Iranian Agriculture News Agency

در چارمین جلسه ستاد برنامه‌ریزی و راهبری جهش تولید تاکید شد؛

جایگزینی واردات و توسعه صادرات محصولات کشاورزی

افزایش ارز‌آوری با تسهیل در سیاست بازگشت ارز صادرات محصولات کشاورزی

دکتر محمد باقر نوبخت در چهارمین جلسه ستاد برنامه‌ریزی و راهبری جهش تولید که در سازمان برنامه و بودجه برگزار شد، گفت: امروز برنامه‌های بخش کشاورزی در حوزه‌های جایگزینی واردات و همچنین توسعه صادرات از سوی سرپرست وزارت جهاد کشاورزی ارائه شد.

جایگزینی واردات و توسعه صادرات محصولات کشاورزی

به گزارش ایانا به نقل از روابط عمومی سازمان برنامه و بودجه کشور، رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه در سال گذشته ۱۴ میلیارد دلار صرف واردات انواع کالاهای اساسی شده است گفت: در سال ۹۹ با توجه به مضیقه‌های ارزی موجود باید به طور حتم اهداف جهش تولید محقق شود.

وی افزود، برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی نیز در راستای کاهش واردات محصولاتی از قبیل ذرت، جو شکر، کنجاله و دانه‌های روغنی ارائه شده است.

دکتر نوبخت ادامه داد، در حوزه افزایش صادرات محصولات کشاورزی طرحها و برنامه‌های لازم از سوی وزارتخانه مربوطه ارائه شده و بر این اساس باید یک جمع بندی و بررسی نهایی روی این موارد انجام شود.

به گفته رییس ستاد راهبری و برنامه‌ریزی جهش تولید طی سال ۹۸ رشد اقتصادی با نفت منفی اما به واسطه افزایش تولیدات محصولات کشاورزی رشد و بدون نفت کشور مثبت بوده است.

دکتر نوبخت تاکید کرد: با وجود کمبود منابع آبی با استفاده از روش‌های فناورانه می‌توان به افزایش تولیدات حوزه‌های مختلف کشاورزی با تمرکز بر صادرات حداکثری این محصولات امیدوار بود.

معاون رییس جمهور با اشاره به لزوم توجه جدی به چالش‌های کلان اقتصادی در راستای جهش تولید گفت: امروز برنامه‌های اقتصاد کلان برای حمایت از جهش تولید ارایه شد؛ این برنامه‌ها با همکاری مشترک کارشناسان سازمان برنامه و بودجه و وزارت أمور اقتصادی و دارایی و مرکز پژوهش های مجلس و با هدف مساعدت و حمایت سیاست های اقتصاد کلان از تولید و فضای کسب و کار تدوین و ارایه شد.

وی افزود: در این برنامه به سه حوزه تسهیل فضای کسب و کار، اصلاح و تقویت نظام مالی و همچنین اصلاح نظام گمرکی و مالیاتی با هدف رفع موانع جهش تولید توجه ویژه شده است.

برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای کاهش واردات ۱۰ قلم کالا

در چهارمین جلسه ستاد راهبری و برنامه ریزی جهش تولید که در سازمان برنامه و بودجه برگزار شد، مهندس کشاورز با اشاره به الزامات جهش تولید در حوزه کشاورزی گفت: در خصوص ۱۰ قلم کالای کشاورزی، تولید داخل کشاورزان ایرانی کفاف مصرف داخلی را نمی‌دهد. اما برنامه ریزی مناسبی برای رفع نیازهای وارداتی در خصوص یکی از این اقلام یعنی گندم انجام شده است.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه، مشکل کمبود آب یکی از چالش‌های جهش تولید در بخش کشاورزی است، گفت: ظرف ۵ سال با تکیه بر افزایش بهره‌وری شاهد گسترش قابل توجه تولید گندم بودیم.

وی با اشاره به فقدان فناوری‌های کافی برای استفاده حداکثری از آب باران در کشور، تاکید کرد: در سال جاری برای ۲۲۰ هزار هکتار از مزارع کشت با تکنولوژی جدید با استفاده از بارندگی‌های موجود انجام شد‌ه است.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی افزود: تسهیل در سیاست بازگشت ارز صادرات محصولات کشاورزی در افزایش صادرات و ارز‌آوری می‌تواند راهگشا باشد.

کشاورز در انتها با اشاره به کاهش ۱۸۰ میلیون دلاری خروج ارز از کشور  با ورود جدی به حوزه فناوری تولید کود کشاورزی گفت: در این راستا خواستار همکاری جدی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هستیم.

 

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید