Iranian Agriculture News Agency

فتحی در جلسه منطقه‌ای جهش تولید در دیمزارهای استان در هشترود عنوان کرد:

بخش کشاورزی محور توسعه اقتصادی کشور است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: سیاست کشور در راستای توسعه بخش کشاورزی و افزایش ظرفیت بخش کشاورزی در اقتصاد کشور، تدوین می شود و توسعه کشاورزی محور صحبت های سیاست گذاران جمهوری اسلامی ایران شده است.

بخش کشاورزی محور توسعه اقتصادی کشور است

 به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، اکبر فتحی در جلسه منطقه ای جهش تولید در دیمزارهای استان که در محل مدیریت جهاد کشاورزی هشترود برگزار شده بود با تبریک فرارسیدن ایام الله دهه فجر و چهل و دومین سالگرد، پیروزی انقلاب اسلامی ، از زحمات همکاران و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان هشترود قدردانی کرد و گفت: ان شاءالله بیان کارکردهای جهاد کشاورزی استان در دهه فجر غرورآفرین بوده و در جهت پیشبرد اهداف متعالی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران باشد.

وی با اشاره به وضعیت اقتصادی جامعه و نقش کشاورزی به عنوان یکی از بخش های مهم اقتصاد کشور گفت: در سالهای گذشته کشاورزی در شعارها محور توسعه اقتصادی کشور بود اما در چند سال اخیر این شعارها به واقعیت تبدیل شد و ناچاراً محور توسعه اقتصادی  کشور شده است و این برای تولیدکنندگان، کارشناسان، متولیان، متصدیان،کشاورزان و کلیه افرادی که با بخش کشاورزی در تعامل هستند فرصت و توفیقی بزرگ ایجاد کرده است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان افزود: تحریم های یکجانبه علیه کشور ایران باعث ایجاد جنگ اقتصادی شده است و هنوز افرادی هستند که این موضوع را قلباً درک نکرده اند و افزایش قیمت در برخی محصولات کشاورزی به دلیل همین جنگ اقتصادی بوده است.

 فتحی تاکید کرد: علیرغم وجود تمام ناملایمتی ها که برای بخش کشاورزی به وجود آمد، این بخش توانست روی پای خود ایستاده و در مواقع مهم محور اتکای بخش های دیگر اقتصاد کشور باشد.

وی افزود: با وجود واردات نهاده های دامی در این شرایط ، خوشبختانه در تولید گندم، جو و میوه خودکفا بودیم و نیاز به واردات این محصولات وجود نداشت که در غیر این صورت وضعیت خیلی بحرانی را باید پشت سر می‌گذاشتیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان به اهمیت بخش کشاورزی در جامعه تاکید کرد و گفت: باید به اقدامات و برنامه هایی که در این مدت توسط کشاورزان، کارشناسان و مدیران بخش کشاورزی انجام داده اند بالید، چرا که امروز سیاست کشور در راستای توسعه بخش کشاورزی و افزایش ظرفیت بخش کشاورزی در اقتصاد کشور، تدوین می شود و توسعه کشاورزی محور صحبت های سیاست گذاران جمهوری اسلامی ایران شده است.

وی افزود: اینجاست که باید فعالان این بخش با تمام توان و با تلاش دو چندان در راستای رسیدن به اهداف نظام جمهوری اسلامی حرکت کنند و اقدامات اساسی و قدم های بزرگ برداشته شود.

وی به سرعت نفوذ دانش در کشاورزی اشاره کرد و گفت: لازم است در چنین شرایطی از دانش کارشناسان و متخصصان بخش کشاورزی استفاده کرده و با علم روز به بررسی روش های تولید بیشتر در راستای جهش تولید اقدام کرد.

 فتحی در ارتباط با آسیب شناسی در تولید محصولات کشاورزی گفت: تاثیر ارقام مختلف بذر، نحوه کاشت، تغذیه خاک، مبارزه با آفات و بیماریها، علف های هرز و کاهش ضایعات ، موضوعات و دلایلی هستند که در افزایش تولید و حتی در افزایش عملکرد در واحد سطح تاثیر دارند و اینجاست که باید با تلفیق آسیب شناسی و علم روز کارشناسان و تجربه کشاورزان در جهت رسیدن به اهداف اشاره شده قدم برداشت.

وی به اهمیت تولید محصولات دیم و میزان اراضی دیم استان اشاره کرد و گفت: از یک میلیون و 200 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان حدود 900 هزار هکتار به صورت دیم بوده و متاسفانه منابع و اراضی آبی زیادی در استان آذربایجان شرقی وجود ندارد و بنابراین برنامه ریزی برای تولید محصولات دیم باید در اولویت باشد.

 فتحی به ساختار جهاد کشاورزی اشاره کرد و گفت: با توجه به ترویجی بودن فلسفه و ذات جهاد کشاورزی باید برای پذیرش توصیه های مهم و اقدامات فنی و علمی تلاش دوچندان داشته و کشاورزان را به انجام فعالیت های مرتبط راغب کرد و برای پیشبرد اهداف و همگام سازی با علم روز مجاب کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در ارتباط با تولید بذر و ارقام مختلف آن گفت: در حال حاضر هسته بذر برای طرح جهش تولید به اندازه کافی وجود ندارد و فرآیند تولید بذر مشخص است و باید تعیین شود با میزان بذر موجود و مدت زمانی که فرآیند تولید بذر دارد، چند هکتار از اراضی  برای سال آینده قابل کشت خواهد بود و باید اقداماتی انجام شود که هر سال میزان اراضی مشمول برای اجرای طرح جهش تولید دیم افزایش یابد.

وی افزود: یکی از اقدامات در این راستا می تواند تغییر در فرآیند تولید بذر باشد که باید از نگاه علمی بررسی شود و همچنین می توان تعداد شرکت های تولید بذر را افزایش و توسعه داد.

وی به تاثیر رصد و پایش کلیه زیربخشهای کشاورزی در راستای افزایش تولید اشاره کرد و گفت: خوشبختانه همکاری ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در بخش تولید و نظارت کامل بر فرآیندها و میزان کمی تولیدات محصولات کشاورزی باعث شده آمارها نسبت به قبل دقیق تر و سریع تر در دسترس باشد و می توان با آمارهای دقیق بهتر مشکلات را شناسایی کرده و برای حل آنها راهکار ارائه نمود و به صورت عملیاتی برای حل آن اقدام کرد.

 فتحی به ارائه طرحی از طرف وزارت جهاد کشاورزی به ستاد اجرایی فرمان امام اشاره کرد و گفت: این طرح 5 ساله بوده که خوشبختانه اجرای طرح در سال اول مورد تایید مقام معظم رهبری قرار گرفته و اجرای طرح در سالهای بعدی منوط به توفیق و عملکرد جهاد کشاورزی استان در سال اول خواهد بود و بنابراین تمام تلاش ها و اقدامات برای رسیدن به این هدف باید انجام شود و نهایتاً تاثیر عملکرد مناسب در تولید، باعث بهبود وضعیت جامعه کشاورزی و تامین امنیت غذایی جامعه مصرف کنندگان خواهد بود.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید