Iranian Agriculture News Agency

تاثیر و دقت بالا ، ارمغان پهپاد ها به کشاورزان نیشابور

اولین کارگاه آموزشی-ترویجی و رونمایی ازپهپاد سم پاش شهرستان نیشابور با همکاری شرکت ایران مهرپاد برگزار شد.

تاثیر و دقت بالا ، ارمغان پهپاد ها به کشاورزان نیشابور

به گزارش خبرنگار ایانا در خراسان رضوی، رئیس اداره مکانیزاسیون استان درگفت و گو با خبرنگار مرکز صدا و سیمای شهرستان، با اشاره به سمپاشی مزارع با پهپاد،گفت: استفاده از پهپاد سمپاش برای کشاورزان و استفاده صحیح از سم مقرون به صرفه است ووسیله موثر جهت پایش و نظارت بر محصولات کشاورزی به حساب می آید.

سعید سجادی افزود: این پهباد سمپاش با اعتباری بالغ بر 2 میلیارد ریال از محل تسهیلات خط اعتباری مکانیزاسیون مدیریت جهادکشاورزی نیشابور توسط شرکت ایران مهر پهپاد خریداری شده است. سمپاشی دقیق و یکنواخت به وسیله کنترل هوشمند، کاهش درصد مصرف سم، جلوگیری از افزایش تلفات و ضایعات کشاورزی در فرآیند سمپاشی، قابلیت اجرا در مسیرهای صعب العبور و کاهش آسیبهای زیست محیطی، افزایش چشمگیر سرعت سمپاشی نسبت به روش‌های سنتی یا سمپاشی با تراکتور از مزایای استفاده از پهپاد در بخش کشاورزی است.

ایشان ادامه داد: اولین سمپاشی با این پهباد در تاریخ  17 اردیبهشت در ایستگاه تحقیقات کشاورزی ومنابع طبیعی  شهرستان نیشابور و با حضور مسئولین شهرستانی وکشاورزان پیشرو جهت  مبارزه با آفات  سن مادری،مبارزه با علفهای هرز و محلول پاشی مزارع انجام گرفت.

وی تصریح کرد: این روش در مقایسه با روشهای معمول مزیتهایی در بردارد که از جمله می توان به مدیریت زمان اشاره کرد و همچنین با توجه به اینکه در سال زراعی 99-98  بیش از 300 میلیمتر بارندگی در نیشابور گزارش شده،  امکان سمپاشی زمینی در اکثر مواقع وجود ندارد.

وی بیان کرد: در مقایسه عملکرد و صرفه جویی در محلول سمی، در روش معمول با استفاده از سمپاشهای پشت تراکتوری و توربولاین ها به ازای هر هکتار حدود 400 لیتر محلول درسطح مزارع سمپاشی می شد، در حالیکه در فرآیند نوین با پهپاد سمپاش تنها با مصرف 10 لیتر محلول سمی یک هکتار سمپاشی و یا محلول پاشی انجام می شود.

رئیس اداره مکانیزاسیون استان تاکید کرد: با توجه به پایین بودن دریفت( باد بردگی) سم با توجه به ارتفاع پایین سمپاشی، امکان خطا کمتر شده و به علت عدم تخریب مزرعه در مقایسه با سمپاشی زمینی پیش بینی می شوددر سال زراعی جاری بیش از 1000 هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان با استقبال کشاورزان توسط پهپاد، سمپاشی و محلول پاشی شود.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید