Iranian Agriculture News Agency

آمادگی مقابله با آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در چهارمحال و بختیاری

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: به دلیل اینکه چهارمحال و بختیاری یکی از مناطق ورود پرندگان مهاجر است و امکان انتقال بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان دور از انتظار نیست، از این رو آمادگی لازم برای جلوگیری از شیوع این بیماری در استان فراهم است.

آمادگی مقابله با آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در چهارمحال و بختیاری

به گزارش خبرنگار ایانا در استان چهارمحال و بختیاری، حسین صالحی معاون سلامت اداره کل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: همه ساله با آغاز  فصل سرما، موضوع شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کانون‌های تجمع پرندگان و مرغداری‌ها به عنوان یکی از مسائل جدی این استان مورد توجه قرار می‌گیرد چرا که این بیماری، علاوه بر وارد کردن خسارات زیاد به پرورش دهندگان، مخاطراتی نیز برای انسان به همراه دارد.

به گفته وی، وجود تالاب‌های بین‌المللی گندمان، چغاخور و سولقان و جاری بودن سه رودخانه کارون، دز و زاینده‌رود استان باعث می‌شود تا همه ساله هزاران قطعه پرنده مهاجر برای زمستان‌گذرانی، این آبگیرها را انتخاب کنند که این امر نیز می‌تواند احتمال شیوع ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را افزایش دهد.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد:علاوه بر این، پرورش بیش از ۴۵۰ هزار طیور در خانه‌ها به صورت سنتی در مناطق روستایی و عشایری و ۲۱۳ مرغداری، باعث می‌شود تا توجه مسوولان به پیشگیری از شیوع این بیماری معطوف شود.

صالحی به پرورش‌دهندگان مرغ خانگی توصیه کرد: در این فصل با محصور کردن طیور خانگی و جلوگیری از تماس آنها با پرندگان مهاجر به توصیه‌های کارشناسان شبکه‌های دامپزشکی توجه کنند.

وی افزود : تاکنون در این استان و سطح کشور هیچ‌گونه موردی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مشاهده نشده است و مشکلی در این خصوص وجود ندارد.

آنفلوانزای فوق حاد طیور، بیماری ویروسی است که در بین حیوانات و بیشتر از همه در میان پرندگان مشاهده می‌شود، این عفونت در پرندگان اهلی به سرعت باعث همه‌گیری در میان آنها می‌شود.

پرندگان وحشی آبزی به عنوان مهمترین ذخایر طبیعی ویروس آنفلوانزا محسوب می‌شوند و به وسیله آنها ویروس از یک نقطه به نقطه دیگری حمل و از طریق بزاق و فضله بیماری به پرندگان اهلی و کسانی که با پرندگان تماس دارند، منتقل می‌شود.

در نوع خفیف آنفلوانزای مرغی، ابتلا به بیماری با ریزش پرهای پرندگان و کاهش تولید تخم مشخص می‌شود و در نوع دوم، بیماری به سرعت در میان پرندگان شایع و باعث تلف شمار زیادی از آنها می‌شود.

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید