کاهش ۳۵ درصدی محصول انگور در مروست شهرستان خاتم
رئیس جهاد کشاورزی مروست گفت: در سال زراعی جاری به علت نوسانات شدید دما در فصل بهار و بارندگی پی درپی در فصل گلدهی، محصول انگور نسبت به سال گذشته حدود ۳۵ درصد کاهش نشان میدهد.
به گزارش خبرنگار ایانا در استان یزد، محمدرضا نیکروش گفت: سطح زیرکشت ارقام مختلف انگور بارور در منطقه مروست بالغ بر یک هزار هکتار است و پیش بینی می شود به طور متوسط از هر هکتار حدود ۱۸ تن و در مجموع نزدیک به ۱۸ هزار تن انگور از تاکستانهای منطقه برداشت شود.
وی خاطر نشان کرد: برداشت انگور از اواخر تیر ماه در منطقه مروست آغاز و تا نیمه شهریور ادامه دارد همچنین انگور تولیدی این منطقه بعد از انگور یاقوتی به بازار روز عرضه می شود و از لحاظ رنگ و مزه و طعم کیفیت بالایی دارد.
وی اظهار کرد: حدود ۴۰ درصد از انگور تولیدی مروست تازه مصرف شده و مابقی به صورت کشمش فرآوری می شود، بیشترین سطح زیرکشت انگور مربوط به رقم خلیلی است و ارقام عسکری، سیاه و ریش بابا سایر ارقام انگور این منطقه است.
نیکروش اضافه کرد: انگور تولید شده به صورت تازه خوری به استان های همجوار چون کرمان، هرمزگان، فارس و اصفهان صادر می شود اما در سال جاری به دلیل نوسانات بازار بیشتر محصولات تولیدی به صورت فرآوری شده به بازار مصرف عرضه می شود.
این مسئول گفت: تعداد کارگاه های کشمش دارای مجوز ۲۶ کارگاه است که یک مورد به صورت صنعتی و سایر کارگاه ها به صورت سنتی محصول انگور را فرآوری می کنند، همچنین انگور فرآوری شده بصورت آفتابی، تیزآبی و کشمش به بازار مصرف داخلی و چند کشور اروپایی و حوزه خلیج فارس صادر می شود.
نیکروش خاطرنشان کرد: تغییر در کیفیت آب های کشاورزی و بالا رفتن شوری و سختی (ای سی) آب باعث کاهش عملکرد انگور و همچنین کاهش سطح زیرکشت شده که اصلاح ارقام موجود در دستور کار قرار دارد که انگور بی هسته با ماندگاری بالا برای مصرف تازه خوری و سازگار با منطقه در اختیار کشاورزان قرار بگیرد.
شهرستان خاتم در زمینه تولید محصولات باغی با 16 هزار و 700 هکتار سطح زیرکشت و تولید 50 هزار تن محصول که 21 درصد تولید استان را شامل می شود در جایگاه نخست تولیدات باغی استان قرار دارد و در تولید محصولات گلخانه ای نیز با سطح زیرکشت 32 هکتار، جایگاه پنجم را در اختیار دارد.
دیدگاه تان را بنویسید