ضرورت استفاده فناوری برای تأمین امنیت غذایی و حفاظت از محیط زیست
رئیس انجمن ایمنی زیستی کشور گفت: ورود فناوریهای جدید و نوین باعث افزایش امید به زندگی شده است.
به گزارش خبرنگار ایانا در قزوین، بهزاد قرهیاضی در همایش زیست فناوری، پیشرفت و سلامت انسان، افزود: جامعه بشری به این نتیجه دست یافته که برای تأمین امنیت غذایی و حفاظت از سلامت محیط زیست باید به طرف علم و فناوری حرکت کرد.
وی اظهار کرد: استفاده و بکارگیری از مهندسی ژنتیک و محصولات تراریخته از جمله فناوریهای نوین در رشد و توسعه کشور محسوب میشود که در اسناد بالادستی نظام جمهوری اسلامی ایران مورد تاکید ویژه قرار گرفته است.
قرهیاضی تصریح کرد: استفاده از فناوری بیوتکنولوژی مورد تأکید سران نظام به ویژه مقام معظم رهبری نیز هست.
این محقق خاطرنشان کرد: حالا چرا ما موافق هستیم این است که محصولات تراریخته و مهندسی ژنتیک موجب افزایش تولید محصول میشود.
وی یادآور شد: محصولات تراریخته باعث افزایش تنوع زیستی نیز خواهد شد.
رئیس انجمن ایمنی زیستی کشور در ادامه گفت: محصولاتی که به عنوان تراریخته وجود دارد تبادل اطلاعات و ارایه قدرت و توانمند به ویژه توسط متخصصین، کارشناسان و بهرهبرداران بخش کشاورزی است که سره را از ناسره تشخیص دهند و بدانند چه اطلاعاتی صحیح و علمی و کدامیک نادرست و اشتباه است.
قرهیاضی اظهار کرد: بر اساس قانون؛ مرجعیت کنوانسیون تنوع زیستی بر عهده جهادکشاورزی و سازمان غذا و دارو است بنابراین باید از فناوری مهندسی ژنتیک برای بهرهبرداری و افزایش و حفاظت از تنوع زیستی حرکت کرد تا بتوان در زیر چتر فناوریهای نوین به امنیت غذایی و توسعه پایدار دست یافت.
وی تاکید کرد: مهندسی ژنتیک میتواند هم در سلامت و در کفایت غذا به ما کمک کند بنابراین باید توجه ویژه به آن شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه بین الملل امام خمینی (ره) قزوین هم در این همایش گفت: هر کشور قانون مختص به خود را برای ورود به محصولات تراریخته به بازار دارد که این قانونگذاری در این زمینه در هر کشوری متفاوت است.
رامین حسینی افزود: سطح زیر کشت زیادی در جهان به محصولات تراریخته اختصاص دارد.
وی به روشهای مختلف برای شناساسیی محصولات تراریخته اشاره کرد و گفت: گیاهان تراریخته گیاهانی است که یک یا چندین ژن در آن وارد شده است و این ژن به آن موجود خصوصیت جدیدی میدهد.
حسینی تصریح کرد: اساس تشخیص گیاهان تراریخته و غیر ترا ریخته قابل شناسایی است که بر اساس : DNA ، پروتئین و مواد فولوژی قابل شناسایی و تشخیص است.
وی یادآور شد: از چند دیدگاه میتوان محصولات و گیاهان تراریخته را شناسایی کرد که میتوان به ردیابی کرده گیاهان تراریخته توسط تولید کننده یا ارزیابی بذر توسط تولید کننده بذر و همچنینی نظارت و کنترل مسئولین امر اشاره کرد.
دیدگاه تان را بنویسید