مسئولان این بیماری فعلآ در حال کنترل است سالها پیش بخاطر این بیماری چندین میلیون نفر انسان در دنیا جان خود را از دست داده بودند.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید