Iranian Agriculture News Agency

۵۰ درصد تولید ماهیان خوراکی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی/ مجوزدارها تسهیلات می‌گیرند

در استخرهای ذخیره آب کشاورزی حدود ۵۰ درصد تولید ماهیان خوراکی حاصل می‌شود و افراد علاقه‌مند به این نوع پرورش ماهی می‌توانند با اخذ مجوز از تسهیلات برخوردار شوند.

۵۰ درصد تولید ماهیان خوراکی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی/ مجوزدارها تسهیلات می‌گیرند

به گزارش خبرنگار ایانا در استان اصفهان، در ارتباط با استفاده بهینه از منابع آبی خرد استان برای تولید و پرورش ماهی اظهار کرد: با استفاده از منابع آبی طبیعی و خدادادی که وجود داشته توانسته‌ایم به اهداف شیلاتی نزدیک شویم و از منابع آبی که از دسترس خارج می‌شوند بهره‌وری از آب را ارتقاء بدهیم.

وی با اشاره به وجود انواع  استخرهای ذخیره آب کشاورزی در جهت تولید آبزیان بیان کرد: آبی که در ابتدا برای کشاورزی استفاده می‌شود مثل استخرهایی که در کنار چاه‌های آب برای ذخیره آب و انواع آبیاری احداث شده‌اند با اندکی تمهیدات برای  پرورش آبزیان بهره‌وری بالاتری دارند  که علاوه ‌بر کشاورزی می‌توانند ماهی نیز تولید کند و با توجه به اینکه در استان اصفهان بیش از 3 هزار استخر ذخیره آب کشاورزی وجود دارد، می‌توان تولیدات بسیار خوبی از آبزیان از این استخرها حاصل کرد.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان افزود: هر استخر منشا تولید 5 تا 10 تن ماهی است و مزایای زیادی ازجمله غنی‌سازی آب کشاورزی، افزایش درآمد و غیره برای مالک مزرعه دارد و در حال حاضر حدود 40 درصد این منابع در حال تولید آبزیان هستند و بقیه را هم با فعالیت‌های آموزشی پیگیر هستیم تا همه بتوانند بهره‌وری آب استخر را بالا برده و در کنار کشاورزی، ماهی نیز تولید کنند.

وی با اشاره به اعطا تسهیلات به افراد علاقه‌مند به پرورش آبزیان در استخر‌های آب کشاورزی بیان کرد: اگر این افراد از طریق ضوابطی که وجود دارد مجوزهای لازم را دریافت کنند تسهیلات لازم به آنها تعلق می‌گیرد و شرط دریافت تسهیلات، اخذ مجوز است.

عباسی با بیان اینکه هر شهرستان متناسب با شرایط خود توانایی پرورش برخی ماهیان را در استخرهای آب کشاورزی دارد، گفت: در استخرهای ذخیره آب کشاورزی که پتانسیل بسیار خوبی در اصفهان محسوب می‌شوند حدود  50 درصد تولید ماهیان خوراکی حاصل می‌شود و ماهیان گرم‌آبی یا کپورماهیان، ماهیان قزل‌آلا و بعضا ماهیان خاویاری در آنها تولید می‌شوند که این بستگی به شرایط هر شهرستان‌ دارد.

وی با اشاره به شرایط لازم در هر منبع آبی برای پرورش ماهیان افزود: اکثر شهرستان‌ها مستعد پرورش ماهیان گرم‌آبی و کپورماهیان هستند که معمولا هم‌زمان با کشاورزی و با دمای آب  بین 20 تا 25 درجه است؛ مانند شهرستان‌های نایین، اردستان، نجف‌آباد، مبارکه و بخشی از نطنز و دمای آب استخرهایی که مستعد پرورش ماهیان سردآبی و قزل‌آلا هستند زیر 20 درجه است و شهرستان‌های گلپایگان، چادگان، فریدن، سمیرم، بوئین میاندشت و فریدون‌شهر این توانایی را دارند.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در رابطه با استفاده از منابع آب لب‌شور استان برای تولید و پرورش ماهی تصریح کرد: در مناطق شرقی شهرستان اصفهان، شهرستان‌های آران و بیدگل، نایین و خور و بیابانک منابع آب‌های لب‌شوری وجود دارد که بعضا برای کشاورزی قابل استفاده نیست اما با برنامه‌ریزی‌های انجام شده در نیمه دوم سال که دمای آب تقریبا پایین است تولید قابل ملاحظه‌ ماهی قزل‌آلا در آنها وجود دارد و ماهی تولید شده به دلیل پرورش در آب لب‌شور طعم بهتری هم دارد.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید