Iranian Agriculture News Agency

مرگ یک زن مبتلا در کرمان؛

خشک‌سالی تب کریمه کنگو را فعال‌تر کرد

تب خونریزی‌دهنده ویروسی کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین انسان و حیوانات است که در فصل گرما شیوع بیشتر پیدا می‌کند، اما در سال جاری با توجه به کاهش بارندگی و افزایش خشک‌سالی افزایش این بیماری دور از انتظار نیست.

خشک‌سالی تب کریمه کنگو را فعال‌تر کرد

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا از فوت یک زن در شهرستان بافت بر اثر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو خبر داد و گفت: این خانم بر اثر نیش کنه مبتلا به این بیماری شده و بر اثر سهل‌انگاری در درمان بیماری، متأسفانه در اردیبهشت‌ماه فوت کرد.

وی درباره نحوه برخورد با فرد مبتلا گفت: کسانی که دچار این بیماری می‌شوند در زمان خونریزی، احتمال سرایت بیماری به اطرافیان وجود دارد؛ بنابراین در مکان‌های ایزوله در بیمارستان‌ها نگهداری شوند. همچنین این افراد در زمان فوت، در شرایط خاص و تحت مراقبت‌های بهداشتی دفن می‌شوند.

حسین رشیدی از شیوع زودهنگام تب کریمه کنگو در کرمان خبر داد و عنوان کرد: این بیماری مختص به یک فصل نیست، بلکه در همه فصول سال مشاهده می‌شود؛ اما میزان شیوع آن در فصل گرما بیشتر است.

وی افزود: متأسفانه خشک‌سالی اخیر و کاهش بارندگی در سال جاری باعث شده فعالیت کنه‌ها که انتقال‌دهنده این بیماری هستند، بیشتر شود.

رشیدی با بیان اینکه امکان ریشه‌کن کردن کنه وجود ندارد، اظهار کرد: معمولاً در مناطق پرخطر مانند مکان‌ها و روستاهایی که در آنجا دام نگهداری می‌شود یا سابقه ابتلا به این بیماری وجود داشته باشد، توسط سازمان دامپزشکی به‌طور رایگان سم‌پاشی می‌شود، اما برای سایر مکان‌ها که امکان پوشش نیست، به افراد آموزش داده می‌شود.

وی تأکید کرد: کسانی که در نزدیکی دامداری‌ها ساکن هستند یا در منازل خود دام دارند، باید مراقب بوده و اصول بهداشت را رعایت کنند.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان نسبت به ذبح غیرقانونی دام توسط برخی از افراد هشدار داد و اظهار کرد: دام‌هایی که مبتلا به تب کریمه کنگو می‌شوند هیچ علائمی از خود نشان نمی‌دهند؛ بنابراین ممکن است در هنگام ذبح غیرمجاز و خارج از کشتارگاه‌ها فرد را دچار بیماری شود.

وی عنوان کرد در صورت مشاهده چنین کشتارهایی با افراد خاطی برخورد می‌شود.

رشیدی با اشاره به ذبح بهداشتی در کشتارگاه‌ها گفت: در چنین مکان‌هایی کارکنان با لباس مناسب و تحت شرایط بهداشتی فعالیت می‌شود و دام‌ها پس از ذبح به داخل پیش‌سردکن‌ها منتقل شده تا 24 ساعت در آنجا می‌مانند تا عاری از هرگونه بیماری شوند.

وی با بیان اینکه امکان انتقال تب کریمه کنگو از گوشت پخته وجود ندارد گفت: مصرف‌کنندگان باید توجه داشته باشند که با دست زخمی با گوشت خام تماس پیدا نکنند؛ زیرا گوشت‌هایی که غیرمجاز ذبح شدند و حامل بیماری هستند از طریق زخم به فرد منتقل می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان از تجهیز کشتارگاه‌های استان کرمان به پیش‌سردکن‌های گوشت خبر داد و تصریح کرد: بیشتر کشتارگاه‌های این استان تجهیز شده و مابقی نیز قرار است در سال جاری مجهز شود./

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید