Iranian Agriculture News Agency

مجوز اصلاح و نوسازی کارخانه‌های روغن‌کشی زیتون صادر می‌شود

ایانا_ دیگر رسانه‌ها|| مدیر امور صنایع تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان گفت: آمادگی صدور مجوز برای اصلاح و نوسازی کارخانه‌های روغن‌کشی زیتون را داریم و برای تحقق این امر تسهیلات و در سرمایه گردش مورد نیاز به صاحبان واحدهای روغن کشی می دهیم.

مجوز اصلاح و نوسازی کارخانه‌های روغن‌کشی زیتون صادر می‌شود

قاسم جوادزاده روز چهارشنبه در این ارتباط به ایرنا اظهار داشت: گیلان یکی از استان های مهم تولیدکننده زیتون در کشور است و روغن این محصول نیز یکی از روغن های سالم و مفید محسوب می‌شود.
وی افزود: در حال حاضر هشت واحد صنایع فرآوری و روغن کشی زیتون در استان فعالیت دارند که اصلاح ساختار آنها ضروری است.
جواد زاده ادامه داد: 20درصد زیتون های برداشت شده روغن گرفته می‌شود و به دلیل سیستم قدیمی که در کارخانه ها وجود دارد، چهار درصد روغن در زیتون های روغنی باقی می‌ماند و قابل استحصال نیست از این رو اصلاح ساختار واحدهای صنایع تبدیلی زیتون می‌تواند بازدهی روغن کشی از زیتون را افزایش دهد.
وی با اشاره به اینکه تنوع‌سازی در محصولات زیتون ارزش افزوده تولید این محصول را به زیتونکاران و سرمایه گذاران باز می گرداند، خاطرنشان کرد: با توجه به میزان زیتونی که در استان تولید می‌شود، نیاز به واحد صنعتی جدید نیست و به سرمایه گذاران توصیه می‌کنیم برای کسب سود از تولید محصول به سمت تنوع‌سازی و ایجاد محصولات طبق سلیقه مشتریان ورود کنند.
وی اضافه کرد: تولید محصولاتی مانند پودر زیتون که به صورت افزودنی می‌تواند در غذاها وارد شود، بازارهای خوبی را در کشور کسب می کند و به این ترتیب مواد مفید زیتون به غذاهای ایرانی بیشتر ورود می‌کند و سلامت جامعه را ارتقاء می‌دهد.
جواد زاده گفت: سرانه مصرف روغن برای هر فرد سالانه 20کیلوگرم است که 200 گرم این روغن ها را روغن زیتون در سبد خانوارها تشکیل می دهد و این میزان مصرف بسیار کم است.
وی اضافه‌کرد: روغن های زیتونی که دارای برند هستند، کاملا سالم‌اند و هیچ کارخانه‌ای برای اینکه بازارهای فروش محصولات خود را حفظ کند به سمت اختلاط روغن زیتون با دیگر روغن‌ها نخواهد رفت.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر روغن های بهداشتی و دارای مجوز، در بازارهای گیلان فروش روغن زیتون در کارگاه ها و محافل خانگی نیز وجود دارد که لازم است در هنگام خرید، استفاده از محصولات با شناسنامه و دارای برند معتبر غذایی و بهداشتی در اولویت باشد.
گیلان در مساحت و تولید زیتون، رتبه سوم کشور را دارد و زمان برداشت زیتون از شهریورماه آغاز و تا پایان آذر ادامه دارد. پیش بینی می شود که میزان تولید امسال به 21 هزار تن هم برسد که نسبت به سال گذشته افزایش پنج هزار تنی دارد.
سطح زیر کشت زیتون در شهرستان رودبار به افزون بر هشت هزار هکتار می رسد.
 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید