Iranian Agriculture News Agency

۱۰۰ درصد اعتبارات آبیاری نوین به صورت تجمیعی داده می شود

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه اراضی این استان خرد و در قطعات کوچک هستند گفت: برای اجرای سامانه های آبیاری نوین در اراضی کوچک و خرده مالکی هزینه های زیادی انجام می شود که اگر کشاورزان زمین های خود را تجمیع کنند دولت ۱۰۰ درصد اعتبارات را اختصاص می دهد.

۱۰۰ درصد اعتبارات آبیاری نوین به صورت تجمیعی داده می شود

به گزارش خبرنگار ایانا در استان خراسان شمالی، عبداله یوسفی گفت: ۷۹ درصد از زمین‌های کشاورزی استان برای اجرای طرح‌های آبیاری نوین سامانه‌های آبیاری نوین مساعد است که ۵۰ درصد آن در دولت تدبیر و امید به سرانجام رسیده است.

وی افزود: در این راستا ۱۹ هزار و ۱۴۲ هکتار از اراضی کشاورزی خراسان شمالی در دولت تدبیر و امید به سامانه های آبیاری نوین تجهیز شده  است و قرار است این میزان تا پایان دولت به ۳۹ هزار هکتار برسد.

وی گفت: پیش از دولت تدبیر و امید ۱۹ هزار هکتار از اراضی استان مجهز به سامانه های آبیاری نوین شده بود که در این دولت قدم های بزرگی در این راستا برداشته شد.

یوسفی افزود: در سفر رییس جمهوری تیرماه  پارسال به استان ۵۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای توسعه سامانه های آبیاری نوین مصوب شد که اعتبار سال گذشته به مبلغ ۲۷۰ میلیارد ریال به صورت کامل تخصیص یافت و هزینه شد.

وی گفت: براساس برنامه ریزی صورت گرفته با هزینه‌کرد اعتبار ۵۵۰ میلیارد ریالی، بیش از سه هزار هکتار از کشتزارهای استان زیر پوشش سامانه های نوین آبیاری قرار می گیرد.

رییس سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: بدین ترتیب  حدود ۶۰۰ خانوار از مزایای این طرح ها بهره مند شده و عملکرد آبیاری هم تا ۷۵ درصد افزایش می یابد.

یوسفی اظهار کرد: علاوه بر اعتبار مصوب شده سفر رییس جمهوری،  ۱۴۰ میلیارد ریال اعتبار نیز  برای تجهیز اراضی به سامانه های آبیاری نوین اختصاص یافته است.

وی افزود: در سال ۱۳۹۸ برای اجرای طرح های آبیاری نوین به صورت ۸۵ درصد کمک بلاعوض دولت، حداکثر برای آبیاری قطره ای ۱۷۵ میلیون ریال و بارانی ۱۰۵ میلیون ریال پرداخت شد.

یوسفی با بیان اینکه هیچ محدودیتی در ارائه تسهیلات آبیاری نوین به کشاورزان وجود ندارد افزود: کشاورزانی که آب و زمین در اختیار داشته باشند برای اجرا به آنان تسهیلات پرداخت می شود.

وی با بیان اینکه هم اکنون در سامانه‌های سنتی آبیاری میانگین عملکرد انتقال آب حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد است، اظهار داشت: در روش‌هایی که منجر به استقرار سامانه‌های آبیاری بارانی می‌شود، راندمان آبیاری به ۷۰ درصد افزایش پیدا می‌کند که در سامانه‌های قطره‌ای این رقم تا ۹۰ درصد هم می‌رسد.

وی گفت: بدین ترتیب در سامانه آبیاری قطره‌ای عملکرد انتقال آب ۲ برابر ارتقا پیدا می‌کند و در هر هکتاری که این طرح اجرا شود به طور متوسط چهار هزار و ۴۰۰ مترمکعب آب صرفه جویی می‌شود.

وی گفت: در شرایطی هم که حالت تجمیعی باشد (چاه عمیق، قنات) و تعداد مالکان زیاد باشند، مشروط بر اینکه تمام مالکان آمادگی اجرای طرح را داشته باشند دولت کمک های خوبی خواهد کرد.

یوسفی با بیان اینکه علاوه بر افزایش راندمان آبیاری افزون بر ۳۰ درصد میزان تولید در واحد سطح نیز افزایش می یابد افزود:  اجرای شبکه فرعی آبیاری و زهکشی هزار و ۹۶۷ هکتار، طرح های تامین آب کشاورزی به میزان ۱۳۸.۸ میلیون متر مکعب، احیا و مرمت قنوات استان به میزان ۹۳۴ کیلومتر و اجرای کانال های آبیاری عمومی و لوله گذاری استان به میزان شامل چهار هزار و ۴۶۳ هکتار کیلومتر از اقدامات دیگر دولت تدبیر و امید در بخش آب کشاورزی بوده است.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید