Iranian Agriculture News Agency

داستان میوه‌هایی که چهره جداب ندارند؛

بازار چند میلیون دلاری میوه‌های کج و کوله

شرکت‌های نوپا سعی می‌کنند کشاورزان را به شرکت‌های مواد غذایی متصل کنند تا از هدر رفتن محصولات…

سالانه ۹ میلیارد کیلوگرم از مواد غذایی در دنیا که از لحاظ ظاهری شکل مشتری‌پسندی ندارند و یا اصلا برداشت نشده‌اند به هدر می‌روند. «فول هاروست» شرکتی است که کشاورزان و کمپانی‌های مواد غذایی و نوشیدنی را بهم متصل می‌کند. این شرکت به کشاورزان کمک می‌کند تا تولید مازاد و محصولاتی که ظاهر مناسبی برای فروش ندارند را به شرکت‌های مواد غذایی بفروشند. درآمد این شرکت تاکنون به 8.5 میلیون دلار می‌رسد.

بازار چند میلیون دلاری میوه‌های کج و کوله

به گزارش خبرگزاری ایانا به نقل از ونچور بیت، این شرکت نوپا با برقراری ارتباط میان خریداران و فروشندگان بازاری ایجاد می‌کند تا از هدر رفتن مواد غذایی جلوگیری کند. مثلا میوه و سبزیجاتی که در میوه‌فروشی‌ها و فروشگاه‌های مواد غذایی می‌بینید معمولا از لحاظ شکل و سایز دارای زیبایی ظاهری هستند. اما میزان تقاضای بالا برای محصولات بی‌عیب و نقص باعث می‌شود که محصولاتی که ظاهر مناسبی ندارند به زباله تبدیل شوند.

بر اساس گزارش شورای دفاع از منابع طبیعی٬ در آمریکا سالانه ۴۰درصد مواد غذایی به صورت دست نخورده دور ریخته می‌شوند. گزارش فائو یا سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد نشان می‌دهد یک‌سوم مواد غذایی تولید شده در دنیا که معادل 1.3 میلیارد تن در سال است یا گم می‌شوند یا دور ریخته می‌شوند. فول هاروست سعی دارد تا این مشکل را حل کند.

کشاورزان از طریق فول هاروست می‌توانند به پلتفرمی برای فروش محصولات خود دسترسی داشته باشند که از طریق بازارها و فروشگاه‌ها نمی‌توانند. خریداران با ثبت‌نام در این نرم‌افزار می‌توانند اطلاعات مربوط به قیمت مواد غذایی در لحظه را دریافت کنند و سفارشات خود را ثبت کنند.

فول هاروست با شرکت‌های مواد غذایی و نوشیدنی بسیاری کار کرده است. این شرکت ادعا می‌کند فعالیت‌هایش باعث شده تا سود یکی از مزارع بزرگ آمریکا به ازای هر نیم هکتار ۱۲درصد افزایش یابد.

حرام کردن ممنوع

فول هاروست که در سال ۲۰۱۵ تاسیس شد یکی از پلتفرم‌های تازه‌کاری است که با کاهش میزان هدر رفتن مواد غذایی توجه سرمایه‌گزاران را به خود جلب کرده است. شرکت‌های دیگری هم در این زمینه فعالیت می‌کنند. به تازگی٬‌ شرکت کارما واقع در لندن از طریق یک اپلیکیشن موبایل به رستوران‌ها و فروشگاه‌ها این امکان را می‌دهد تا مازاد مواد غذایی را  به دست مشتری برسانند. این شرکت توانسته ۱۲ میلیون دلار درآمدزایی داشته باشد. شرکت اپیل ساینس هم در هفته گذشته با معرفی تکنولوژی جدیدی که به میوه و سبزیجات ‍پوست دوم اضافه می‌کند تا از خراب شدن زودهنگام آن‌ها جلوگیری کند٬ ۷۰ میلیون دلار درآمد داشته است. از سوی دیگر شرکت وینو هم با استفاده از دستگاه کنترل مواد غذایی توانسته به آ‍شپزخانه‌های تجاری کمک کند تا میزان دورریز خود را کاهش دهند. آن‌ها با این کار ۷ میلیون و چهارصد هزار دلار درآمد داشته‌اند.

جان ملاس٬ سرمایه‌گذار شرکت اسپارک کپیتال می‌گوید: «فول هاروست طرز تفکر صنایع مواد غذایی را نسبت به خرید و فروش محصولات تغییر داده است. آن‌ها با استفاده از یک نرم‌افزار و فراهم کردن راحتی استفاده از آن برای کاربران میزان قابل توجهی از مازاد مواد غذایی را جمع‌آوری می‌کنند».

فعالیت‌های فول هاروست باعث شده تا بتواند ۲ میلیون دلار برای سرمایه‌گذاری در بذر جمع‌آوری کند. این شرکت قصد دارد از طریق درآمدزایی، هدر رفتن مواد غذایی را در سطح مزارع ریشه‌کن کند. برای رسیدن به این هدف طبیعتا باید کارمندان بیشتری را استخدام کند و میزان فروش٬‌ عملیات و استفاده از تکنولوژی را سه برابر کند.

کریستین موزلی٬ بنیان‌گذار و مدیرعامل فول هاروست٬‌ می‌گوید: « ما می‌خواهیم آینده‌ای بدون مازاد مواد غذایی داشته باشیم که به سود کشاورزان٬‌ شرکت‌های مواد غذایی و نوشیدنی و مشتری باشد. برای توسعه در سطح ملی سرمایه‌گذاری خواهیم کرد تا توانایی‌ها و خدمات بیشتری را ارائه دهیم و بتوانیم مواد غذایی بیشتری را از مزارع به دست شرکت‌های مواد غذایی و نوشیدنی برسانیم»

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید