Iranian Agriculture News Agency

زرشک‌کاران ابرکوه وام با بازپرداخت ۶ ساله دریافت می‌کنند

مسوول تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ابرکوه با اشاره به اهمیت کشت گیاهان کم آبخواه از جمله زرشک در رونق کسب و کارهای مناطق روستایی ،گفت: کشاورزان و علاقه مندان به کشت این گیاه وام با بازپرداخت ۶ ساله دریافت می کنند.

زرشک‌کاران ابرکوه وام با بازپرداخت ۶ ساله دریافت می‌کنند

به گزارش خبرنگار ایانا در استان یزد، حسن زارع افزود: با توجه به محدویت منابع آبی و همچنین توسعه کشت زرشک به عنوان یکی از محصولات کم آبخواه برای حمایت از کشاورزان، این نهاد آمادگی پرداخت وام به آنها را دارد.

وی با بیان اینکه علاوه بر توزیع نهال یارانه ای خاطرنشان کرد: به ازای هر هکتار ۷۰۰ میلیون ریال وام از محل بند الف ، تبصره ۱۸ پرداخت می شود.

اختصاص چهار هکتار در ابرکوه به محصول زرشک

زارع ، با بیان اینکه هم اکنون برای دومین سال متوالی کشاورزان در کشت این گیاه فعالیت دارند ، اظهار کرد: هم اکنون چهار هکتار به کشت این محصول اختصاص دارد و پیش بینی می شود تا پایان امسال این میزان به ۱۰ هکتار افزایش یابد.

این کارشناس بخش کشاورزی تصریح کرد: این محصول به دلیل مقاوم و سازگار بودن آن با کم ‌آبی و شرایط آب و هوایی  شهرستان تلاش داریم کشاورزان را برای توسعه این محصول ترغیب و تشویق کنیم .

مسئول تولیدات گیاهی ابرکوه اضافه کرد: سال گذشته برای نخستین بار ۲.۵ تن محصول زرشک خشک از سوی یکی از کشاورزان به نام «احمد کارگر» در روستای اسدآباد دهستان اسفندآباد بخش بهمن این شهرستان برداشت شد.

وی یاد آورشد: با توجه به کم آبخواه بودن درخت زرشک ، این میزان محصول از سه هزار و ۸۰۰ مترمربع باغ برداشت شد .

زارع با بیان اینکه بایستی برای حفط منابع آب موجود بخش کشاورزی تلاش مضاعف کند ،خاطر نشان کرد: کشاورزان باید به جد برداشت آب را به صورت نوین برای تامین آب اراضی و باغ های خود مدیریت کنند.

زرشک در مقابل کم آبی مقاوم است

این مسئول با اظهار اینکه توسعه و ترویج کاشت زرشک علاوه بر اشتغال ، ارزش افزوده بالایی دارد، گفت: فصل برداشت زرشک پاییز است و اطلاعات تولید این محصول نشان می دهد که کشت آن در این شهرستان در برابر کم آبی و زمستان مقاوم است.

زارع خاطرنشان کرد: مساعد بودن شرایط آب و هوایی و همچنین اراضی و خاک مطلوب ، سبب شده است تا گیاه زرشک با کیفیت عالی در این شهرستان تولید شود.

از لحاظ طب سنتی این گیاه علاوه بر زیبایی شکوفه های خوشه ای آن در اواخر بهار و اوایل تابستان، در فصل پاییز نیز دانه های خوش رنگ آن چشم ها را خیره می کند و کاملا مقرون به صرفه است و به دلیل داشتن ویتامین سی(C) ، خواص آنتی بیوتیکی و ضد سرطانی و پایین آورنده قند و کلسترول خون بسیار ارزشمند است و حتی شاخه، ریشه، برگ، پوست و میوه و آب میوه آن برای درمان بسیاری از بیماری ها موثر است.

اراضی قابل کشاورزی ابرکوه به علت کاهش بارندگی، کم آبی و تداوم ۲ دهه پدیده خشکسالی از ۲۰ هزار هکتار به ۱۵ هزار هکتار در سال های اخیر کاهش یافته است و آب مورد نیاز این میزان اراضی از ۶۴۸حلقه چاه و ۱۳ رشته قنات تامین و سالانه ۲۰۰ هزار تن محصول کشاورزی و دامی از این طریق تولید می کنند.

 ۴۰ درصد اشتغال شهرستان ابرکوه وابسته به فعالیت‌های کشاورزی، دامداری و دامپروری است و هشت هزار  و ۵۰۰ خانوار در این زمینه فعالیت دارند.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید