Iranian Agriculture News Agency

پنج هزار هکتار از گندم‌زارهای خراسان شمالی علیه آفت سن سمپاشی شد

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: سم‌پاشی پنج هزار هکتار از گندمزارهای مناطق گرم استان علیه سن مادری غلات از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون انجام شد.

پنج هزار هکتار از گندم‌زارهای خراسان شمالی علیه آفت سن سمپاشی شد

به گزارش خبرنگار ایانا در استان خراسان شمالی، محمدرضایی افزود: هم اینک مبارزه شیمیایی با سن مادر گندم در مناطق گرم این استان از جمله اسفراین، گرمه، جاجرم به پایان رسیده است و سمپاشی در مناطق معتدل و خنک استان نیز آغاز شده است.

وی مناطق خنک استان را شامل کشتزارهای فاروج، شیروان، بخش هایی از بجنورد، اسفراین و مانه و سملقان دانست و افزود: کشاورزان باید در سمپاشی شتاب کنند تا سن مادر به پوره تبدیل نشود.

وی گفت: مبارزه شیمیایی با سن گندم در مناطق زودکشت استان علیه سن گندم به نسبت خوب بوده است، هم اینک مبارزه در زراعت تاخیری باید به موقع انجام شود.

وی با بیان اینکه پیش بینی می شود تا سطح مبارزه علیه سن مادری تا ۱۵ هزار هکتار برسد اظهار داشت: در سال جاری بارندگی کم بوده است، سن گندم در محیط گرم فعالیت بیشتری دارد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: جمعیت سن گندم در اماکن زمستان‌گذران این آفت نسبت به سال زراعی گذشته ۲۰ تا ۴۰ درصد افزایش یافته است و به همین علت سمپاشی کشتزارها باید در دستور کار گندم‌کاران باشد.

مهندس رضایی اظهار داشت: سن گندم مهم ترین و خسارت زاترین آفت در حوزه کشاورزی است، هر ساله ۶۰ تا ۶۵ درصد از سطح اراضی زراعی استان زیر کشت غلات از جمله گندم و جو می رود که فعالیت این آفت گسترده ترین آفت در حوزه کشاورزی است.

وی اظهار داشت: آفت سن مادر در کمیت مزارع اثر می گذارد اما سن پوره علاوه بر کمیت در کیفیت گندم و در نهایت آرد نیز موثر است که به اصلاح آرد را تلخ خواهد کرد.

وی اظهار داشت: مبارزه هر هکتار سن مادر معادل مبارزه با ۱۰ هکتار کشتزاری است که دارای سن پوره است، علاوه بر آن بر کیفیت گندم نیز تاثیر خواهد گذاشت.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید