Iranian Agriculture News Agency

حفظ امنیت غذایی از اقدامات پدافند غیرعامل در حوزه زیستی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: اقدامات پدافند غیرعامل در بخش کشاورزی دارای حساسیت ویژه است

حفظ امنیت غذایی از اقدامات پدافند غیرعامل در حوزه زیستی

 به گزارش خبرنگار ایانا در استان کرمان، عباس سعیدی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: درکشاورزی با تولیدات دامی و گیاهی مواجه هستیم که ممکن است تحت تأثیر عوامل شیمیایی و زیستی قرار گیرند که در اینجا نقش پدافند غیرعامل در مقابله با این تهدیدات بسیار حائز اهمیت است.

وی گفت:  منظور از پدافند غیر عامل کشاورزی پیش‌بینی، انجام اقدامات پیشگیرانه با هدف کاهش میزان خسارات و تلفات احتمالی ناشی از تهدیدات (غیر زیستی و زیستی) و افزایش آستانه آسیب پذیری بخش کشاورزی است.

وی گفت:  با توجه به چالش‌های مهم بخش کشاورزی از جمله فرسایش خاک، مدیریت منابع آب، انواع آفات و بیماری‌های محصولات زراعی و باغی، آلودگی منابع آبی و خاک، استفاده بی رویه از سموم آفت کش و… می‌توان گفت سلسله اقدامات پدافند غیرعامل، از جایگاه بالایی برخوردار است.

وی افزود: در یک سال گذشته کارگروه بخش کشاورزی استان به هر شیوه ای  سعی کرده بر آمادگی کشاورزان و تولیدکنندگان در مواجهه با تهدیدات زیستی بیفزاید.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان افزود: فعالیت‌هایی که در کارگروه کشاورزی با همکاری تولیدکنندگان مانند تولید محصولات انجام می‌شود که بیشتر از نیاز جامعه استان است، پایداری ما را بالا می‌برد.

وی  یکی از مسائل مهم پدافند غیر عامل در بحث امنیت غذایی را افزایش میزان بهره‌وری بهره‌برداران عنوان کرد و افزود: تولیدکنندگان برای دستیابی به این مهم باید صرفه‌جویی‌های لازم را انجام دهند چرا که در شرایط تحریم از لحاظ کودهای شیمیایی و مواد اولیه سموم مانند قرار داریم و با صرفه‌جویی در مصرف منابع ضریب تاب‌آوری بالا می‌رود.

به گفته وی باید با برنامه‌ریزی مدون برای کشاورزان و بهره برداران استان، ساز و کار پدافند غیرعامل در این بخش را به دلیل نقش بسیار مهم در امنیت غذایی، استقلال، خودکفایی و اقتصاد مقاومتی به طور جدی پیگیری و اجرایی کرد و به عبارت دیگر، اجرای صحیح پدافند غیر عامل کشاورزی می‌تواند مصداق بارز اقتصاد مقاومتی در حوزه کشاورزی استان باشد.

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید