Iranian Agriculture News Agency

کمک بلاعوض دولت برای اجرای سامانه‌های نوین آبیاری در یزد

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی یزد: دولت برای تجهیز هر هکتار زمین‌های کشاورزی و سامانه‌های آبیاری ۱۳۰ میلیون ریال و سامانه کم فشار ۵۸ میلیون ریال کمک بلاعوض پرداخت می‌کند.

کمک بلاعوض دولت برای اجرای سامانه‌های نوین آبیاری در یزد

به گزارش خبرنگار ایانا در استان یزد، مصطفوی با بیان اینکه برای بهره‌وری هرچه بهتر منابع آبی در حوزه کشاورزی استان از سال ۱۳۷۰ تاکنون سامانه نوین آبیاری در ۲۷ هزار هکتار از زمین‌های زراعی و باغی استان اجرا شد، افزود: این طرح با کمک‌های بلاعوض دولت و مشارکت کشاورزان اجرا و دولت امسال، برای اجرای طرح‌های آبیاری نوین ۴۱۰ میلیارد ریال کمک بلاعوض مصوب کرد.

وی اظهار امیدواری کرد: این مبلغ با تلاش کشاورزان کاملا تخصیص یابد و با پرداخت این میزان کمک سه هزار و ۵۰۰ هکتار دیگر از اراضی کشاورزی یزد به سامانه نوین آبیاری تجهیز خواهد شد.

این مسئول یادآور شد: پارسال چهار هزار و ۵۷۳ هکتار از اراضی زراعی و باغی استان یزد به سامانه‌های نوین آبیاری تجهیز شد.

مصطفوی با اشاره به اینکه استان با تبعات خشکسالی و کم آبی روبروست یادآور شد: با اجرای سامانه‌های نوین آبیاری ظرفیت صرفه‌جویی آب به ازای هر هکتار حدود سه هزار مترمکعب است.

وی با اشاره به افت سطح منابع آب‌های زیرزمینی و تداوم ۲ دهه پدیده خشکسالی در یزد که در منطقه گرم و خشک و کم آب کشور قرار دارد، اظهارکرد: اجرا و توسعه طرح‌های آبیاری نوین در استان ضروری است، کشاورزان و مسوولان باید تمامی مساعی خود را برای راهکار‌های استفاده و بهره وری بهتر از آب بخش کشاورزی به کار گیرند.

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی یزد تصریح کرد: در اجرای سامانه یادشده شهرستان‌های ابرکوه، خاتم و تفت پیشتاز بودند و بیشترین اجرا را در بخش آبیاری نوین داشته‌اند.

وی استقبال کشاورزان از اجرای سامانه نوین آبیاری را نسبتاً خوب ارزیابی کرد و یادآور شد: نبود ثبات و افزایش قیمت لوازم آبیاری نوین، پایین بودن توان مالی آن‌ها برای پرداخت خودیاری و خرده مالکی کشاورزان از جمله چالش‌هایی است که در این حوزه دیده می‌شود.

این کارشناس ارشد بخش آب و خاک یزد با توجه به تداوم خشکسالی در سال‌های اخیر در استان افزود: دولت برای تجهیز هر هکتار زمین‌های کشاورزی و سامانه‌های آبیاری موضعی هم اکنون ۱۳۰ میلیون ریال و سامانه کم فشار ۵۸ میلیون ریال کمک بلاعوض پرداخت می‌کند.

این مسئول اضافه کرد: کاهش هزینه مبارزه با علف‌های هرز، امکان صرفه‌جویی در مصرف آب کشاورزی و انجام عملیات آبیاری همزمان با سایر عملیات زراعی و باغی از جمله تغذیه و کوددهی از مهم‌ترین مزایای آبیاری نوین به ویژه آبیاری موضعی است

اراضی قابل کشاورزی استان ۱۷۰ هزار هکتار است که به علت کم آبی و تداوم ۲ دهه پدیده خشکسالی ۱۱۴ هزار هکتار آن به کشت محصول کشاورزی اختصاص دارد.

تعداد بهره برداران بخش کشاورزی یزد حدود ۷۰ هزار نفر است.

از ۱۱۴ هزار هکتار اراضی زیرکشت، ۸۱ هزار هکتار باغی است که ۲۵۲ هزار و ۶۳۹ تن محصول و از ۳۳ هکتار اراضی زراعی هم ۲۵۲ هزار و ۶۳۹ تن محصول تولید می‌شود.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید