Iranian Agriculture News Agency

تولید 5.12 تن گندم و 9.3 تن جو آبی در هر هکتار در مزرعه شهرستان ارزوئیه

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارزوئیه گفت: تولید طرح مجتمع گلخانه ای ابراهیم آباد و تولید 5.12 تن گندم و 9.3 تن جوآبی درهر هکتار در یکی از مزارع این شهرستاننمونه ای از جهش تولید است.

تولید  5.12 تن گندم و  9.3 تن جو آبی در هر هکتار در مزرعه شهرستان ارزوئیه

به گزارش خبرنگار ایانا در استان کرمان، امیری تصریح کرد: مجتمع کشاورزی ابراهیم آباد واقع در منطقه وکیل آباد شهرستان ارزوئیه دارای بیش از 1750 هکتار اراضی است واین مجموعه شامل 15 هکتار گلخانه هیدروپونیک، 300 هکتار مرکبات و بیش از 200 هکتار کشتهای زراعی و... می باشد که بعنوان یک واحد تولیدی موفق بر جهش تولید در  شهرستان محسوب می­گردد که ضمن اینکه محصولات تولیدی این مجموعه کشاورزی از کیفیت وعملکرد بسیار مطلوبی برخوردارند، تمام محصولات گلخانه ای آن به کشورهای حاشیه خلیج فارس وروسیه صادر می‌شود.

امیری بیان کرد: از عواملی که نقش بسزایی در  تحقق جهش تولید محصولات گلخانه ای این مجتمع کشاورزی نقش داشته عبارتند از -بومی سازی الگوی کشت در سطح منطقه ، استقرارالگوی اقتصادمقاومتی با نگاه تکیه بر ظرفیتهای داخلی، افزایش سطح گلخانه از 5 هکتار درسال 96 به 15 هکتار در سال 99، افزایش مقدارتولید از 350 تن در هکتار در سال 96 به میزان 360 تن در هکتار در سال 99، افزایش اشتغالزایی از 17000نفر در سال 96 به 51000نفر درسال99، استفاده از نتایج حاصل از واحد تحقیقاتی در بهره گیری از ارقام جدید، استفاده از نیروهای جوان وافزایش سطح تجربه نیروهای بکار گرفته شده، توجه به بحث آموزش مستمر نیروهای کارشناسی،تکنیسین وکارگری وارتقاءدانش فنی نیروهای گلخانه، تقویت روحیه کارگروهی دربین پرسنل، استفاده از تکنولوژی ودانش فنی روز در تولید محصولات گلخانه ای، استفاده بهینه از منابع  از منابع موجود وصرفه جویی در مصرف آب وانرژی و افزایش مشارکت نیروهای بومی از طریق واگذاری فرآیندهای اجرایی بصورت برون سپاری است.

وی اظهار کرد: طرح دادخدا دولت زاده از کشاورزان پیشرو شهرستان ارزوئیه در منطقه دولت آباد از دیگر طرح های موفق است که با میانگین تولید  5/12  تن گندم و  9.3 تن جوآبی درهر هکتار  توانسته در سال زراعی جاری گام بزرگی در زمینه جهش تولید در این شهرستان بردارد.

وی موفقیت در زمینه جهش تولید را ابتدا لطف خدای بزرگ می‌داند وسپس مدیریت صحیح واصولی مزرعه با بکار گیری عواملی مانند انجام آزمون آب وخاک قبل از کاشت به منظور آگاهی از عناصر غذایی موجود درخاک وشناسایی عوامل محدود کننده در خاک به منظور مدیریت تغذیه  مزرعه، مجهز نمودن مزارع به سیستم‌های نوین آبیاری جهت مصرف بهینه آب وافزایش عملکرد، استفاده از کشاورزی حفاظتی جهت حفظ ونگهداری خاک وپایداری کشاورزی، استفاده از بذور اصلاح شده و با عملکرد بالا و کشت رقم مناسب با اقلیم منطقه، کنترل به موقع آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز در مزارع و مدیریت تلفیقی آفات و بیماری‌ها، تغذیه متعادل ومتناسب محصول واستفاده از کودهای حیوانی، شیمیایی وریزمغذیها و شرکت در کلاسهای آموزشی-ترویجی برگزار شده توسط جهاد کشاورزی، رعایت اصول علمی وفنی طبق نظر کارشناسان جهاد کشاورزی در مراحل کاشت، داشت وبرداشت، یکپارچه سازی اراضی، کشت مکانیزه واستفاده از دستگاههای نوین کشاورزی و رعایت تناوب زراعی اعلام کرده است.

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید