Iranian Agriculture News Agency

مبارزه با آفت ملخ در 10 هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان شرقی

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: در سال 99 در ده هزار هکتار از اراضی زراعی استان با آفت ملخ مبارزه صورت گرفته است.

مبارزه با آفت ملخ در 10 هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان شرقی

به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، محمود کیا مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی در جلسه کارگروه جهادکشاورزی پدافند غیرعامل استان که در اتاق جلسه سازمان برگزار شد، ضمن بیان این مطلب افزود: متاسفانه با کمبود سموم برای محصولات استراتژیک کشاورزی مواجه هستیم.

وی ادامه داد: شاید تا یک سال پیش مسائل مربوط به آفاتی مثل موش، ملخ و سن گندم مربوط به بخش کشاورزی بود اما با همگانی و عمومی شدن این آفات؛ کاهش میزان تولید برخی محصولات استراتژیک، افزایش نرخ ارز خارجی و وجود تحریم ها که باعث شده واردات سموم مورد نیاز با مشکل مواجه شود، نیاز است تا پدافند غیرعامل نیز به این مسائل ورود کند.

 کیا، افزود: قیمت سموم افزایش چشمگیری داشته و با کمبود مواجه هستیم و اگر نتوانیم میزان مورد نیاز را تهیه کنیم در سال آینده با مشکل تولید محصول مرغوب مواجه خواهیم شد و احتمال خسارت دور از ذهن نیست.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان، تاکید کرد: در صورتی که با این آفات مبارزه نشود احتمال مشاهده بعضی آفات از رده خارج شده مثل طاعون و تیفوس نیز وجود دارد.

وی با ارائه گزارش مبارزه با آفت ملخ در ده هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان، گفت: این مساحت یکجا نبوده و در کل استان به صورت پراکنده پخش شده است و با توجه به ناهمواری و شرایط نامساعد در برخی اراضی کشاورزی، مبارزه سریع و دقیق سخت و امکان پذیر نیست همچنین هزینه های جانبی دستگاه ها و ماشین آلات نیز افزایش چشمگیری یافته که باید در هزینه های مبارزه با آفات گنجانده شود.

 کیا افزود: مبارزه با ملخ بسیار ضروری است چرا که گذر به مراتع باعث از بین رفتن منابع عشایر و جنگل ها خواهد شد از طرفی با توجه به همسایگی با کشورهای آذربایجان و ارمنستان و گذر این آفت به این کشورها باعث ایجاد مشکلات در روابط سیاسی کشورهای فوق خواهد شد و نقطه ضعفی برای کشور ما تلقی خواهد شد.

وی با بیان اینکه با حمایت کارگروه پدافند غیرعامل استان می توانیم بسیاری از این مشکلات را رفع کنیم افزود: در سال های اخیر استان آذربایجان شرقی با این مشکل مبارزه کرده است و حتی در شرایطی استان همجوار اردبیل را نیز حمایت نموده است.

 کیا در ادامه به آفت سن گندم اشاره کرده و گفت: امسال حدود 67 هزار و 762 هکتار مبارزه با سن گندم انجام شده است که طبق آمار مراکز خرید میزان سن در محصول 1.5 ، 0.5 و صفر درصد بوده است، اگر ده درصد سن گندم مبارزه نشده باشد، کل محصول غیر قابل استفاده خواهد شد.

 کیا در پایان سخنان خود تاکید کرد: سازمانها و ارگانهای دیگر باید همراهی کنند تا مبارزه با آفات کامل انجام پذیرد که در غیر این صورت آسیبهای جبران ناپذیری به بخش کشاورزی و محصول استراتژیک گندم  وارد خواهد شد.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید