Iranian Agriculture News Agency

نخلداران از قرص برنج برای آفت زدایی خرما استفاده نکنند

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: با توجه به برداشت خرما، نخلداران از قرص فسفید آلومینیوم (قرص برنج) برای آفت زدایی محصول استفاده نکنند.

نخلداران از قرص برنج برای آفت زدایی خرما استفاده نکنند

خسرو عمرانی در گفت و گو با خبرنگار ایانا در استان بوشهر گفت: قرص فسفید آلومینیوم یک آفت کش قوی است که تا پیش از سال ۱۳۸۴ کشاورزان برای آفت‌زدایی از محصولات خود نظیر خرما و گندم مورد استفاده قرار می‌دادند اما از این سال به بعد با توجه به مشکلات و عوارضی که استفاده از این سم کشنده برای مردم بوجود آورد، خرید و فروش و کاربرد آن از سوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ممنوع اعلام شد.

وی بیان کرد: با برگزاری نشست‌های متعدد با فرمانداری‌ها، دهیاران، نخلداران و بازدید از واحدهای بسته بندی اطلاع رسانی لازم در زمینه استفاده نکردن از این ماده کشنده برای آفت زدایی محصول تاکید شده‌است.

عمرانی ادامه داد: با توجه به حوادث پیش آمده در اثر مصرف قرص برنج در سال گذشته، باغداران از مصرف این ماده کشنده و تهیه آن بویژه از مراکز غیر مجاز خودداری کنند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر اضافه کرد: باغداران باید محصول خود را در سردخانه‌ها نگهداری کنند در غیر این صورت فقط تا ۲ ماه نگهداری خرما زیر کولر در خانه امکان پذیر است.

وی تاکید کرد: نخلداران برای ضد عفونی خرما زیر نظر کارشناسان اقدام کنند.

عمرانی با تاکید براینکه هرگونه مواد ضد عفونی باید از مراکز و فروشگاه‌های مجاز تامین شود گفت: قرص فسفید آلومینیوم به ۲ شکل است که یکی به شکل شاسه (کیسه‌های کوچک) است که در زمان استفاده از این قرص بعد از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه گاز آن آزاد ولی قرص‌های کروی بلافاصله گاز آن آزاد و آسیب می‌رساند.

سال گذشته در شهرستان دشتستان استان بوشهر همزمان با برداشت خرما، ۱۷ نفر بر اثر استنشاق گاز قرص برنج مسموم و چهار نفر جان خود را از دست دادند،این درحالی است برخی از این افراد خود هیچ انبار محصولی در خانه نداشته‌اند بلکه بر اثر نشت گاز قرص برنج از انبار همسایه و نفوذ به کانال‌ها و لوله‌های برق، کولر و غیره مسموم شده‌اند.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید