Iranian Agriculture News Agency

دبیرکل مجمع جهانی شهر اسلامی عنوان کرد:

تجربه موفق قزوین در ایجاد درآمدهای پایدار شهری

دبیرکل مجمع جهانی شهر اسلامی با اشاره به دستاوردهای پنجمین اجلاس این مجمع گفت: به دنبال این هستیم که بگوییم شهر را با تراکم فروشی اداره نکنیم، شهر را می توانید به درآمدهای پایدار رساند و یکی از اصلی ترین شاخص های پنجمین اجلاس، درآمدهای پایدار شهری است.

تجربه موفق قزوین در ایجاد درآمدهای پایدار شهری

دبیرکل مجمع جهانی شهر اسلامی با اشاره به دستاوردهای پنجمین اجلاس این مجمع گفت: به دنبال این هستیم که بگوییم شهر را با تراکم فروشی اداره نکنیم، شهر را می توانید به درآمدهای پایدار رساند و یکی از اصلی ترین شاخص های پنجمین اجلاس، درآمدهای پایدار شهری است.

به گزارش ایانا، سجاد محمد یارزاده با اشاره به اجلاس بین‌المللی مجمع جهانی شهرهای اسلامی که پنجمین اجلاس آن در قزوین برگزار شد، گفت: در واقع بحث مجمع جهانی شهرهای اسلامی که در سال 92 با حضور شهرهای کشورهای اسلامی و شهرهای ایران شکل گرفته به عنوان یک آژانس تخصصی شهری و به عنوان یک بنیاد فعالیت می کند.

دبیر کل مجمع جهانی شهر اسلامی به 4 دوره قبلی این اجلاس اشاره و اظهار کرد: مبحث اصلی در این اجلاس این است که شهرهای اسلامی را وارد استانداردهای بین المللی شهرداری کند و اقداماتی است که در عرصه بین المللی انجام می دهیم.

به گفته وی پس از برگزاری اجلاس های مقدماتی، در اجلاس سوم که در وین با حضور 100 شهردار و محقق در علوم شهری و دینی با محوریت شاخص شکوفایی شهری (CPI) برگزار شد که یکی از سندهای توسعه سازمان اسکان بشر است و مجمع ماموریت دارد که شهرهای اسلامی را وارد CPI کند.

یارزاده افزود: در اجلاس چهارم که در ژنو، مقر سازمان ملل برگزار شد، یکی از شهرهای ایران را به عنوان پایلوت شکوفایی شهری لحاظ کردند و آن شهر قزوین بود .

وی در مورد شکوفایی شهری توضیح داد: شاخص شکوفایی شهری یک شاخص چند بعدی برای برآورد چگونگی تشکیل شهرها و نحوه توزیع عدالت اجتماعی و اقتصادی است که دستاوردهای کلی شهر از طریق 6 موضوع قابل تعریف و شناسایی است.

وی بهره وری یا قدرت تولید یا اقتصاد پویا و پایدار شهری، توسعه زیر ساخت ها، کیفیت زندگی، پایداری زیست محیطی،انسجام اجتماعی و برابری، حکمرانی خوب شهری و قانونگذاری را از جمله این شاخص ها برشمرد و افزود: در برآورد کیفیت زندگی از روی فاکتورهای مختلف شهر را سنجش میشود تا مشخص شود که آیا یک شهر در حال حرکت به سمت توسعه است؟ نقاط ضعف، قوت، فرصت ها و تهدید های در راه توسعه شهر کجاست؟

وی با بیان اینکه در مورد کیفیت زندگی پارامترهای زیادی وجود دارد، خاطرنشان کرد: برای مثال 3 سال متوالی است که زوریخ و وین در صدر رده بندی کیفیت زندگی در میان شهرهای جهان قرار دارند، در واقع شکوفایی شهری به عنوان بخش جدایی ناپذیر از انقلاب داده ها و اطلاعات برای توسعه پایدار است که به عنوان چهار چوب نظارتی بر اهداف و شاخص های توسعه پایدار شهری شناخته شده است.

یارزاده متذکر شد این اجلاس برای این برگزار شد که ما بتوانیم سند توسعه شهری پایدار را به شهرهای خودمان معرفی کنیم و از آن ها بخواهیم که پایداری خود را از طریق این شاخص ها مورد سنجش و ارزیابی قرار دهند. پس از سنجش مشکلات، درمان آن نیز باید انجام دهیم.

وی با اشاره به دستاورد دیگر این اجلاس گفت: در واقع ما در این اجلاس جمع شدیم که بگوییم شهر را با تراکم فروشی اداره نکنیم، شهر را می توان به درآمدهای پایدار رساند و یکی از اصلی ترین شاخص های پنجمین اجلاس، درآمدهای پایدار شهری است. شهرها می توانند درآمدهای پایدار داشته باشند بدون اینکه شهر را بخواهند به شهروندان بفروشند.

دبیرکل مجمع جهانی شهر اسلامی با اشاره به تجربه موفق قزوین در اداره شهر از طریق درآمدهای پایدار شهری گفت: در قزوین عمار صدر السلطنه را که یک کاروانسرای متروکه ای و محلی به عنوان انبار لوازم اسقاطی مغازه های اطراف آن بود از سازمان میراث فرهنگی گرفته و در اختیار شهرداری قرار دادیم.

احیای 350 حجره کاروانسرای قدیمی با همکاری شهرداری قزوین

وی ادامه داد: شهرداری قزوین با احیای حجره های کاروانسرای قدیمی توانست،350 حجره را از حالت مرده خارج و قابل استفاده کند، به طوری که اکنون زندگی در آن جریان دارد و آن را در اختیار بخش خصوصی قرار داده است.

یارزاده با بیان اینکه در حال حاضر هر کسی از بخش خصوصی می تواند در کاربری مشخص، تجارت و کسب و کار خود را در از طریق اجاره این حجره ها راه اندازی کند و هزینه اجاره ماهانه یک درآمد پایدار برای شهرداری قزوین به شمار می رود.

قلعه و زندان متروکه آکسفورد؛ هتلی با درآمد 3 میلیون پوندی در ماه

وی با بیان اینکه از این دست موارد برای ایجاد درآمدهای پایدار شهری بسیار است برای مثال در پروژه که در آکسفورد اجرا شد، قلعه و زندان متروکه آکسفورد که متروک شده و آن را "خانه ارواح" می نامیدند با ورود شهرداری تبدیل به هتلی شد که اکنون ماهی 3 میلیون پوند درآمد دارد و در کنار آن نیز کسب و کارهای دیگر درآمد زا و اشتغال زا را ایجاد کرده است.

به گفته دبیر کل مجمع جهانی شهر اسلامی، هر کدام از شهرهای کشور ما با توجه به پتانسیل های خاص خود صدها نمونه از این پروژه ها دارند که می توانند درآمدهای پایدار را ایجاد کنند و فقط ما باید رویکرد اقتصادیمان را نسبت به درآمدها تغییر دهیم.

یارزاده خاطرنشان کرد: هدف این اجلاس این بود که ما به پتانسیل های خوب شهر خوب نگاه کنیم و نگاه به آنها را به روز کنیم تا از طریق آن شهر بتواند هم ارتباطات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی خود را توسعه دهد و هم در مسیر دیپلماسی شهری گام بردارد.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید