Iranian Agriculture News Agency

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی:

کمبودی در تولید گوشت مرغ و تخم مرغ نداریم

ایانا-کشاورزی: در حال حاضر ۲۰ میلیون دز واکسن آنفلوانزای فوق حاد پردندگان در راه است و برنامه ریزی برای واکسینه کردن پنج میلیون قطعه پرنده تخم‌گذار صورت گرفته و بیشترین توزیع واکسن در ۱۲ استان پرخطر انجام می‌شود.

کمبودی در تولید گوشت مرغ و تخم مرغ نداریم

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: با اقدامات انجام شده امسال هیچ کمبودی از نظر تولید گوشت مرغ و تخم مرغ در کشور وجود ندارد.

به گزارش ایانا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، مرتضی رضایی امروز سه شنبه در نشست هماهنگی بین استان‌های پرخطر از نظر آنفلوانزای فوق حاد پرندگان با بیان این که جمعیت موجود پرندگان کشور در بخش تخم گذار و مادر ۶۵ میلیون قطعه است، پیش بینی کرد ۸۰ هزار تن ماهانه تخم مرغ در کشور تولید شود.

او بر نظارت و بازدید از واحدهای مرغ تخم‌گذار به ویژه در استان های پر خطر از نظر بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان تاکید کرد و اظهار داشت: برای مقابله با این بیماری تا کنون ۳۰ میلیون دز واکسن وارد کشور و ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار قطعه مرغ تخم‌گذار واکسینه شده‌اند.

او ادامه داد: در حال حاضر ۲۰ میلیون دز واکسن آنفلوانزای فوق حاد پردندگان در راه است و برنامه ریزی برای واکسینه کردن پنج میلیون قطعه پرنده تخم‌گذار صورت گرفته و بیشترین توزیع واکسن در ۱۲ استان پرخطر انجام می‌شود.

رضایی البرز، آذربایجان شرقی، قزوین، تهران، قم، مرکزی، اصفهان، فارس، خراسان رضوی، مازندارن، گیلان و گلستان را از استان‌های پرخطر به لحاظ بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان عنوان کرد و گفت: ۹۰ درصد تولید تخم مرغ کشور در این ۱۲ استان صورت می‌گیرد.

او با بیان این که یک کارگروه مبارزه با این بیماری با حضور تمام ذینفعان از جمله اتحادیه میهن، اتحادیه مرغ گوشتی کشور، سازمان دامپزشکی و دفتر امور طیور معاونت امور تولیدات دامی تشکیل شده است، اذعان داشت: اجرای دوره‌های آموزشی و ترویجی، پیگیری تامین واکسن آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، بررسی وضعیت جوجه‌ریزی در استان‌های پر خطر کشور، مدیریت تراکم طیور در این استان‌ها و ارزیابی و نظارت بر دستورالعمل‌های صادره را از اقدامات این گروه به شمار می‌رود.

رضایی در عین حال کاهش کانون‌های بیماری، ارتقای سطح امنیت زیستی واحدها از طریق رفع نواقص، افزایش آگاهی بهره‌برداران، حمایت تشکل‌ها و مدیریت جوجه ریزی و تولید را از نتایج اجرای برنامه‌های ممیزی عنوان کرد.

او در ادامه خواستار همکاری‌های عملیاتی و تعاملات بین بخشی در سطح استان‌ها برای پیشبرد برنامه‌ها در حوزه کنترل و مدیریت بیماری آنفلوانزا، ساماندهی واحدهای پرورش طیور غیرمجاز در کشور شد و گفت: سال گذشته بر اثر شیوع این بیماری در کشور ۲۵ میلیون قطعه مرغ تخم‌گذار از بین رفت و خسارات زیادی به واحدهای تولید وارد شد.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی از تدوین پیش نویس سند ملی جامع صنعت طیور کشور خبر داد و اظهار داشت: این سند با هدف ارایه یک راهبرد و ترسیم چشم انداز آینده صنعت پرورش طیور کشور از طریق شناسایی چالش‌ها، نقاط ضعف و نقاط قوت در این حوزه تدوین می‌شود.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید