Iranian Agriculture News Agency

معاون دفتر ساماندهی صنوف سازمان تعاون روستایی کشور خبر داد:

شناسایی و کُدگذاری ۳۶۰ عنوان شغل در بخش کشاورزی

معاون دفتر ساماندهی صنوف سازمان تعاون روستایی کشور تعداد اعضای نظام صنفی کشاورزی ایران را بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار بهره‌بردار اعلام کرد و گفت: ۳۶۰ عنوان شغل کشاورزی تاکنون شناسایی، کُدگذاری و استانداردسازی شده است.

شناسایی و کُدگذاری ۳۶۰ عنوان شغل در بخش کشاورزی

به گزارش خبرنگار ایانا از کردستان، مرتضی ادیب معاون دفتر ساماندهی صنوف سازمان تعاون روستایی کشور، در جلسه کمیسیون کشاورزی نظارت بر اتاق اصناف کشاورزی استان در سنندج با اشاره به اینکه نخستین نظام صنفی شهرستانی سال ۱۳۸۸ تشکیل شد، اظهار داشت: بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار بهره بردار در نظام صنفی عضو شدند و تاکنون بیش از یک میلیون پروانه فعالیت که مدرک شغلی به شمار می رود؛ برای آنها صادر شده است.

وی با اشاره به اینکه شکل گیری نظام صنفی در بخش کشاورزی منجر به شناسایی، طبقه بندی و استانداردسازی مشاغل این بخش شد، افزود: تاکنون ۳۶۰ عنوان شغلی در بخش کشاورزی شناسایی، کُدگذاری و استانداردسازی شده است.

معاون دفتر ساماندهی صنوف سازمان تعاون روستایی کشور با بیان اینکه سال ۱۳۹۲، آیین نامه قانون نظام صنفی کشاورزی اصلاح شد، گفت: نقش نظام صنفی به واسطه نوع ساختاری که داشت پررنگ‌تر شد.

ادیب با اشاره به اینکه یکی از اعضای سازمان نظام صنفی کشاورزی ایران در شورای قیمت گذاری محصولات حضور دارد، افزود: حال قرار شده در هر شهرستان هفت اتحادیه شامل زراعی، دامی، باغبانی، شیلات، منابع طبیعی و صنایع تبدیلی به صورت تخصصی تشکیل شود.

وی یادآور شد: از اعضای هیات مدیره‌های اتحادیه های صنفی یک اتاق اصناف ایجاد و از مجموعه نمایندگان هیات رییسه های اتاق ها هم اتاق کشور تشکیل می شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی هم در این جلسه هویت بخشی به حوزه کشاورزی را از مسائل حائز اهمیت خواند و اظهار داشت: در دوره ای با شناسنامه هوشمند قرار بود بهره برداران بخش کشاورزی شناسایی و ساماندهی شوند ولی به دلایلی محقق نشد.

محمد فرید سپری هویت بخشی به شغل کشاورزی را اقدام مبارکی دانست و اضافه کرد: با تشکیل اتاق اصناف کشاورزی شاهد تحولات خوبی در این بخش خواهیم بود.

وی یادآور شد: یکی از اقداماتی که باید در دستور کار قرار گیرد برندسازی محصولات کشاورزی است تا این محصولات به صورت فله ای وارد بازار نشود و با کُد ۱۶ رقمی مندرج بر بسته بندی ها قابل رصد باشد.

مدیر تعاون روستایی کردستان هم در این جلسه گفت: در هر شهرستان یک اتاق اصناف کشاورزی با زیرمجموعه هفت اتحادیه، تشکیل خواهد شد.

پیمان اسکندری با بیان اینکه تصمیمات مربوط به بخش کشاورزی هم در کمیسیون کشاورزی نظارت بر اتاق اصناف کشاورزی گرفته می شود، افزود: مدیر جهاد کشاورزی رییس کمیسیون ها در هر شهرستانی و دبیری آن هم برعهده مدیر تعاون روستایی است.

وی با اشاره به وجود ۱۱۳ هزار بهره بردار کشاورزی در استان یادآور شد:  بیشترین رسته اقتصادی در بخش کشاورزی کردستان مربوط به کشاورزی است بنابراین می طلبد این تشکیلات صنفی به صورت ساماندهی شده وجود داشته باشد.

مدیرتعاون روستایی کردستان افزود: از جمله اهداف تشکیل اتاق اصناف کشاورزی شامل هویت بخشی به شاغلان بخش کشاورزی، دفاع از حقوق صنفی و پیگیری مطالبات قانونی،حضور در مجامع سیاستگذاری بخش کشاورزی  وتعامل با دستگاه ها و سازمان های دولتی است.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید