Iranian Agriculture News Agency

با حضور قائم مقام موسسه تحقیقات خاک و آب کشور؛

تصویب طرح تعیین واحدهای همگن مدیریتی خاک و آب با رویکرد مشارکتی برای دستیابی به پایداری تولید محصولات

جلسه شورای تحقیقات بخش کشاورزی استان آذربایجان شرقی با حضور قائم مقام موسسه تحقیقات خاک و آب کشور در سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی برگزار گردید.

تصویب طرح  تعیین واحدهای همگن مدیریتی خاک و آب  با رویکرد مشارکتی برای دستیابی به پایداری تولید محصولات

به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، جلسه شورای تحقیقات بخش کشاورزی استان آذربایجان شرقی با حضور مهندس باقرزاده معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی، دکتر احمد بایبوردی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی، دکتر حامد رضایی  قائم مقام موسسه تحقیقات خاک و آب کشور، دکتر محمدرضا بلالی و دکتر کامران افتخاری روسای بخشهای تحقیقات حاصلخیزی و بخش خاکشناسی و تناسب اراضی موسسه و اعضای شورای تحقیقات در سازمان جهاد کشاورزی استان برگزار گردید.

دکتر احمد بایبوردی دبیر شورای تحقیقات و رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی با اشاره به دستور جلسه تحت عنوان ارایه طرح تحقیقاتی با عنوان " تعیین واحدهای همگن مدیریتی خاک و آب با رویکرد مشارکتی برای دستیابی به پایداری تولید محصولات زراعی و باغی استان آذربایجان شرقی" ، به سابقه مذاکرات دکتر اسدی رئیس موسسه تحقیقات خاک و آب و مهندس فتحی رئیس سازمان جهاد کشاورزی در بهمن ماه سال 97 در خصوص ضرورت مشارکت محققین، مروجین و کشاورزان در عرصه های تولید به منظور افزایش عملکرد محصولات کشاورزی نیز اشاره کرد.

 دکتر بلالی نیز ضمن تشریح کامل طرح فوق الذکر به نتایج درخشان اجرای طرح در استانهای لرستان، گیلان و سیستان و بلوچستان اشاره نمود و ویژگی مهم این طرح را شناسایی چالش های خاک وآب کشاورزی  استان برشمرد.

وی در ادامه عملکرد کم محصولات زارعی و باغی ، بهره وری کم خاک و آب، گسترش شوری خاک در اراضی شرق دریاچۀ ارومیه ، بنیه کم حاصلخیزی خاک ها، کمبود کربن آلی خاک و عناصر غذایی برای تولید پایدار، نبود الگوی بهینه مصرف آب ، محدودیت کمی و کیفی  منابع آب ، تنش های محیطی( خشکی، سرمازدگی، ...)، کم  بودن راندمان کاربرد آب در مزرعه و باغ ، عدم دسترسی به و  یا مصرف  نامناسب نهاده های کودی، عدم تناسب آب و زمین در بهره برداری فعلی، پراکندگی و خرد بودن مزارع از مهمترین مشکلات موجود در بخش کشاورزی استان یاد کرد و سپس وجود شکاف بین بخش تحقیقات و بخش تولید را از مهمترین عوامل وجود تفاوت شدید بین عملکرد موجود و عملکرد پتانسیل و یا زارعین پیشرو دانست.

دکتر بلالی به تفکر مبتنی بر دانش و اطلاعات کشاورزی اشاره کرد و به قرار گرفتن کشاورز در مرکز مثلت تحقیق، ترویج و آموزش تاکید نمود.

وی نتایج اجرای فاز اول این طرح را پهنه بندی و تعیین تناسب واحدهای همگن مدیریتی خاک و آب برای محصولات زراعی و باغی بیان نمود و طراحی نرم افزار تناسب ملی کشور در موسسه تحقیقات خاک و آب را در این راستا ارزیابی کرد.

دکتر بلالی در ادامه شناسایی و تفکیک واحدهای همگن مدیریتی خاک و آب، بررسی وضعیت موجود مدیریت بهره برداری خاک و آب و تلفیق لایه های اطلاعاتی و ارائه بسته های مدیریت بهینه که شامل بسته های مدیریت حاصلخیزی، آبیاری و بسته مدیریتی حفظ کیفیت خاک را برونداد فاز دوم این طرح نامبرد.

در ادامه وی به سوالات حاضرین پاسخ گفت و پس از بحث و تبادل نظر طرح تعیین واحدهای همگن مدیریتی خاک و آب  با رویکرد مشارکتی برای دستیابی به پایداری تولید محصولات زراعی و باغی استان آذربایجان شرقی با موافقت همه اعضای شورا به تصویب رسید.

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید