Iranian Agriculture News Agency

تغییرات غذایی در ایرلند

افزایش فروشگاه‌های مواد غذایی فاقد گلوتن در ایرلند/ گلوتن در ایرلند تحریم می‌شود/ مردم جلوی عادت غذایی به گلوتن را گرفته‌اند

با توجه به تحقیقات جدید Bord Bia (1)، از هر پنج نفر در ایرلند یک نفر به طورمنظم از مواد غذایی فاقد گلوتن (2) خریداری می کند، تخمین زده می شود بازار مواد غذایی فاقد گلوتن در ایرلند به ارزش 66 میلیون یورو می رسد که ، نسبت به سال گذشته 36درصد رشد داشته است.

افزایش فروشگاه‌های مواد غذایی فاقد گلوتن در ایرلند/ گلوتن در ایرلند تحریم می‌شود/ مردم جلوی عادت غذایی به گلوتن را گرفته‌اند

با توجه به تحقیقات جدید Bord Bia (1)، از هر پنج نفر در ایرلند یک نفر به طورمنظم از مواد غذایی فاقد گلوتن (2) خریداری می کند، تخمین زده می شود بازار مواد غذایی فاقد گلوتن در ایرلند به ارزش 66 میلیون یورو می رسد که ، نسبت به سال گذشته 36درصد رشد داشته است.

به گزارش ایانا از وب سایت Agriland ، پائولا دانوگو، مدیر بخش مصرف کنندگان Bord Bia ، گفت : " به طور سنتی، مواد فاقد گلوتن تنها در داروخانه یا فروشگاه های مواد غذایی بهداشتی در دسترس بود. اما در حال حاضر این مواد در خرده فروشی های زنجیره ای به فروش می رسد."

وی افزود: "این درحالی است که بازار ، افزایش این چنین محصولات و رشد دو رقمی در سوپر مارکت ها را تجربه کرده است، البته این موضوع واکنش هایی را دربر داشته ، چه از سوی افراد مشهور مانند Gwyneth Paltrow و نواک جوکوویچ، تا سرآشپزها، متخصصان تغذیه. "

با وجودی که تنها یک درصد از جمعیت ایرلند، مبتلا به بیماری سلیاک هستند، اما تحقیق نشان می دهد که رژیم غذایی فاقد گلوتن به ویژه در میان افراد طبقات بالا و متوسط ​​از محبوبیت خاصی برخوردار است.

دانوگو گفت :"با توجه به تحقیق، میل به یک شیوه زندگی سالم عامل اصلی این انتخاب است. این درحالی است که 87 درصد افراد به یک رژیم غذایی سالم باور دارند."

در حدود 78 درصد از مردم ایرلند در حالی رژیم غذایی فاقد گلوتن را برگزیدند که دارای بیماری سلیاک نیستند. نزدیک به نیمی از این تعداد(38٪) حساسیت به گندم و دیگر محصولات را ندارند اما معتقدند که انتخاب مواد غذایی فاقد گلوتن یک سبک زندگی سالم به شمار می رود.

این درحالی است که بسیاری از پاسخ دهندگان ، تعریف گلوتن را نمی دانستند. با این حال، کسانی که رژیم غذایی فاقد گلوتن پیروی نمی کردند اعتقاد داشتند که این ماده غذایی گران است و طعم خوبی ندارد.

آن ها همچنین گفتند که محصولات فاقد گلوتن ممکن است قند بالاتر و میزان چربی بیشتری داشته باشد.

Bord Bia ، معتقد است که این یک فرصت بزرگ برای صنایع غذایی ایرلندی در بخش مواد غذایی فاقد گلوتن به شمار می رود.

دانوگو گفت: "مصرف کنندگان در زمینه کیفیت، انتظارات بالایی دارند، بنابراین توصیه می کنیم که شرکت ها روی کیفیت محصولات و طعم عالی تمرکز داشته باشند و تنها به تولید مواد غذایی فاقد گلوتن راضی نشوند."

وی گفت: "این فرصتی برای تولید کنندگان مواد غذایی است تا برای رفع نیازهای بلند مدت رژیم غذایی این خریداران از طریق غنی سازی کلسیم و یا فیبر اقدام کنند."

اورلا داناهو، مدیر بخش شیرینی Bord Bia ، گفت: "بازار جهانی محصولات فاقد گلوتن به ارزش 3.5 میلیارد دلار است و سالانه پنج درصد رشد دارد، برخی بازارهای اروپا با رشد 20 درصدی رو به رو هستند."

ترجمه: فرحناز سپهری

پی نوشت:

1- آژانس دولتی ایرلند با هدف ارتقاء در زمینه فروش مواد غذایی ایرلندی و باغبانی در ایرلند و خارج از کشور فعالیت می کند.

2- گلوتن پروتئینی است که در گندم، جو و چاودار یافت می‌شود. این ماده باعث کش آمدن خمیر و ترد شدن بافت فراورده نهایی می‌گردد. گلوتن ترکیبی پروتئینی است که از غذاهای فرآوری شده از گندم و سایر غلات مرتبط به آن از جمله چاودار و جو بدست می‌آید. گلوتن ترکیبی از دو گلیکوپروتئین گلیادین gliadin و گلوتلین glutelin است که متصل با نشاسته در اندوسپرم (بافت تغذیه‌ای اطراف جوانه) بسیاری از غلات علوفه‌ای حضور دارند. گلیادین (از پروتئینهای پرولامینی prolamins است) و گلوتلین حدود ۸۰٪ محتوای پروتئینی دانه گندم را تشکیل می‌دهند. افزایش گلوتن منجر به بیماری سلیاک ، نوعی واکنش ایمنی غیرطبیعی به گلیادین نسبتاً هضم شده می شود. این بیماری به میزانهای مختلف در تمام مصرف کنندگان گندم در جهان رخ می‌دهد. مصرف و استنشاق گلوتن نیز موجب برخی واکنشهای آلرژیک و آسیبهای عصبی می‌گردد.


انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید