Iranian Agriculture News Agency

گلشاهی در گفتگو با ایانا پیش‌بینی کرد:

تولید 55 هزار تن میگوی پرورشی تا پایان سال 1400

سرپرست معاونت توسعه آبزی پروری سازمان شیلات ایران گفت: پیش بینی می‌کنیم تا پایان سال 1400 حدود 55 هزار تن میگوی پرورشی تولید و به بازارهای داخلی و صادراتی عرضه کنیم.

تولید 55 هزار تن میگوی پرورشی تا پایان سال 1400

عیسی گلشاهی سرپرست معاونت توسعه آبزی پروری سازمان شیلات ایران در گفتگو با خبرنگار ایانا در رابطه با تولید میگو اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تا نیمه مرداد ماه، از مجموع مزارع پرورشی 5 استان میگوپرور، حدود 13 هزار و 607 هکتار زیر کشت میگو رفته که نسبت به سطح زیر کشت کل سال 99، 12 درصد افزایش داشته است.

وی پیش‌بینی کرد: تا پایان سال 1400 حدود 55 هزار تن میگوی پرورشی تولید و به بازارهای داخلی و صادراتی عرضه کنیم.

سرپرست معاونت توسعه آبزی پروری سازمان شیلات ایران با اشاره به رشد تولید میگو در برخی استان‌ها عنوان کرد: بیشترین میزان رشد تولید میگو را در استان هرمزگان داشتیم که طبق برنامه سال 1400، 3250 هکتار بوده و با بیش از 2030 هکتار افزایش سطح زیر کشت به 5280 هکتار رسیده است.

وی افزود: استان بوشهر هم با 6053 هکتار سطح زیر کشت میگو توانست ۵۳ هکتار از هدف برنامه ششم فراتر برود.

سرپرست معاونت توسعه آبزی پروری سازمان شیلات ایران در رابطه با تولید بچه میگو خاطرنشان کرد: تعدادی از مراکز تکثیر میگو در استان هرمزگان، بوشهر و سیستان و بلوچستان اقدام به تکثیر کردند و برخی از این مراکز مولدسازی انجام دادند.

گلشاهی ادامه داد: ساخت مرکز اصلاح نژاد و مولدسازی را در دستور کار داریم که حدود 40 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و امیدواریم با راه اندازی این مرکز بتوانیم نیاز مراکز تکثیر را برطرف کنیم.

وی افزود: با هماهنگی‌های انجام شده بین شیلات، دامپزشکی و بخش خصوصی برای افزایش دامنه حفاظتی و زیستی برای تکثیر و پرورش میگو، علی رغم سختی‌های بسیار توانستیم نیاز مراکز پرورشی را تامین کنیم و ذخیره سازی این مراکز در موعد مقرر انجام شد.

سرپرست معاونت توسعه آبزی پروری سازمان شیلات ایران با اشاره به تولید آرتمیا به عنوان غذای میگو تصریح کرد: مراکز متعددی در استان‌های مختلف در حال تولید آرتمیا هستند تا بتوانند تامین نیاز را انجام دهند، در حالی که برخی هماهنگی‌ها برای تامین نیاز آرتمیا برای مراکز تولید در مراحل اولیه کمی با کندی پیش رفت اما توانستیم ملزومات و نهاده‌های پایه را تامین کنیم و کار تولید را شروع کنیم؛ به نظر می‌رسد در سال آینده با مشکلات کمتری در این زمینه مواجه شویم.

وی در رابطه با استان‌های تولیدکننده آرتمیا در کشور گفت: در حال حاضر به صورت رسمی در 4 استان کشور تولید آرتمیا را داریم اما تولید عمده این محصول در دو استان آذربایجان غربی و خوزستان انجام می‌شود.

گلشاهی در رابطه با اقدامات انجام شده در زمینه مانع زدایی در بخش آبزی‌پروری اظهار داشت: ما چند بحث را در دستورکار خود قرار دادیم که یکی مربوط به موانعی است که برون دستگاهی بوده و سازمان‌هایی مانند محیط زیست باید برای آن اقدام کنند، در این زمینه تعاملاتی را با این بخش‌ها شروع کرده‌ایم و برخی دستورالعمل‌هایی را که در داخل مجموعه شیلات و سازمان‌های مذکور وجود دارد برای بازنگری ارائه داده‌ایم.

وی افزود: با این بازنگری در دستورالعمل‌ها می‌توانیم بخش بزرگی از مشکلات آبزی‌پروران را که برای تولید زحمات بسیاری می‌کشند، برطرف کنیم، همچنین از پیشنهاداتی هم که اتحادیه‌های مربوطه داشته باشند،‌ مبتنی بر قوانین و مقررات کشور استفاده خواهیم کرد.

 

 

 

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید