Iranian Agriculture News Agency

در قالب طرح جهش تولید در دیمزارها صورت گرفت:

ارسال 11 هزار تن بذور اصلاح شده و کود بذرمال به شهرستانهای استان آذربایجان شرقی

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: در قالب طرح جهش تولید در دیمزارها 11 هزار تن بذور اصلاح شده و کود بذرمال به شهرستانهای استان ارسال شده است.

ارسال 11 هزار تن بذور اصلاح شده و کود بذرمال به شهرستانهای استان آذربایجان شرقی

 به گزارش خبرنگار ایانا از آذربایجان شرقی، اکبر فتحی در وبینار جهش تولید در دیمزارها، سطح زیرکشت در این طرح در گونه های مختلف را 500 هزار هکتار عنوان کرد و افزود: از این میزان تا امروز 202 هزار هکتار زیر کشت رفته است.

وی در خصوص اقدامات معاونت تولیدات گیاهی قبل از آغاز اجرای این طرح گفت: قبل از آغاز کشت، این معاونت استان را منطقه بندی کرد و جلساتی را در هر منطقه تشکیل داده و در همایش هایی که در ابتدای شروع سال زراعی برگزار می شود نیز شرکت کرد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی از ارسال 11هزار تن بذور اصلاح شده و کودهای بذرمال به شهرستانهای این استان خبر داد و  افزود: تا 11آبان ماه 6 هزار و 354 تن بذر گندم و 200 تن بذر جو توزیع شده است که در خصوص بذر جو با مشکلات جدی مواجه هستیم .

وی ادامه داد: در قالب این طرح 146 کشاورز را برای دریافت تسهیلات جهت خرید ادوات دنباله بند به مبلغ 11 میلیارد و 500 میلیون تومان به بانک ملی معرفی کرده ایم که در این خصوص خوشبختانه مشکلی وجود ندارد.

فتحی افزود: با 70 نفر از کارشناسان نظام مهندسی کشاورزی استان نیز برای همکاری در اجرای این طرح قرارداد امضا شده است و این کارشناسان به مدت یک هفته آموزش های لازم را سپری کرده اند.

وی در ادامه ضمن تشریح اقدامات انجام گرفته در قالب اجرای این طرح از تامین و ارسال کودهای شیمیایی از انواع کودهای ازته، فسفاته و پتاسه به شهرستانهای استان و انعقاد قرارداد با  48 دستگاه خودرو استیجاری خبر داد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان عدم دسترسی به بذر جو و عدم افزایش قابل توجه سطح مشمول بیمه را از مشکلات اجرای طرح در این استان دانست و اضافه کرد: یکی از کارکردهای این طرح افزایش سطح پوشش بیمه و گسترش فرهنگ آن بود که در این خصوص به علت عملکردی که صندوق بیمه داشته است نتوانسته ایم به توفیقی دست پیدا کنیم.

وی عدم پرداخت غرامتهای سال گذشته توسط صندوق بیمه را یکی از دلایل عدم استقبال کشاورزان از بیمه دانست و خاطرنشان کرد: علیرغم اینکه ما نزدیک به 200 هزار هکتار سطح زیرکشت داریم اما تنها 95 هکتار تحت پوشش بیمه شده قرار دارند که عامل اصلی آن عدم پرداخت غرامتهای سال گذشته است و این مشکلی است که تنها محدود به طرح جهش تولید در دیمزارها نیست و در کل سطح زیر کشت استان با آن موجه هستیم.

فتحی در پایان سخنان خود ابراز امیدواری کرد با توجه به درخواست کشاورزان، سقف تسهیلات پرداختی برای خرید ادوات دنباله بند افزایش یابد تا امکان خرید ادوات دنباله بند دیگر را نیز برای کشاورزان مهیا کند.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید