Iranian Agriculture News Agency

مجری طرح محوری گندم وزارت جهادکشاورزی:

کشور نیاز به واردات گندم ندارد

مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی گفت: طی دو سال گذشته واردات گندم در کشور به صفر رسیده و نیاز به واردات این محصول نیست.

کشور نیاز به واردات گندم ندارد

به گزارش خبرنگار ایانا در قزوین، اسماعیل  اسفندیاری‌پور، در دومین نشست کشت پایش فنی زراعت که با حضور  معاونان و مدیران  و مسئولان مراکز  جهاد کشاورزی در مجموعه باغستان برگزار شد،افزود: درسال‌های  گذشته به ناچار  گندم را  از کشورهای دیگر وارد می‌کردیم که در 5 ساله گذشته روند  به رشد  در خودکفایی در تولید گندم در کشور داشته‌ایم.

اسفندیاری‌پور یادآور شد: در سال 90 بیش از دو میلیارد و 600 میلیون دلار گندم وارد کشور شد که با برنامه‌ریزی و افزایش راندمان تولید و کاهش 10 درصدی  این میزان در دو  سال گذشته به صفر رسیده است.

او درباره اهمیت محصول استراتژیک گندم در کشور گفت: در بخش گندم باید حتما نیاز داخلی را با توجه به شرایط سیاسی و  تحولات جهانی  و امنیت غذایی حفظ کنیم  تا نیازی به واردات نداشته باشیم .

اسفندیاری‌پور اظهار کرد: در سال زراعی جاری بیش از پنج میلیون 800 هزارهکتار از  ارضی کشاورزی به زیر کشت گندم خواهد رفت که از این حدود 2  میلیون   هکتار گندم آبی و بیش از  3 میلیون 800  هزار  هکتار گندم دیم است .

او افزود:  با استفاده از روشهای نوین و بذر  و تکنولوژی‌های مناسب  در پنج  سال  گذشته  روند خود اتکایی گندم از  68 درصد  سالهای 90تا 92، اکنون به  100 درصد رسیده است و نیاز کامل کشور از تولید داخلی تامین شده است .

مجری طرح محوری گندم وزارت جهادکشاورزی افزود: برای حفظ تولید این محصول استراتژیک  18 برنامه اجرایی  در دست اقدام داریم که  در سال زراعی جاری آنها اجرا می‌کنیم.

به گفته وی یکی  ازپروژه‌های مهم در بهبود  تولید گندم در اراضی دیم پروژه مشترک ایران سیمیت و ایکاردا  است که با افزایش راندمان تولید کشاورزی را در این بخش اقتصادی خواهد کرد و توسعه کشاورزی حفاظتی را در دستور کار قرار داده است.

وی بر لزوم اهمیت حمایت از دیم کاران تاکید کرد و گفت : با افزایش درآمد می توان از دیم کاران گندم حمایت کرد که اجرای پروژه مشترک ایران  سیمیت و ایکاردا نیز یکی از اقدامات مهم برای انتقال تکنولوژی برمزارع دیم می باشد .

به گفته ی این مقام مسئول ؛ با اجرای  این  پروژه ؛ عملکرد تولیدگندم  در اراضی دیم   طی پنج سال حدود 25 درصد و در اراضی  آبی حدود  30 درصد افزایش می یابد .

وی اظهار داشت : تعهد ملی که بر عهده کارشناسان کشاورزی است توجه به مصرف کود حاوی  عنصر  روی  و غنی کردن دانه های گندم است که در دستور کار طرح طرح افزایش ضریب خود اتکایی گندم قرار  دارد که به ارتقاء گندم و نان و بهبود تغذیه کمک خواهد نمود .

اسفندیاری پور تصریح کرد : اجرای پروژه کشاورزی با تردد کمتر ادوات کشاورزی در اراضی کشاورزی امکان پذیر  است .

مجری طرح محوری  گندم کشور با اشاره به اینکه درآینده برای تولید محصول  توسعه سامانه های نوین آبیاری گفت : در اراضی مناسب  آبیاری تیپ دوره دسترسی گیاه به آب  را بیشتر و دراین دوره طولانی باعث افزایش ماندگاری رطوبت و افزایش راندمان تولید محصول است و کارایی مصرف آب با این  تکنولوژی موجود 2.5 تا 3 کیلو گرم به ازای هر متر مکعب آب خواهد رسید.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید