Iranian Agriculture News Agency

رئیس سازمان دامپزشکی اعلام کرد:

نظارت بهداشتی و شرعی 3600 ناظر بر ذبح دام ها در عید قربان

طرح تشدید نظارت بهداشتی بر ذبح دام ها در سراسر کشور به مناسبت عید قربان توسط 3600 دامپزشک و ناظران شرعی اجرا می شود.

نظارت بهداشتی و شرعی 3600 ناظر بر ذبح دام ها در عید قربان

به گزارش ایانا به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، رییس سازمان دامپزشکی کشور ضمن اعلام این مطلب افزود: 2500 اکیپ نظارتی و بازرسی ثابت و سیار تشکیل شده و 3 هزار کارشناس دامپزشکی و 600 ناظر شرعی در مراکز دام زنده، کشتارگاه ها و قربانگاه ها در شهرهای بزرگ و یا به درخواست مردم در برخی محله ها، نظارت بهداشتی و شرعی را هنگام ذبح انجام می دهند.

دکتر علیرضا رفیعی پور اظهار داشت: اکیپ های نظارتی و بازرسی سازمان دامپزشکی بعد از نماز عید قربان تا زمانی که ارباب رجوع درخواست داشته باشند در مکان های ثابت و سیار، میزبان شهروندان خواهند بود.

 وی از مردم خواست هیچ دامی را بدون نظارت دامپزشکی ذبح نکنند.

رفیعی پور در همین حال تاکید کرد که برای پیشگیری از انتقال برخی بیماری های میکروبی و قارچی، لاشه قربانی یا گوشت قربانی هدیه شده باید قبل از مصرف به مدت 24 ساعت در یخچال با دمای صفر تا 4 درجه نگهداری شود.

وی با بیان این که سال گذشته نزدیک به 400 هزار راس دام تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی ذبح شد، خاطر نشان کرد: در سال 97 حدود 400 راس دام زنده سبک و سنگین از سوی ناظران دامپزشکی در روز عید قربان هنگام ذبح، غیر قابل مصرف تشخیص داده شد که عدد بزرگی است و اگر این دام ها توسط مردم ذبح و مصرف می شدند ممکن بود مشکلاتی ایجاد کند.

رییس سازمان دامپزشکی کشور گفت: برخی از عوامل بیماری زا، نشانه هایی از خود بروز می دهند که دامپزشکان این عوامل را که به اندام هایی مانند جگر، دل و ریه آسیب  می زند، تشخیص و آن را اصلاح می کنند.

وی افزود: بیماری هایی مانند تب مالت و تب کریمه کنگو در دام علائمی ندارند و اگر میکروب تب مالت و یا ویروس بیماری تب کنگو در گوشت، عروق و خون دام باشد می تواند در میان مردم و در یک روزی که قربانی در سطح وسیع انجام می شود، شیوع پیدا کند.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید