Iranian Agriculture News Agency

پرداخت 4400 میلیارد ریال تسهیلات بانکی به زیربخش های مختلف بخش کشاورزی آذربایجان شرقی از ابتدای امسال

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: در طول سال 98 مبلغ 440 میلیارد تومان تسهیلات بانکی به زیربخش های دام و طیور، شیلات، گلخانه، زراعت، باغبانی و صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی استان پرداخت شد.

پرداخت 4400 میلیارد  ریال  تسهیلات بانکی به زیربخش های مختلف بخش کشاورزی آذربایجان شرقی از ابتدای امسال

به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، اکبر فتحی در برنامه دستاورد صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی که با محوریت دستاوردهای بخش کشاورزی آذربایجان شرقی از دهه فجر 97 تا دهه فجر 98 برگزار شد، ضمن بیان این مطلب افزود: میزان سرمایه گذاری در بخش کشاورزی استان از دهه فجر 97 تا ایام الله دهه مبارک فجر 98 از رشد قابل توجهی برخوردار است.

وی ادامه داد: میزان سرمایه گذاری بخش خصوصی در بخش کشاورزی استان با توجه به جذابیت سرمایه گذاری در امر کشاورزی بدون انتظار نسبت به دریافت تسهیلات بانکی، از محل آورده متقاضی افزایش یافته است، بخش دولتی نیز با توجه به محدودیت های مالی در حد توان خود هم از اعتبارات ملی و هم از محل اعتبارات استانی نسبت به سالهای گذشته سرمایه گذاری های خوبی در امر ایجاد زیرساخت های عمرانی و کشاورزی داشته است.  

 فتحی اظهار کرد: توسعه شبکه های آبیاری که به عنوان زیرساخت های کشاورزی تلقی می شوند در سالهای گذشته بیشتر از 2000 هکتار در سطح استان نبود که خوشبختانه در حال حاضر از محل اعتبارات دولتی، ملی و استانی به سه هزار و 670 هکتار افزایش یافته است. ایجاد و توسعه سیستم های نوین آبیاری اعم از قطره ای، بارانی و کم فشار با توجه به اینکه تقاضا محور می باشند از 2200 هکتار در سالهای گذشته به 3800 هکتار از محل اعتبارات دولتی ارتقاء پیدا کرده است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان در رابطه با کانالهای آبیاری عمومی نیز، گفت: در طول سالجاری کانالهای عمومی در حدود 56 کیلومتر بهسازی و 56 فقره قنات در راستای افزایش آبدهی و استفاده بهینه کشاورزان لایروبی شده است.

وی با اشاره به اهمیت مکانیزاسیون کشاورزی، ادامه داد: تزریق تراکتور، کمباین، ادوات دنباله بند بخش کشاورزی باعث ارتقاء بهره وری کشاورزی و کاهش میزان ریزش در دستگاههای کمباین می شود. در سال 98 تقریباً 80 میلیارد تومان تسهیلات از محل خط اعتباری مکانیزاسیون برای افزایش ضریب مکانیزاسیون بخش کشاورزی پرداخت شده است. 

 فتحی با اشاره به یکپارچه سازی اراضی زراعی که جزو سیاست های اساسی وزارت جهادکشاورزی و سازمان جهادکشاورزی استان است، افزود: متاسفانه در سالهای گذشته یکپارچه سازی اراضی کشاورزی از روند کندی برخوردار بود، با توجه به نقش یکپارچه سازی زمین های کشاورزی در کاهش قیمت تمام شده محصولات زراعی و رشد آگاهی کشاورزان نسبت به اهمیت این امر، یکپارچه سازی اراضی زراعی بصورت داوطلبانه توسط خود کشاورزان انجام می گیرد.

وی در خصوص تعداد صدور مجوزها برای واحدهای تولیدی کشاورزی، اظهار نمود: میزان صدور مجوزها در زیربخش های مختلف دام و طیور، شیلات، گلخانه، زراعت، باغبانی، صنایع تبدیلی و تکمیلی از رشد قابل قبولی برخوردار است بطوری که 148 فقره مجوز برای ایجاد و راه اندازی گلخانه در سطح استان صادر گردید. میزان گلخانه ها در سال 97 تقریباً 157 هکتار بود که در حال حاضر این رقم به 223 هکتار افزایش و به مرحله تولید و بهره برداری رسیده است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان اضافه کرد: در حدود 300 هکتار نیز متقاضی ایجاد گلخانه در استان وجود دارد که از این میزان 163 هکتار از پیشرفت 50 الی 60 درصدی برخوردار بوده و پیش بینی می شود که مابقی آن در طول سه ماه آینده به مرحله بهره برداری برسند.

 فتحی ادامه داد: به یکهزار و 153 واحد دامداری روستایی مجوز فعالیت صادر شده است و این بدین معناست که دامداری های روستائی که شامل 10 الی 18 راس می باشند توسعه یافته اند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در صنایع تبدیلی و تکمیلی به 122 واحد تولیدی پروانه تاسیس صادر شده که از تعداد، 65 واحد منجر به بهره برداری شده اند و در مجموع 679 واحد پروانه تاسیس تحویل گرفته اند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به این موضوع که در طول سال 98 مبلغ 440 میلیارد تومان تسهیلات بانکی به زیربخش های کشاورزی استان پرداخت شده است، تصریح نمود: 560 میلیارد تومان نیز بابت این طرح ها توسط خود متقاضیان از محل آورده شخصی هزینه شده است.

 فتحی گفت: در بخش شیلات و آبزیان نیز با عنایت به پایین بودن سرانه مصرف این محصولات در سطح استان آذربایجان شرقی که کمتر از شش دهم کیلوگرم در سال بود، با توجه ویژه به بازار مصرف و نوع طبخ آن در استان این رقم به بیش از 7 کیلوگرم در سال افزایش یافته است.

وی تاکید کرد: تمام سرمایه گذاری هایی که در بخش کشاورزی اتفاق می افتد باید عملاً خود را در امر تولید نشان دهد، خوشبختانه در سالجاری در زیربخش های مختلف اعم از دام و طیور، زراعت، باغبانی و شیلات تولیدات خوبی انجام شده است، برای این تولیدات کشاورزان متحمل زحمات زیادی می شوند که جای تقدیر و تشکر خاص دارد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به محدویت منابع آبی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه و شور شدن زمین های کشاورزی در این حوضه، گفت: بیش از 50 درصد تولیدات کشاورزی استان در این حوضه بعمل می آید، لذا با استفاده از روش نوین کشاورزی، بذور اصلاح شده، بذور مقاوم و نهالهای مقاوم و منطبق با شرای آب و هوایی منطقه، تغذیه مناسب، بهنژادی و بهزراعی نه تنها تولید محصولات کشاورزی کاهش نیافته بلکه از افزایش نسبی در واحد سطح نیز برخوردار است.

 فتحی اظهار کرد: در طول سال 98 حدوداً 25000 تن از انواع بذور اصلاح شده در بین کشاورزان استان توزیع شده است که مصرف آن باعث افزایش عملکرد در واحد سطح می شود.

وی با اشاره به تولید انواع محصولات کشاورزی در استان، افزود: در سال 98 بیش از 600 هزار تن گندم در سطح استان آذربایجان شرقی تولید شد که مازاد بر مصرف استان بود، حدود 1 میلیون تن از انواع میوه جات در استان تولید شد که 500 هزار تن آن به سیب اختصاص دارد، 570 هزار تن شیر در سالجاری تولید که قسمتی از آن به صورت تازه خوری و مابقی در صنایع تبدیلی و تکمیلی به انواع لبنیات از جمله ماست، پنیر و کره تبدیل و به مصرف داخل استان و صادرات رسید.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: تولید 81 هزار تن تخم مرغ؛ 54 هزار تن گوشت قرمز و 82 هزار تن گوشت مرغ از سایر تولیدات کشاورزی استان در سال 98 است که تخم مرغ آن مازاد بر مصرف استان بود و گوشت قرمز در قیاس با سال گذشته به لحاظ قیمتی نیز کاهش و تعدیل شده است.

فتحی در بخش پایانی سخنان خود افزود: در طول ایام الله دهه مبارک فجر 98 ، تعداد 83 پروژه از انواع طرحهای عمرانی و زیربنایی با اعتباری بالغ بر 723 میلیارد تومان در سطح استان افتتاح یا عملیات اجرایی آن آغاز شد.  

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید