Iranian Agriculture News Agency

سرمایه‌گذاری ۱۸ هزار میلیارد ریالی در گلخانه‌های منطقه آزاد ارس

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس حجم سرمایه گذاری انجام شده در گلخانه‌های ارس را ۱۸ هزار میلیارد ریال اعلام نمود.

سرمایه‌گذاری ۱۸ هزار میلیارد ریالی در گلخانه‌های منطقه آزاد ارس

 به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس حجم سرمایه گذاری انجام شده در گلخانه‌های ارس را ۱۸ هزار میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: در حال حاضر ۶۰ واحد گلخانه‌ای در منطقه آزاد ارس به کشت و برداشت انواع صیفی‌جات مشغول هستند که علاوه بر تامین نیاز داخلی  بخش عمده ای از این محصولات به کشورهای عراق، روسیه، قطر و عمان صادر می شوند.

محسن نریمان با اشاره به اینکه بخش کشاورزی ارس و بخصوص حوزه گلخانه‌ها در کنار بخش صنعت همچنان به روند رو به رشد خود ادامه می دهد، وسعت گلخانه های محدوده منطقه آزاد ارس را ۳۳۳ هکتار اعلام کرد و افزود: پیش بینی می شود امسال بیش از ۵۰ هزار تن محصول از این گلخانه ها برداشت شود که در صورت محقق شدن این میزان تولید، نسبت به سال گذشته افزایش ۲ برابری تولید محصولات گلخانه ای در ارس را خواهیم داشت.

وی ادامه داد: از این میزان، ۱۶۰ هکتار گلخانه به بهره برداری رسیده است که پیش بینی می شود تا پایان امسال، وسعت گلخانه های قابل بهره برداری در سطح منطقه به ۱۸۰ هکتار افزایش یابد.

نریمان، میزان اشتغالزایی این تعداد گلخانه ها را ۱۳۰۰ نفر اعلام کرد و افزود: فصل کشت از ابتدای شهریورماه آغاز و تا پایان آن ادامه دارد و فصل برداشت از آبان ماه شروع و تا پایان خرداد سال بعد ادامه خواهد داشت.

وی با اشاره به آغاز فصل جدید کشت در قطب گلخانه‌های هیدروپونیک کشور که در این منطقه قرار دارد، گفت: با آغاز شهریور ماه عملیات کشت  انواع صیفی‌جات، گل رز، توت فرنگی و نهال در گلخانه‌های منطقه آزاد ارس آغاز می شود، که پیش بینی می شود امسال بیش از ۵۰ هزارتن محصول از این گلخانه ها برداشت شود، در صورت محقق شدن این میزان تولید، نسبت به سال گذشته افزایش ۲برابری تولید محصولات گلخانه‌ای در ارس را خواهیم داشت.

منطقه آزاد ارس با بیش از ۵۰ هزار هکتار وسعت در حاشیه رودخانه مرزی ارس در ۱۳۰ کیلومتری شمال غرب تبریز با جمهوری های آذربایجان و ارمنستان و جمهوری خودمختار نخجوان هم مرز است با احداث خط راه آهن از منطقه آزاد ارس تا خاک ترکیه، می تواند منطقه شمال غرب را به گذرگاه اصلی ترانزیت ریلی اروپا و منطقه قفقاز تبدیل کند؛ خط آهن جلفا - تبریز نیز با ۱۰۲ سال قدمت، قدیمی ترین خط آهن ایران محسوب می شود که برقی و در زمان حاضر فعال است.

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید