Iranian Agriculture News Agency

در نشست رسانه ای سی و یکمین جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان عنوان شد:

43 درصد افزایش فروش در 5 ماه اخیر سینما رقم شگفت انگیزی است

43 درصد افزایش فروش در 5 ماه اخیر سینما رقم شگفت انگیزی است

دبیر سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان در نشست رسانه ای این رویداد گفت: آمار فروش 5 ماهه اخیر سینما تایید می کند که یک فیلم سینمای کودک و نوجوان در میان 5 فیلم پرفروش جای دارد. بدین ترتیب خانواده کوچک سینما دارد بار جدی مسئولیت اجتماعی خانواده بزرگ جامعه را به دوش می کشد.

به گزارش ایانا به نقل از ستاد ارتباطات و اطلاع رسانی سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان، علیرضا رضاداد دبیر سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان در نشست رسانه ای این رویداد بیان کرد: شب گذشته آمار فروش فیلم ها را در 5 ماهه اخیر دیدم. 43 درصد افزایش فروش در 5 ماه اخیر سینما و 25 درصد افزایش مخاطب که رقم شگفت انگیزی است، حاصل آن بود. 3 فیلم از آثار پرفروش برخلاف تبلیغاتی که می شود، از فیلم های سیاسی، اجتماعی و ارزشی هستند و این بسیار قابل توجه است. بعضی تبلیغات غیر از این می کنند. ضمن این که در این میان یک فیلم پرفروش انیمیشن سینمایی فیلشاه و مربوط به سینمای کودک وجود دارد.  

وی افزود: بسیار خوب است که خانواده کوچک سینما بار جدی مسئولیت اجتماعی امروز را به دوش می کشد و از مخاطبان نیز بابت همراهی شان باید تشکر کرد. جشنواره سینمای کودک و نوجوان وارد دهه چهارم فعالیت خود می شود و برای امسال به بعد توافقنامه ای دائمی نوشته شد تا نگرانی از جابه جایی جشنواره از اصفهان به شهری دیگر از بین رفته و این جشنواره به طور ثابت در اصفهان باقی بماند.

اولویت جشنواره افزایش نشاط اجتماعی است

دبیر جشنواره خاطر نشان کرد: در 40 سالگی پیروزی انقلاب اسلامی کارنامه سینمای کودک و نوجوان مورد بررسی قرار می گیرد. سینمای کودک و نوجوان افتخارات زیادی در داخل و خارج از کشور کسب کرده است و لازم بود تا خصوصا در این سال با توجه به محدودیت های مالی الگوهایی را تعریف کنیم که جشنواره با نشاط برگزار شود. ایجاد نشاط اجتماعی به عنوان یکی از اهداف برگزاری و با این شعار که کودکان و نوجوانان سرمایه های اصلی سینما هستند. یکی از مزایای جشنواره حضور دبیرخانه و نیروهایی ثابت است. فرزاد اژدری در دبیرخانه سینمای ملی و حامد سلیمان زاده در دبیرخانه سینمای بین الملل از دوره گذشته تاکنون تمام وقت خود را برای پویایی و فعالیت دبیرخانه صرف کردند. اقدامات مثبتی نیز در سینمای ملی و بین الملل انجام شد.

وی در ادامه با اشاره به اعضای شورای عالی برنامه‌ریزی بیان کرد: دکتر قدرت الله نوروزی، علیرضا تابش، علیرضا رضاداد، مرضیه برومند، رسول صدرعاملی، فریده روشن، مهدی مقدری، حبیب ایل بیگی، حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد علی انصاری، مرتضی تهرانی،محمد جواد عیدی، ایمان حجتی اعضای شورای عالی برنامه ریزی جشنواره را تشکیل می دهند. 

رضاداد با اشاره به بخش های جشنواره افزود: بخش‌های جشنواره شامل بخش مسابقه ایران و مسابقه بین الملل  می شود. در بخش مسابقه سینمای ایران آثار مسابقه فیلم های سینمایی، مسابقه فیلم های داستانی و مسابقه فیلم های سینمایی و کوتاه پویانمایی به رقابت می پردازند. 

بخش مسابقه بین الملل نیز شامل مسابقه فیلم های سینمایی و کوتاه بین الملل و مسابقه فیلم های پویانمایی و کوتاه بین الملل و نمایش های ویژه می شود.

رضاداد با اشاره به تعداد آثار در بخش های سینمای ایران ادامه داد: در بخش فیلم‌های بخش رقابتی سینمای ایران، 378 اثر متقاضی شرکت در جشنواره بودند 20 فیلم بلند سینمایی، 10 فیلم بلند داستانی، 216 فیلم کوتاه داستانی، 132 فیلم کوتاه پویانمایی و مجموع 316 اثر به دبیرخانه جشنواره رسید و مورد بازبینی قرار گرفت. همچنین 41 عنوان فیلم برای نمایش در بخش مسابقه سینمای ایران انتخاب شد که شامل 12 فیلم بلند سینمایی، 7 فیلم بلند داستانی، 11 فیلم کوتاه پویانمایی و 11 فیلم کوتاه داستانی می شود. 

دبیر جشنواره همچنین با اشاره به تعداد آثار در بخش بین الملل عنوان کرد: در بخش فیلم‌های بخش رقابتی سینمای  بین‌الملل 420اثر متقاضی شرکت در جشنواره بودند که 282 اثر واجد شرایط و منطبق با مقررات لینک بازبینی درخواست شد و مورد بازبینی قرار گرفت و 45عنوان فیلم در بخش های مختلف جشنواره انتخاب شدند. از این میان 15 فیلم بلند سینمایی(3 اثر ایرانی)، 5 فیلم بلند پویانمایی به همراه یک اثر از ایران، 7 فیلم کوتاه پویانمایی به علاوه 3 اثر از ایران و 7 فیلم کوتاه داستانی به علاوه 3 فیلم از ایران در این بخش شرکت دارند. در این بخش از 70 کشور تقاضای شرکت وجود داشت.

جشنواره ها باید باعث رونق تولید در سینما شوند 

وی عنوان کرد: نمایش‌های ویژه سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان تجربه های‌ اصفهان (غیر رقابتی) شامل مجموعه فیلم های کوتاه تولید شده در استان اصفهان می شود که 32 اثر از 32 فیلمساز در این بخش در ایام جشنواره نمایش داده می شوند. این ها آثاری هستند که اعتبار مالی اش سال گذشته در ایام جشنواره تصویب شد و جشنواره باعث تولید این فیلم ها با سرمایه و حمایت شهرداری شد. چراکه جشنواره ها باید باعث رونق تولید شوند. سال گذشته اعتبار 500 میلیون تومانی در شهرداری اصفهان تصویب شد. فیلمنامه هایی به سینمای جوان به عنوان مدیریت این پروژه ارسال شد و از میان پروژه 50 فیلم 32 اثر تا این دوره به تولید رسید. این فیلم ها در جشنواره نمایش داده می شوند. 

وی در ادامه با اشاره به برجسته کردن مساله نقش سینما در پیشگیری از کودک آزاری توضیح داد: فیلم «اتاق تاریک» روح الله حجازی درباره کودک است و مساله فیلم کودک آزاری و راهکارهای خانواده ها برای مقابله با آن است و قوه قضاییه و برخی نهادهای دیگر ساختارهایی برای مقابله با این معضل طراحی و عملیاتی کرده اند. به نظرم لازم است این مساله به عنوان یک مسئولیت اجتماعی در جشنواره برجسته شود. فیلم اتاق تاریک می تواند در این زمینه موثر باشد و در جشنواره به بحث و بررسی گذاشته شود. 

معرفی داوران مسابقه سینمای ایران و مسابقه سینمای بین الملل

رضاداد با اشاره به فیلم‌های بخش نمایش‌های ویژه (غیر رقابتی) بین‌الملل گفت: در بخش بزرگداشت هایائو میازاکی(انیمیشن ساز ژاپنی) 2 اثر، در بخش برگزیدگان جشنواره  بین المللی فستیماژ فرانسه 6 اثر، در بخش برگزیدگان جشنواره  بین المللی اینتر فیلم برلین 6 اثر، در بخش برگزیدگان بخش انیمیشن های جشنواره دانشجویی فرانسه 12 اثر و در بخش برگزیده آثار روز سینمای کودک و نوجوان 5 اثر شرکت دارند. 

وی درباره آیین های بزرگداشت‌ و نکوداشت جشنواره عنوان کرد: بزرگداشت های فریال بهزاد و برادران دالوند و نکوداشت مرحوم ناصر چشم آذر از رویدادهای ویژه و تقدیرهای جشنواره است. در این آیین از پوسترهای این بزرگداشت ها و نکوداشت رونمایی شد. 

دبیر جشنواره با معرفی هیات انتخاب مسابقه سینمای ایران بیان کرد: حسن آقاکریمی، فرزاد اژدری، سید محمدرضا خردمندان، امیر سحرخیز و مرضیه محبوب آثار را برای شرکت در رقابت جشنواره انتخاب کردند.

وی افزود: هیات داوران بخش مسابقه سینمای ایران را  مرضیه برومند، سروش صحت، شبنم مقدمی، بهروز شعیبی و سحر عصر آزاد تشکیل می دهند.  همچنین آثار  بخش مسابقه  بلند داستانی را پوران درخشنده، مریم سعادت، امیرحسین صدیق، مهرداد غفارزاده و بهروز مفید ارزیابی می کنند.  

رضاداد با معرفی هیات داوران بخش های مسابقه سینمای بین الملل گفت: داوران بخش فیلم بلند سینمایی و کوتاه داستانی شامل ماری تاراسکون تهیه کننده، پخش کننده مدرس از فرانسه، پیتر ونرین تهیه کننده نویسنده و کارگردان از هلند، بیاتریکس سارتوری  تهیه کننده، مدیر جشنواره از سوئیس، بِکِر بولبول نویسنده و کارگردان از ترکیه، تران اسپانبرگ مدیر جشنواره  وتهیه کننده از سوئد، امیر اسفندیاری مدیر و فعال حوزه بین الملل سینما از  ایران و فریال بهزاد نویسنده وکارگردان از ایران تشکیل می دهند.

وی ادامه داد: همچنین فیلم های پویانمایی و کوتاه بین الملل را گیل لوموند مدیر جشنواره،تهیه کننده و کارگردان از فرانسه، آلنا شیوا انیماتور،کارگردان، منتقد از روسیه، کتوان جانیلدزه انیماتور و کارگردان انیمیشن،استاد دانشگاه از گرجستان، جولیا اوکر انیماتور کارگردان انیمیشن از آلمان، امید خوش نظر  انیماتور، کارگردان انیمیشن و مدرس دانشگاه و علی نوری اسکویی انیماتور و کارگردان انیمیشن، مدرس دانشگاه از ایران ارزیابی می کنند. 

وی گفت: مارتینا لسچر مدیر جشنواره و فیلمساز از اتریش، رونا مارتینز اولایان فیلمساز از ترکیه و مهگان فرهنگ پژو هشگر و فیلمساز از ایران جایزه سیفژ جشنواره را اهدا می کنند. 

جایزه ای برای ادای دین به زنده یاد زاون قوکاسیان

وی با معرفی هیات داوران کودک و نوجوان بخش‌های مسابقه  سینمای بین الملل درباره جایزه ویژه زنده یاد زاون قوکاسیان توضیح داد: امسال یک جایزه به جشنواره به نام جایزه ویژه زنده یاد زاون قوکاسیان اضافه شده است. او حق بزرگی به گردن سینما و سینمای کودک و نوجوان دارد و تعداد زیادی از سینماگران مدیون و مرهون زحمات او هستند. این هنرمند برجسته در دوره های مختلف فجر نیز با ما همکاری داشت و برای ثبات یاد و نام او در جشنواره، جایزه ویژه ای به این هنرمند فقید اختصاص یابد. بدین ترتیب امراله احمدجو ، علی خدایی ، محمد علی نجفی ، فرزان معظم  و غلامرضا مهیمن به عنوان پیشکسوتان سینمای در اصفهان جایزه ویژه زنده یاد قوکاسیان را به اثر منتخب اهدا می کنند.  

رضاداد ادامه داد: سه کارگاه نشست اقتباس در سینمای کودکان و نوجوانان، امنیت روان کودکان و نوجوانان. با نمایش فیلم "اتاق تاریک" ساخته؛ روح الله حجازی و جلوه های ویژه بصری در سینمای کودکان و نوجوانان عناوین کارگاه های ایرانی هستند. همچنین کارگاه هایی توسط پژوهشگران و فعالان سینمای غیر ایرانی نیز در جشنواره دایر خواهد بود. خانم آنا دو پائولی از آلمان در کارگاه فیلنامه نویسی کارتی شیوه جدیدی از نوشتن فیلمنامه را برای کودکان ترسیم می کند. آقای پیتر ون رین از هلند در چگونه فیلم کودک را کارگردانی کنیم، خانم ماری تاراسکون از آلماندر کارگاه تخصصی اقتصاد در سینما و پخش جهانی، خانم انا کلود لومت از  فرانسه در کارگاهی با عنوان چگونه فیلم را برای کودکان بخوانیم و تحلیل کنیم ؟ و خانم آلنا شیوا از روسیه کارگاه انیمیشن روسی، سنت و مدرنیته را مدیریت خواهند کرد.

رضاداد با تاکید بر ایجاد نشاط اجتماعی به دنبال نمایش همزمان فیلم ها در 32 استان کشور بیان کرد: با توجه به برگزاری در جشنواره در تابستان و مسئولیت اجتماعی جشنواره مبنی بر ایجاد نشاط اجتماعی همه استان ها فیلم های کودک را نمایش داده می شوند و حق نمایش فیلم ها توسط سازمان سینمایی به تهیه کنندگان داده می شود. 

خواسته دبیر جشنواره از رسانه ها: سهم کودکان و نوجوانان سایر استان ها را از سینما فراموش نکنیم 

وی از رسانه ها درخواست کرد به بهانه برگزاری جشنواره، سهم کودکان و نوجوانان را در سایر استان ها از این گونه سینمایی فراموش نکنند. 

مشاور ارشد رئیس سازمان سینمایی همچنین عنوان کرد: امسال دومین دوره المپیاد در سی و یکمین دوره برگزار می شود. این بخش در دوره بیست و نهم نیز با استقبال خوبی رو به رو شده بود. امسال نیز توسط علیرضا شجاع نوری، حسین شیخ الاسلامی و محمدرضا خردمندان آثار این بخش داوری می شود. 73 اثر در بخش المپیاد شرکت دارند و یک نوبت نمایش مردمی مثل تجربه های اصفهان نیز در نظر گرفته شده است.  یونیسف به دلیل بعد آموزشی این بخش از این رویداد حمایت می کند.

وی درباره سالن های سینمایی جشنواره بیان کرد: امسال یک پردیس سینمایی به اصفهان اضافه شد. اما به طور کلی فیلم ها در 8 سالن نمایش داده می شود که نسبت به دوره گذشته 3 سالن افزایش یافته است. نگرانی ما این بود که به دلیل برگزاری جشنواره در تابستان و تعطیلی مدارس شاید میزان استقبال به ها و خانواده ها کاهش یابد. اما تجربه سال گذشته نشان داد اتفاقا استقبال در تابستان توسط خانواده ها افزایش می یابد و آن ها حق انتخاب بیشتری برای فیلم ها دارند. خواستار آن هستیم که مخاطبان به مرحله ای برسند که با انتخاب یک یا چند فیلم خاص در جشنواره شرکت کنند. 

افزایش تعداد سالن های نمایش جشنواره در اصفهان

 رضاداد درباره سالن رسانه ها نیز توضیح داد: رسانه ها نمایش ویژه فیلم های ایرانی در صبح ها دارند که می توانند بعد از آن به گفت و گو با عوامل فیلم ها بپردازند و بعد از ظهرها همه افرادی که کارت دارند، می توانند از گیشه بلیط رایگان با کارت خود تهیه کرده و به تماشای آثار بپردازند. 

دبیر جشنواره درباره کتاب ها و انتشارات جشنواره گفت: امسال سه کتاب در جشنواره رونمایی می شود. کارنامه 25 سال سینمای کودک و نوجوان پیش از این مرور شده بود و حالا با گذشت 5 دوره دیگر کتاب نمایه سی سال جشنواره سینمای کودکان و نوجوانان که سی دوره قبل را مرور می کند، منتشر شده است. همچنین مجموعه فانوس خیال ظرفیت ها و چالش ها که مقالاتی از 10 منتقد برجسته را در بر می گیرد در جشنواره رونمایی می شود. فهرست 200 فیلمی توسط انجمن منتقدان از سینمای کودک به رای گذاشته شد و 120 منتقد در این رای گیری برای انتخاب بهترین آثار سینمای کودک و نوجوان شرکت خواهند کرد. همچنین درایام جشنواره نامزدهای هر بخش اعلام شده و احتمالا در جشن انجمن منتقدان برگزیده ها معرفی خواهند شد. 

رضاداد در ادامه به برگزاری نشست های رسانه ای به همت انجمن منتقدان در ایام برگزاری جشنواره اشاره کرد. 

تقویت مطالعات میان رشته ای؛ نیاز جدی سینمای کودک و نوجوان

وی با اشاره به شکل گیری گروه مطالعات میان رشته ای از دوره سی ام و بررسی رویکرد میان رشته ای به سینمای کودک بیان کرد: تقویت مطالعات میان رشته ای از نیازهای سینمای کودک و نوجوان است. از دوره گذشته فیلمسازان از بحث های مفید فارغ التحصیلان رشته های مختلف که فیلم ها را تحلیل می کردند، ابراز رضایت می کردند. امسال نیز این بخش در جشنواره با حضور جمعی از کارشناسان رشته های مختلف شرکت خواهند کرد. 

رضاداد با اشاره به مسئولیت اجتماعی جشنواره و حضور گروه های خاص در این رویداد عنوان کرد: کودکان شین آبادی به جشنواره سی و یکم دعوت شده اند. همچنین از کودکان سرپل ذهاب نیز که فیلم ساخته اند و در بخش المپیاد شرکت دارند، در جشنواره دعوت شده است. 

وی در پایان درباره وضعیت کنونی سینمای کودک و نوجوان توضیح داد:سال 91 در وضعیت تعطیلی سینماها، فروش کم، مخاطبان محدود و ... قرار داشتیم. اما وقتی آمار 5ماهه اخیر را بررسی کردم،خوشحالیم آرامش خوبی در سینماها برقرار شده است. ما از نقد و نظرها نیز استقبال می کنیم حتی اگر به طعنه و طنز باشد. در چنین شرایطی با توجه به زحمات رسانه های سینمایی باید بگوییم قدم های بزرگی برداشته ایم هرچند تا نقطه ایده آل سینمای کودک و نوجوان فاصله زیادی داریم. 

مشاور عالی سازمان سینمایی با اشاره به استقبال تهیه کنندگان از درخواست جشنواره مبنی بر جا به جایی به صورت زمینی به اصفهان بیان کرد: با توجه به مشکلات پرواز ها و گرانی هزینه های آن لازم است از همراهی همه مهمانان و دلبستگی شان به جشنواره برای کم کردن مشکلات مان تشکر کنم. 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید