Iranian Agriculture News Agency

تجهیزات مرغداری‌های خراسان شمالی نیاز به نوسازی دارند

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی اظهار کرد: تجهیزات مرغداری های این استان نیاز به نوسازی دارند که باید مورد حمایت بیشتر قرار گیرند.

تجهیزات مرغداری‌های خراسان شمالی نیاز به نوسازی دارند

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی اظهار داشت: تجهیزات مرغداری های این استان نیاز به نوسازی دارند که باید مورد حمایت بیشتر قرار گیرند.

محمد محمدزاده گفت: ۵۰ درصد مرغداری‌های استان فرسوده است که صاحبان این واحدها توانایی به روز کردن تجهیزات را ندارند.

وی خواستار اعطای تسهیلات کمک بلاعوض و کم بهره به واحد های مرغ داری این استان شد.

وی کمبود نقدینگی اتحادیه مرغداران و شرکت های تابعه برای خرید نهاده از جمله ذرت و کنجاله سویا برای مرغداران، تاخیر در ارسال محموله های وارداتی مثل ذرت و کنجاله سویا به دلیل کوتاه بودن دوره جوجه ریزی را از دیگر مشکلات این تولید کننده ها دانست و افزود: پیشنهاد می شود حداقل سهمیه مرغداران را انبار های داخل تامین شود.

محمدزاده کمبود زیر ساخت ها صنایع کشتارگاهی، سرد خانه و تونل انجماد برای صادرات گوشت مرغ را از دیگر مشکلات مرغ داری ها دانست.

وی آمار جوجه‌ریزی  مرغداری ها در خرداد ماه  امسال را به ظرفیت یک میلیون و ۱۰۷ هزار و ۶۹۰ قطعه و تولید دو هزار و ۴۳۷ تن مرغ زنده در ۴۶ واحد فعال ذکر کرد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: با تحقق برنامه افزایش ۱۵ هزار تنی گوشت مرغ در سال جهش تولید، این استان امسال در تولید و تامین نیاز خود به این فراورده پروتئینی به خودکفایی می‌رسد.

محمدزاده اظهار کرد: تولید گوشت مرغ در این استان در سال ۹۷ حدود ۱۴ هزار تن بود که این رقم در پایان سال ۹۸ به ۱۹ هزار تن رسید که ۷۰ تا ۸۰درصد نیاز استان را پاسخ می دهد و بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته این میزان امسال با افزایشی ۸۰ درصدی به ۳۴ هزار تن خواهد رسید.

وی با اشاره به افزایش نسبی ظرفیت واحدهای تولیدی موجود، افزود: امسال همچنین با صدور مجوز برای افزایش ۱.۵ میلیون قطعه مرغ در هر دوره و تولید حدود ۱۴ هزار تن در پنج دوره تولیدی در سال، ظرفیت بسیار بالایی برای افزایش تولید مرغ در استان شکل خواهد گرفت.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی اظهار داشت: با تحقق تولید ۳۴ هزار تن گوشت مرغ در استان، که بیش از نیاز مصرفی استان است، زمینه برای ارسال آن به دیگر استان ها نیز فراهم می شود.

محمدزاده، میزان مصرف سالانه گوشت مرغ در این استان را ۲۱ تا ۲۳ هزار تن عنوان کرد و افزود: تاکنون هر ساله بخشی از نیاز گوشت مرغ خراسان شمالی از دیگر استان ها، از جمله خراسان رضوی تامین می شد که با برنامه ریزی صورت گرفته برای افزایش تولید، امسال حمل حدود ۱۰ هزار تن مرغ تولیدی افزون بر نیاز منطقه به خارج از استان امکانپذیر خواهد شد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: با جذب سرمایه گذاران و صدور مجوزهای لازم، تلاش می کنیم تا میزان تولید گوشت مرغ در استان را به بیش از ۱.۵ برابر نیاز استان برسانیم.

محمدزاده با بیان اینکه در این استان جوجه یکروزه تولید نمی شود، افزود: تلاش داریم تا در زنجیره تولید مرغ، واحدهای جوجه یک روزه را نیز داشته باشیم تا این زنجیره تولید در استان تکمیل شود.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید