Iranian Agriculture News Agency

بهداد در گفتگو با ایانا خبر داد:

کسب استانداردهای کیفی شیر و عسل تولیدی استان در آزمایشات کنترل کیفی و سلامتی مواد غذایی کشور

در راستای برنامه ملی پایش باقیمانده داروهای دامپزشکی، سموم و موادبیولوژیک در شیرخام و عسل تمام نمونه های ارسالی به مرکز ملی تشخیص، آزمایشگاه‌های مرجع و مطالعات کاربردی سازمان دامپزشکی کشور سالم و منطبق بر استانداردهای ابلاغی تشخیص داده شدند.

کسب استانداردهای کیفی شیر و عسل تولیدی استان در آزمایشات کنترل کیفی و سلامتی مواد غذایی کشور

امیرحسین بهداد مدیر کل دامپزشکی استان در گفتگو با خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی با اعلام این خبر اظهار داشت: به منظور ارزیابی کیفیت و سلامت مواد غذایی و کنترل مخاطرات ناشی از باقیمانده ها در مواد غذایی، طرح پایش باقیمانده ها در فرآورده های خام دامی (شیرخام، عسل، تخم مرغ، ماهی، گوشت قرمز و گوشت مرغ) در قالب برنامه ملی به صورت سالانه انجام می شود.

وی با اشاره به اهمیت بهداشت و ایمنی مواد غذایی در تضمین سلامت جوامع انسانی و دامی، کنترل و پایش مدون باقیمانده داروهای دامپزشکی، سموم و مواد بیولوژیک موجود در انواع مواد غذایی را حائز اهمیت دانست و افزود: در این راستا برنامه ملی پایش باقیمانده داروهای دامپزشکی، سموم و موادبیولوژیک در شیرخام و عسل با نمونه برداری از سطح زنبورستان‌ها و گاوداری‌های شیری و مراکز جمع آوری شیر سطح استان انجام گردید که با آنالیز نتایج آزمایشات به عمل آمده که براساس آزمایشات تائیدی انجام می پذیرد مشخص شد خوشبختانه کلیه نمونه های عسل و شیرخام استان از نظر معیارهای مختلف کنترلی (باقیمانده آنتی بیوتیک‌ها، سموم ارگانوکلره، سموم ارگانو فسفره، سایر سموم، آفلاتوکسین،  فلزات سنگین و رنگ ها) در حد مجاز و منطبق با استانداردهای ابلاغی است.

مدیرکل دامپزشکی استان همچنین تصریح کرد: پایش فرآورده های خام دامی و کنترل کیفیت محصولات تولیدی صنایع وابسته به دام با هدف کنترل معیارهای میکروبی و شیمیایی و کنترل فرآیند تولید به صورت ماهیانه در قالب اقدامات خود کنترلی واحدها و صحه گذاری اداره کل انجام می گیرد.

لازم به ذکر است، استان آذربایجان شرقی با تولید 575070 تن شیرخام و 15381 تن عسل جزو قطب های برتر تولید شیرخام و عسل در کشور محسوب می شود.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید