Iranian Agriculture News Agency

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی:

دولت مصمم به کاهش واردات روغن نباتی از خارج است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: دولت مصمم به کاهش واردات روغن نباتی از خارج و تولید حداقل 30درصد روغن مورد نیاز در داخل کشور است.

دولت مصمم به کاهش واردات روغن نباتی از خارج است

به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، مهندس اکبر فتحی در همایش یک روزه " توسعه کشت دانه روغنی کلزا" که در راستای تحقق برنامه های اقتصاد مقاومتی و افزایش ضریب خود اتکائی تولید دانه های روغنی  در سالن موسسه بیوتکنولوژی در تبریز ضمن بیان این مطلب افزود: میزان روغن نباتی مورد نیاز کشور یک میلیون و 500 هزار تن در سال می باشد که در حال حاضر 10درصد آن در داخل تولید می شود.

وی با اشاره به این که واردات روغن نباتی 10 میلیون دلار ارز بری بر کشور تحمیل می کند، گفت: اگر بتوانیم تولید 10درصدی فعلی روغن نباتی را به 30درصد افزایش دهیم، از ارزبری بیشتر این فرآیند جلوگیری کرده و به تبع آن میزان اشتغالزایی در کارخانجات روغن کشی و تامین نهاده های دامی را ارتقاء بخشیم.

مهندس فتحی ادامه داد: در صورت محقق ساختن این امر انقلابی بزرگ در بخش کشاورزی و توسعه کشت کلزا در سطح کشور اتفاق خواهد افتاد.

وی گفت: کنجاله کلزا به عنوان محصول جایگزین برای کنجاله سویا در تامین نهاده های دامی نقش بسزایی دارد، علاوه بر افزایش تولید روغن نباتی در داخل از کنجاله کلزا در تامین نهاده های دامی نیز  استفاده می شود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان  با بیان اینکه در شورای هماهنگی وزارت جهادکشاورزی بیست و پنج هزار هکتار برای کشت کلزا در استان آذربایجان شرقی تعریف و اعلام شده است، ادامه داد: برای اجرایی کردن این هدف گذاری تنها به تلاش و کار مضاعف نیاز داریم و هیچ عذر و بهانه ای در این راستا قابل قبول نیست.

مهندس فتحی با اشاره به این که اختصاص 17درصد از اراضی سطح زیرکشت گندم به کاشت کلزا کافی است، گفت: لازمه این مهم توجیه علمی و صحیح کشاورزان گندمکار است و موجب افزایش تولید کلزا در سطح استان خواهد شد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی با ابراز خرسندی از انعقاد تفاهمنامه همکاری بین معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان با مدیریت جهادکشاورزی شهرستانها مبنی بر همکاری و ایجاد هماهنگی های لازم در راستای توسعه کشت دانه روغنی کلزا در استان، بر لزوم حل و فصل به موقع مسائل و مشکلات موجود در این زمینه تاکید کرد.

 وی افزود: تقویم و تاریخ کشت به موقع کلزا در افزایش تولید آن در واحد سطح تاثیر بسزایی دارد و از سرمازدگی های احتمالی در صورت کاشت دیرهنگام این محصول جلوگیری به عمل می آورد.

مهندس فتحی ادامه داد: برای کشت به موقع، بذر و کود مورد نیاز باید تامین شده باشد و آموزش های لازم به طور کامل به کشاورزان زحمتکش ارائه شود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با تاکید مضاعف نسبت به آسیب شناسی موارد و مشکلات کشت کلزا در سال زراعی گذشته تصریح کرد: باید در سال جاری نقاط قوت خود را افزایش و نقاط ضعف مان را برطرف نمائیم، در حوزه تامین تسهیلات نیز با بانک کشاورزی توافق شده تا تسهیلات مورد نیاز برای همه کشاورزانی که از استان و مدیریت شهرستانها معرفی می شوند تامین گردد.

مهندس فتحی در بخش پایانی سخنان خود گفت: سهمیه استانی کشت کلزا باید محقق شده و عینیت یابد، لازمه این امر ایجاد تغییر و تحول در افکار و عملکرد تک تک معاونین، مدیران ستادی و مدیران شهرستانها می باشد و باید ثابت کنیم که ما می توانیم.

گفتنی است در پایان این همایش با اهدای لوح به روسای سه مرکز جهادکشاورزی پیشرو در کشت کلزا در استان آذربایجان شرقی ، از مهندس ایوب ایرانی فام معاون سابق بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی  که در اسفند سال 97 به افتخار بازنشستگی نائل آمده به پاس سه دهه تلاش مستمر در عرصه کشاورزی تجلیل بعمل آمد.

 

 

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید