کاهش ۱۰ درصدی تولید انار در استان اصفهان
کارشناس محصولات نیمه گرمسیری و اراضی شیبدار معاونت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان از کاهش تولید ۱۰ درصدی انار به علت تاخیر در گلدهی درختان خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایانا در استان اصفهان ، مصطفی طیاری با اشاره به وضعیت برداشت انار در استان اظهار داشت: انار در اوج برداشت است و تا اواخر آبان ماه در استان اصفهان به پایان میرسد و چنانچه شرایط جوی بدون بارندگی و سرمای شدید ادامه پیدا کند نگرانی باغداران کمتر خواهد بود و با فاصله انارهای خود را برداشت میکنند.
وی افزود: در صورتی که بارندگی و سرما در استان حاکم شود، آنها مجبور هستند هر چه زودتر محصول خود را برای جلوگیری از سرمازدگی و ترک خوردگی برداشت کنند.
کارشناس محصولات نیمه گرمسیری و اراضی شیبدار معاونت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه پاییز کم بارشی را داریم، گفت: سرمای ناگهانی مهرماه باعث مشکلاتی برای باغداران شد ولی به یک باره با تغییر دما مواجه شدیم و این گرما برای انار که بیشتر بر روی درخت بماند بهتر است ولی برای سایر محصولات از جمله زعفران مشکل ساز خواهد شد.
وی تصریح کرد: امسال به علت تاخیر در گلدهی درختان انار تولید انار ممتاز در استان اصفهان کاهش یافت و نسبت به سال گذشته شاهد کاهش 10 درصدی تولید انار هستیم.
طیاری ادامه داد: چنانچه در طول یک سال مشکلی به وجود نیاید برداشت انار به تولید 18 تن در هر هکتار میرسد ولی امسال به طور میانگین حدود 10 و تن و نیم در هکتار برآورد شده که به 74 هزار تن میرسد.
وی با اشاره به تولید انار در 15 شهرستان استان اظهار داشت: شهرستانهای شهرضا، کاشان، نطنز و اردستان 4 شهرستانهای عمده تولید انار در استان اصفهان هستند که همه ساله انارهای خوبی در این مناطق تولید و به بازار عرضه میشود.
کارشناس محصولات نیمه گرمسیری و اراضی شیبدار معاونت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان خاطرنشان کرد: مبلغ هر کیلو انار ممتاز در استان اصفهان به صورت خرده فروشی بالای 15 هزار تومان است و به علت شرایط کرونا و کاهش مسافر بازار انار به صورت مطلوب نیست.
وی افزود: بعد از سرمای شدید سال 1386 حدود 85 درصد درختان انار در استان کفبر شدند و سپس شروع به رشد مجدد کردند و به مدت 3 تا 4 سال زمان نیاز دارد تا به فاز اقتصادی و بهره وری وارد شود و اگر در این مدت مشکلی به وجود نیاید تولید انار بعد از گذشت 8 سال به سطح مطلوب خواهد رسید.
طیاری با بیان اینکه انار یک محصول نیمه گرمسیری است، گفت: کشت در نواحی حاشیهای کویر و بعضی از مناطق استان به نحوی است که در زمستان احتمال بروز سرمای خارج از توان انار وجود دارد و سرمای زیر 15 درجه و به ویژه سرماهای ناگهانی یک شبه، ضربه سنگینی به درختان انار خواهد زد.
وی ادامه داد: درختان انار به سرعت خود را بازیابی میکنند و خسارتهای وارد شده هر چند سال یک بار به مدت کوتاه تری نسبت به سایر درختان میتواند به حالت اول برگردد.
کارشناس محصولات نیمه گرمسیری و اراضی شیبدار معاونت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان تصریح کرد: برای یکدست شدن باغات انار اقداماتی در حال انجام است و به سمت تولید انار تجاری پیش خواهیم رفت و همچنین برای کاهش آفات، آفتاب سوختگی، ترک خوردگی و دیگر مشکلات تولید انار فعالیتهایی انجام میشود تا انار با کیفیتی به دست مشتری برسد.
دیدگاه تان را بنویسید