Iranian Agriculture News Agency

آغاز برداشت گیلاس در خراسان شمالی

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با اشاره به آغاز برداشت گیلاس در استان گفت: سطح کشت این محصول دراستان را 1431 هکتاراست که 1173 هکتار آن بارده بوده ومیزان تولید باغات بارده 7200 تن است.

آغاز برداشت گیلاس در خراسان شمالی

به گزارش خبرنگار ایانا در خراسان شمالی، محمدعلی شریکیان مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: شهرستان های اسفراین و بجنورد بیشترین سطوح کشت و تولید این میوه نوبرانه را به خود اختصاص داده است.

وی خاطرنشان کرد: دره بازخانه، دهستان بدرانلو، روستای رئین شهرستان بجنورد و روستای رویین و دهستان میلانلو اسفراین عمده ترین نقاط تولید گیلاس در استان هستند.

 وی گفت: اکثر روستاهای واقع در نقاط کوهستانی که دارای اراضی شیبدار با منبع آبی مطمئن هستند بسیار مستعد برای  پرورش و تولید محصول گیلاس بوده و بهره برداران می توانند با مشاوره کارشناسان جهاد کشاورزی نسبت به احداث باغات جدید اقدام کنند.

شریکیان افزود: برداشت گیلاس در استان خراسان شمالی بسته به نوع ارقام متفاوت است و معمولا از اوایل خردادماه آغاز و تا اواسط تیرماه ادامه دارد.

 مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی، ارقام مورد کاشت گیلاس در استان شامل گیلاس تکدانه مشهد، گیلاس شیشه ای، گیلاس دم بلند فرانسه، دم کوتاه فرانسه با پایه های بذری است.

وی به بهره برداران توصیه کرد: دربرنامه جایگزینی باغات درجه 3 و احداث باغات جدید گیلاس ضمن بررسی شرایط اقلیمی،آب و خاک، استفاده از نهال شناسه دار ارقام تجاری و کاشت ارقام گرده زا متناسب با رقم کشت شده ،استفاده مطلوب از کود های آلی،شیمیایی و بیولوژیکی براساس آنالیزخاک وکاربرد روش های نوین آبیاری را مد نظر قرار داده و با کارشناسان باغبانی مشورت نمایند.

  وی اضافه کرد: توسعه باغات جدید و اقتصادی با ارقام پایه رویشی سبب بهبود کمی و کیفی این محصول می گردددر این راستا باغات الگویی گیلاس پایه رویشی احداث شده و به منظور تولید نهال پایه رویشی گیلاس در استان در سنوات گذشته 8000 اصله پایه های کشت بافتی گزیلا 6 وماکزیما برای نهالستان ها تامین شده است.

 گیلاس یکی از مهمترین میوه های مناطق کوهستانی است که دارای مواد مغذی فراوان، خواص آنتی اکسیدانی بالا و منابع سرشار کلسیم، پتاسیم، منیزیم است.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید