Iranian Agriculture News Agency

چنگلوایی از وزیر جهاد کشاورزی درخواست کرد:

بازنگری در قانون و تقویت ساختار حفظ نباتات

رئیس سازمان حفظ نباتات در مراسم معارفه خود با اشاره به اینکه وظیفه‌‌ای که برعهده مدیریت حفظ نباتات در استان‌هاست، با جایگاه تشکیلاتی فعلی آنها همخوانی ندارد، خطاب به وزیر جهاد کشاورزی از او درخواست کرد تا مدیریت حفظ نباتات در استان‌ها مستقیما زیر نظر ریاست سازمان حفظ نباتات کشور قرار گیرد.

بازنگری در قانون و تقویت ساختار حفظ نباتات

به گزارش خبرنگار ایانا، کیخسرو چنگلوایی، رئیس پیشین سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در مراسم معارفه خود به عنوان ریاست سازمان حفظ نباتات کشور با اشاره به عملکردش در مدیریت جهاد کشاورزی خوزستان گفت: در این مدت با وجود شرایط نامساعد اقلیمی توانستیم تا حدودی کشاورزی پایدار در خوزستان را تقویت کنیم.

چنگلوایی با اشاره مصداقی به بخشی از موفقیت‌ها در مدیریت بخش کشاورزی این استان، افزود: در گذشته میزان خرید گندم از این استان در حدود 570هزار تن بود که اکنون به یک میلیون و 100هزار تن افزایش یافته است. همچنین تولید کلزا از 2300 تن به 4900تن افزایش یافته و امسال نیز به مرز 70هزار تن رسیده‌ایم.

او با بیان اینکه امروز خوزستان 13.5درصد کل تولیدات کشور را در قالب 16.5 میلیون تن محصولات زراعی و باغی به خود اختصاص داده است، ادامه داد: احیای تولید چغندرقند پس از 12 سال تعطیلی کارخانه قند، زمینه تولید چغندرقند در 80هزار هکتار فراهم شده است. همچنین صادرات محصولات کشاورزی از 373میلیون دلار به یک میلیارد و 147میلیون دلار افزایش یافته است.

چنگلوایی به پروژه مهم آب و خاک در استان خوزستان اشاره کرده و گفت: یکی از مهم‌ترین پروژه‌های آب و خاک کشور در تاریخ کشاورزی کشور در این استان انجام گرفت که پس از سفر ریاست‌جمهوری به منطقه و براساس اذن رهبری برای برداشت 1.5میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی، در این مدت از 512 هزار هکتار شبکه فرعی که در کشور انجام شد، 250هزار هکتار در خوزستان انجام گرفت.

او با نگاهی رو به آینده با اشاره به مسئولیت جدیدی که در سازمان حفظ نباتات کشور برعهده گرفته، گفت: سازمان حفظ نباتات یک سازمان کلیدی و حاکمیتی در بخش کشاورزی کشور محسوب می‌شود.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با اشاره به اینکه امروز وضعیت امنیت غذایی در جهان شکننده است، تصریح کرد: یک میلیارد نفر در جهان از گرسنگی حاد رنج می‌برند. دو میلیارد نفر سوءتغذیه دارند و مردم 34 کشور نمی‌توانند حداقل انرژی روزانه خود را از غذا بدست بیاروند. 25درصد از کودکانی که متولد می‌شوند به دلیل سوءتغذیه از رشد باز می‌مانند.

او با بیان اینکه تخمین زده می‌شود تا سال 2050 جمعیت جهان به 9.6 میلیارد نفر برسد و در آن زمان نیاز داریم که دو برابر وضعیت فعلی، غذا تولید کنیم، تصریح کرد: به تعبیر دیگر در فاصله این 30 سال، صنایع غذایی باید به اندازه 10هزار سال گذشته، غذا تولید کنند. این در حالی است که در تولید غذا با چالش‌های جدی روبرو هستیم.

چنگلوایی با اشاره به چالش‌های تولید غذا در جهان، افزود: شبکه ناپایدار اقلیمی، خشکسالی، تبخیر آب، محدودیت اراضی، توزیع نامتوازن اراضی مستعد کشاورزی و در کنار آنها، خسارتی که عوامل زیان‌رسان به محصولات کشاورزی وارد می‌کنند، از جمله عواملی هستند که تولید غذا در جهان را با چالش‌های جدی روبرو می‌کنند.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه تخمین زده می‌شود سالانه معادل 35درصد از محصولات کشاورزی توسطه 607 عوامل زیان‌رسان از بین می‌روند، گفت: در این میان، سهم ویروس‌ها 4درصد‌، سهم پاتوژن‌ها 11درصد، علف‌های هرز 9درصد و حشرات مضر 11درصد است.

چنگلوایی با اشاره به اینکه سالانه معادل 40میلیارد دلار سموم در جهان مصرف می‌شود، ادامه داد: چند محصول اساسی گندم، برنج، سیب‌زمینی و سویا و... بیش از دیگر محصولات در معرض آسیب قرار دارند. به‌عنوان نمونه، گندم تا 50درصد، برنج تا 77 درصد، سیب‌زمینی تا 66 درصد، سویا تا 60درصد و... پتانسیل خسارت‌دیدگی دارند. بنابراین نقش و اهمیت حفظ و جلوگیری از خسارت‌دیدگی محصولات کشاورزی بسیار حیاتی است.

این مقام مسئول در ادامه خطاب به وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد‌: سازمان حفط نباتات برای آنکه بتواند نقش مهم خود را در کشور ایفا کند و به استقرار امنیت غذایی از طریق پیشگیری و مدیریت عوامل زیان‌رسان بپردازد، باید متناسب با شأن و جایگاه آن و انتظاری که از آن می‌رود، مورد حمایت قرار گیرد.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با تأکید بر آنکه چند مورد حیاتی در سیستم حفط نباتات کشور باید اصلاح شود، تصریح کرد: نخست، قانون 53 ساله حفظ نباتات با توجه به مقتضیات فعلی نیازمند اصلاح و بازنگری است. دوم، پست‌های قرنطینه‌ای که در گمرکات کشور وجود دارند از نظر تجهیزات آزمایشگاهی و خدمات لجستیکی نیازمند تقویت است. سوم، وظیفه‌‌ای که برعهده مدیریت حفظ نباتات در استان‌هاست، با جایگاه تشکیلاتی فعلی آنها همخوانی ندارد.

چنگلوایی برهمین اساس، خطاب به وزیر جهاد کشاورزی از او درخواست کرد تا مدیریت حفظ نباتات در استان‌ها مستقیما زیر نظر ریاست سازمان حفظ و نباتات کشور به دلیل حجم فعالیت‌ها قرار گیرد و آن را در حیطه اختیارات وزارت جهاد کشاورزی بدون نیاز به مجور سازمان امور اداری و استخدامی عنوان کرد.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید