Iranian Agriculture News Agency

در چهل وهشتمین گردهمایی روسای موسسات آموزش عالی کشاورزی و منابع طبیعی کشور عنوان شد:

دانشکده های کشاورزی، متولی مقابله با بحران آب شوند/ افزایش آوارگان محیط زیست، منازعات اجتماعی و قومی، فقر وبیکاری، یاس و نا امیدی از عواقب بحران خشکسالی

چهل و هشتمین گردهمایی روسای موسسات آموزش عالی کشاورزی و منابع طبیعی کشور در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار گردید.

دانشکده های کشاورزی، متولی مقابله با بحران آب شوند/ افزایش آوارگان محیط زیست، منازعات اجتماعی و قومی، فقر وبیکاری، یاس و نا امیدی از عواقب بحران خشکسالی

چهل وهشتمین گردهمایی روسای موسسات آموزش عالی کشاورزی ومنابع طبیعی کشور در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار گردید.

به گزارش ایانا از دانشگاه فردوسی مشهد، در مراسم افتتاحیه این گردهمایی که با حضور دکتر کافی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد و دکتر شاهنوشی رییس دانشکده کشاورزی، شریعتمدار مشاور عالی وزیر جهاد کشاورزی آغاز به کار کرد؛ شاهنوشی رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد ضمن خیر مقدم بر مهارت آموزی دانشجویان کشاورزی تاکید کرد و ادامه داد: برای ورود به مهارت‌آموزی دانشجویان کشاورزی باید دوره‌های کارآموزی آنان جدی گرفته شود و از ظرفیت‌های قانون بهره‌وری کشاورزی استفاده شود که این ظرفیت‌ها امروز پنهان مانده و باید به یک شیوه‌نامه اجرایی در این همایش برای دانشکده کشاورزی برسیم .

وی همچنین اظهار کرد: 70درصد از آب در بخش کشاورزی مصرف می شود و متولی مقابله با بحران آب باید دانشکده های کشاورزی باشند.

شاهنوشی به بیان تاریخچه و رشد علمی و تجهیزات دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد نیز اشاره نموده و افزود از سال 1352 تا کنون این دانشکده از نظر آموزش های نظری و تاسیسات جامع الابعاد می باشد.

محمد کافی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد نیز در مراسم افتتاحیه چهل و هشتمین گردهمایی روسای موسسات آموزش عالی کشاورزی ومنابع طبیعی کشور ضمن بیان جایگاه دانشگاه فردوسی مشهد و چشم انداز 1400 این دانشگاه اظهار کرد: 12سال است که علوم کشاورزی جایگاه فعلی در کارنامه دولت داشته و در دانشکده های کشاورزی وضعیت مطلوبی حاکم است.

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد افزود: با وجود رشد کیفی و کمی تولیدات کشاورزی در کشور نسبت به دوره های قبل، اما همچنان این تولیدات نسبت به کیفیت جهانی از رشد خوبی برخوردار نیست.

وی ضمن بیان ارتباط موثر میان وزارت جهاد کشاورزی و دانشگاه فردوسی مشهد خاطر نشان ساخت: دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در سال های اخیر افتخارات بسیاری کسب کرده است.

وی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد را جزء بهترین دانشکده های کشاورزی ایران دانست و سهم آن را در تولید علم، سهم قابل توجهی تعریف نمود.

کافی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد بر ضرورت دوره های کارآموزی و آشنایی دانشجویان با امکانات روز کشاورزی و همچنین منابع حیاتی آب و خاک تاکید کرد و اظهار کرد: دانش آموختگان رشته های کشاورزی می بایست از نظر عملی از مهارت های کافی در بخش کشاورزی برخوردار باشند

وی افزود: با توجه به حضور بیش از 500 هزار نفر از داوطلبان آزمون سراسری تنها برای علوم پزشکی در گروه علوم تجربی متوجه می شویم داوطلبان ورودی‌ به رشته‌های کشاورزی در دانشگاه‌ها کم هستند لذا باید با برنامه ریزی داوطلبان را به رشته‌های کشاورزی علاقمند سازیم تا بتوانیم جاذبه در این رشته‌ها را گسترش دهیم و آنان را توجیه کنیم که کشاورزی سهم مهمی در زندگی مردم دارد.

باید دانشکده های کشاورزی به بحران آب توجه بیشتری نمایند

در ادامه این گردهمایی مهندس شریعتمدار مشاور عالی وزارت جهاد کشاورزی به بحران آب و اشتغال پرداخت و تاکید کرد باید دانشکده های کشاورزی به بحران آب توجه بیشتری نمایند.

شریعتمدار افزود در دنیا 10 درصد و در تهران 120 درصد و در ایران80 درصد از آبها تجدید پذیر می باشند. وی وروند کیفیت آب را رو به نزول دانسته و شیوه مدیریت 50 سال اخیر، استفاده وسیع از منابع بدون ملاحضه توان اکولوژیکی دراهداف توسعه وتا حدی تغییر اقلیم وخشکسالی از مهمترین عمال بحران خشکسالی دانست.

شریعتمدار همچنین افزایش آوارگان محیط زیست، منازعات اجتماعی و قومی، فقر وبیکاری، یاس و نا امیدی را از عواقب بحران خشکسالی برشمرد.

وی ارتقاء بهره وری آب در تولید محصولات کشاورزی را تنها راه نجات بحران آب کشور اعلام کرد.

وی با بیان اینکه 12 درصد از آب ها ضایعات هست به فرصت 5 ساله برای جبران فرصت های از دست رفته طی 50 سال غفلت تاکید کرد و افزود: هرچه در روند ترمیم خسارات تاخیر شود هزینه جبران آن افزایش پیدا می کند. شریعتمدار بازچرخانی آب را از جمله فعالیت های موثر در سال های اخیر دانست.

در ادامه این جلسه مهندس یکتا از کشورزان نمونه استان خراسان رضوی به بیان موارد و مشکلات کشاورزی پرداخت.

این گردهمایی با بحث و بررسی پیرامون نقش شرکت های دانش بنیان در راستای دانشگاه نسل سوم ، کارآفرینی و تجاری سازی علم در دانشگاه ها امروز چهارشنبه 4 مرداد 1396 به پایان می رسد.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید