Iranian Agriculture News Agency

سالانه ۶هزار تن گشنیز در استان کرمانشاه تولید می شود

سالانه از ۳هزار هکتار کشت گشنیز در استان بیش از ۶۰۰۰ تن محصول تولید می‌شود.

  سالانه ۶هزار تن گشنیز در استان کرمانشاه تولید می شود

به گزارش خبرنگار ایانا در استان کرمانشاه، کارشناس و مجری دفتر گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه طی سخنانی گشنیز را یک نوع گیاه دارویی  یکساله با نیاز آبی کم و مستعد کاشت در اکثر مناطق استان کرمانشاه معرفی نمود و گفت؛ گشنیز  به دو صورت پاییزه و بهاره کشت می‌شود.

سمیرا احمدی پور عملکرد مزارع گشنیز در استان کرمانشاه را به طور متوسط بین 2تا 3تن در هکتار اعلام کردو گفت؛ در سطح کشور، استان کرمانشاه یکی از برجسته ترین استانها با بالاترین سطح زیر کشت گشنیز بوده و میزان تولید بالایی هم دارد.

وی افزود، بالاترین سطح زیر کشت گشنیز در استان اختصاص به شهرستان های کنگاور،  صحنه، کرمانشاه، هرسین،  سنقر و گیلان غرب دارد.

احمدی پور در ادامه خاطرنشان نمود؛ موارد مصرف گشنیز بصورت سبزی از برگ و ساقه آن استفاده میشود،  از بذر و یا تخم گشنیز نیز بصورت دارویی استفاده می‌شود.

وی سپس به بحث صادرات محصول گشنیز اشاره داشت و خاطرنشان کرد؛ این محصول بیشتر  به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر میشود و بخشی از آن نیز علاوه بر تامین نیاز داخل استان به سایر نقاط کشور نیز ارسال می‌شود.

گفتنی است کاهش اضطراب و بی خوابی، کاهش فشار خون، دفع سنگ کلیه و مثانه و... از خواص دارویی گشنیز محسوب می‌شود.​

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید