Iranian Agriculture News Agency

جلسه تنظیم بازار استان تهران برگزار شد:

کاهش 10 درصدی قیمت مرغ و تخم مرغ؛ ثبات در قیمت لبنیات

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران با اشاره به لزوم تغییر وضعیت واحدهای صنفی خرد بر ضرورت اصلاح شبکه توزیع از طریق ظرفیت شرکت های دانش بنیان تاکید کرد.

کاهش 10 درصدی قیمت مرغ و تخم مرغ؛ ثبات در قیمت لبنیات

به گزارش ایانا در استان تهران، جلسه تنظیم بازار استان تهران به ریاست حشمت اله عسگری معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران و سایر مسئولان با محوریت وضعیت قیمت اقلام اساسی در استان تهران برگزار شد.

عسگری با اشاره به لزوم اصلاح شبکه توزیع اظهار کرد: شرکت های دانش بنیان می توانند در جهت حمایت از واحدهای صنفی وارد کار شوند تا زمینه بهره گیری از شیوه های جدید توزیع فراهم شود.

وی افزود: اگر سامانه ای در این زمینه ایجاد شود و به کمک واحدهای صنفی بیاید موضوع نظارت نیز سامان پیدا می کند، چرا که ضرورت دارد واحدهای صنفی خرد به سراغ روش های جدید بروند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران سپس عنوان کرد: به منظور اعتمادسازی واحدهای صنفی باید ابزارهای تشویقی را افزایش داد، از اینرو در ستاد تنظیم بازار سالانه در هر رده صنفی و اتحادیه به چندین واحد که پرونده تعزیراتی و یا مشکل بهداشتی نداشته کارت کیفیت ارائه شود.

 عسگری با اشاره به ضرورت آینده‌نگری در مورد نحوه فعالیت واحدهای صنفی خرد خاطرنشان کرد: سازوکارهای جدید برای استمرار فعالیت واحدهای صنفی خرد ضرورت دارد تا ضمن حفظ فعالیت این واحدها متناسب با شرایط جدید حرکت کنند.

 وی ادامه داد: به لحاظ ذخیره اقلام اساسی نگرانی وجود ندارد، البته در راستای تنظیم بازار نظارت بر قیمت برنج و حبوبات باید تشدید شود.

کاهش 10 درصدی قیمت مرغ و تخم مرغ؛ ثبات در قیمت لبنیات

 در ادامه یدالله صادقی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران با اشاره به وضعیت قیمت ها اظهار داشت: قیمت برنج داخلی نسبت به ۱۰ روز قبل تغییر محسوسی نداشته اما نسبت به ماه قبل ۶ درصد افزایش قیمت داشته است، همچنین قیمت برنج وارداتی پاکستانی نسبت به ده روز قبل ۱۰ درصد و نسبت به شش ماه گذشته با ۲۶ درصد افزایش قیمت مواجه شده و برنج هندی نیز نسبت به ۶ ماه قبل با افزایش قیمت ۳۶ درصدی همراه بوده است.

 وی افزود: افزایش قیمت برنج وارداتی ناشی از کاهش عرضه به سبب عدم تخصیص به موقع ارز و عدم فروش و عرضه در مبادی تامین به دلیل بیماری کرونا بوده، همچنین قیمت برنج داخلی نیز به سبب کاهش عرضه برنج وارداتی و افزایش قیمت برنج وارداتی، دوری فصل برداشت و افزایش هزینه‌های تولید ناشی از هزینه‌های تحمیلی بیماری کرونا افزایش یافته است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران با اشاره به افزایش قیمت حبوبات عنوان کرد: دوری فصل برداشت، افزایش قیمت حبوبات داخلی به دلیل افزایش نرخ ارز، عدم تخصیص ارز نیمایی و افزایش تقاضا به دلیل ذخیره سازی توسط برخی خانواده ها در پی بیماری کرونا سبب افزایش قیمت حبوبات نسبت به ۶ ماه قبل شده است.

صادقی ادامه داد: مواد پروتیینی از جمله گوشت گوسفندی مخلوط و گوساله نسبت به ۶ ماه گذشته ۱۴ درصد افزایش داشته، البته قیمت مرغ و تخم مرغ در این مدت با کاهش ۱۰ درصدی همراه شده است، به علاوه در مورد لبنیات ثبات نسبی در مورد کالاهای مشمول نرخ گذاری ستاد تنظیم بازار را شاهد بودیم.

وی سپس بیان کرد: با توجه به تغییر مبنای واردات شکر از ارز ۴۲۰۰ به ارز نیمایی نسبت به ۶ ماه قبل با افزایش قیمت مواجه شدیم، اما چای در این مدت ۶ درصد کاهش داشته، همچنین قیمت نهاده های دامی به سبب کاهش صادرات با افزایش ۳۷ درصدی همراه شده است.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید