Iranian Agriculture News Agency

علیزاده دیزج در گفتگو با ایانا خبر داد:

تولید بیش از ۶۰۰۰ تن هسته های بذری محصولات زراعی دیم در جهت تامین امنیت غذایی پایدار

رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور از تولید بیش از ۶ هزار تن هسته های بذری محصولات زراعی دیم در جهت تامین امنیت غذایی پایدار در کشور در سال زراعی گذشته خبر داد.

تولید بیش از ۶۰۰۰ تن هسته های بذری محصولات زراعی دیم در جهت تامین امنیت غذایی پایدار

خشنود علیزاده بمناسبت گرامیداشت هفته پدافند غیرعامل در گفتگو با خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی با بیان اینکه  اهمیت آمادگی در برابر مخاطرات طبیعی و غیرطبیعی برای دفاع از امنیت غذایی کشور، در شرایط کنونی بیشتر از پیش شده است افزود: حساسیت و اهمیت امنیت غذایی پایدار بعنوان زیربنای امنیت اجتماعی و اقتصادی کشور و اقتدار ملی ایجاب می نماید که توجه ویژه‌ای به مخاطرات طبیعی و غیرطبیعی آن معطوف گردد.

وی با بیان اینکه محدودیت و فرسایش منابع آب و خاک کشور یک تهدید جدی برای تولیدات کشاورزی است و در این میان، تولید در شرایط دیم بیش از هر فعالیت دیگری در معرض تهدید خطرات و بلایای طبیعی است افزود: تولید بیش از ۶ هزار تن هسته های بذری محصولات زراعی دیم در جهت تامین امنیت غذایی پایدار علیرغم وجود خشکسالی بی سابقه در سالزراعی گذشته، پایش بیماریهای محصولات جایگزین برای شناسایی نژادهای جدید بیماری و نیز شناسایی منابع مقاومت به بیماریهای موجود در راستای برنامه‌ریزی برای کنترل بیماریهای حبوبات و محصولات جایگزین در شرایط تغییر اقلیم، معرفی ارقام مقام به تنش‌های محیطی و بهره گیری از بانک ژن کوتاه مدت برای نگهداری ژنوتیپ های مختلف محصولات دیم و بخصوص حفظ منابع ژنتیکی بومی کشور از اقدامات شاخص موسسه دیم در راستای اهداف پدافند غیرعامل هستند.

رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور، ارتقای زیرساخت‌های تحقیقاتی تنش خشکی و  توسعه سیستم آبیاری تحت فشار در ستاد موسسه برای اطمینان از تولید هسته های بذری مورد نیاز کشور در شرایط خشکسالی و نیز  توسعه کشاورزی حفاظتی برای مقابله با سیل و جلوگیری از تخریب منابع آب و خاک کشور را از برنامه های مهم موسسه برای کاهش خسارت‌های احتمالی و حفظ آمادگی در مقابله با بلایای طبییعی دانست.

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید