Iranian Agriculture News Agency

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت :

مشارکت مردمی شاه کلید حفاظت از منابع طبیعی

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت : مشارکت مردمی شاه کلید حفاظت ازعرصه های منابع طبیعی است .

مشارکت مردمی شاه کلید حفاظت از منابع طبیعی

به گزارش خبرنگار ایانا در استان آذربایجان غربی ، رسول جلیلی رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در جلسه ستاد بزرگداشت هفته منابع طبیعی   که با حضور کلیه اعضای ستاد در سالن جلسات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان برگزار شد ، با بیان این مطلب افزود: برای حفاظت هرچه بیشتر از مواهب طبیعی باید بیش از گذشته مشارکت مردم را جلب کرد و فرهنگ سازی و آموزش مناسب به تمام اقشار جامعه را در دستور کار قرار داد.

جلیلی افزود: توسعه پایدار در گرو حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست است چرا که منابع طبیعی و محیط  زیست به عنوان بستر اصلی همه فعالیت‌های زیستی و اقتصادی از تنوع و گستردگی زیادی برخوردار است و با تداوم فرسایش خاک سالانه خسارات زیادی به عرصه های منابع طبیعی و بخش کشاورزی استان وارد می‌شود .

رییس ستاد بزرگداشت هفته منابع طبیعی و آبخیزداری استان تاکید کرد: جلب اعتماد عمومی، به حساسیت هر چه بیشتر مردم و حفظ همه جانبه عرصه ها می انجامد .

وی در ادامه با اشاره به شعار هفته منابع طبیعی امسال که با عنوان نهالکاری همگانی ، برای ایرانی سرسبز نامگذاری شده است ، به عناوین روز شمار این هفته اشاره کرد و گفت : برنامههای هفته منابع طبیعی امسال از ۱۵ اسفند آغاز شده و در ۲۲ اسفند ماه که همزمان با روز شهدا است خاتمه مییابد.

جلیلی اضافه کرد: در روز ۲۲ اسفند که در سالنامه رسمی کشور به روز شهدا نامگذاری شده است ، تحت عنوان شعار محوری منابع طبیعی، انقلاب اسلامی، زنده و پویا؛  به منظور گرامیداشت یاد و خاطره سردار رشید اسلام شهید حاج قاسم سلیمانی نهال غرس خواهد شد.

وی با بیان اینکه  بارندگی در هفته های اخیر موجب افزایش سطح تراز دریاچه ارومیه شده و تاثیر مثبتی بر روند افزایش سطح دریاچه داشته است ، افزود : امیدواریم تا پایان سال جاری با افزایش بارندگی ها ،علاوه بر افزایش ذخیره آب های زیر زمینی ،  تراز اکولوژیک دریاچه ارومیه  نیز بیش از روند فعلی تثبیت و افزایش یابد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی خاطر نشان کرد: کنترل و جلوگیری از فرسایش خاک و جلوگیری از جاری شدن سیل از نتایج مفید اجرای طرح های آبخیزداری بویژه با مشارکت مردم است.

این مسئول بر ضرورت پژوهش  و آسیب شناسی در حوزه تخریب منابع طبیعی تاکید کرد و گفت: باید علل تخریب عرصه های ملی که بخش عمده آن ریشه در مسائل اقتصادی دارد ، شناسایی و مرتفع شود.

جلیلی ادامه داد: آذربایجان غربی از جمله استان های نیازمند آبخیزداری به شمار می رود زیرا این استان از یک سو منابع آبی لازم جهت ذخیره سازی و مصرف در بخش کشاورزی را دارا بوده و از سوی دیگر این بخش سهم قابل توجهی از اقتصاد منطقه را به خود اختصاص داده است.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید