Iranian Agriculture News Agency

مدیر عامل اتحادیه سراسری زنبورداران ایران:

تک محصولی بودن مشکل صنعت زنبورداری کشور است

مدیر عامل اتحادیه سراسری زنبورداران ایران زمین گفت: تک محصولی؛ یکی از مهمترین مشکل صنعت زنبورداری کشور است.

تک محصولی بودن مشکل صنعت زنبورداری کشور است

به گزارش خبرنگار ایانا در قزوین، ماشاا... جمشیدی در اولین همایش استحصال و تولید زهر زنبور عسل که با حضور 80 نفر از زنبورداران 4 استان اصفهان ، قزوین ، البرز و تهران در مجموعه باغستان سازمان جهاد کشاورزی استان برگزار شد، افزود: تک محصولی بودن یکی از مشکلات فعلی صنعت زنبورداران کشور است که غالبا زنبورداران کشور فقط محصول عسل را تولید می‌کنند. به همین دلیل باعث شده فعالیت آنها از نظر اقتصادی با مشکل مواجه شود.

جمشیدی اظهار کرد: در راستای مدیریت چند محصولی کلنی‌های زنبورعسل، صندوق حمایت از توسعه صنعت زنبورداری کشور از چند سال گذشته اقدام به برگزاری دوره‌های آموزشی جهت جهت تولید محصول ژل رویان داشته که اکنون شاهد تولید بیش از 3 تن ژل رویال در کشور هستیم.

جمشیدی بیان کرد: یکی از محصولات و تولیدات با ارزش کلنی‌های زنبور عسل؛ زهر زنبور عسل است که صندوق حمایت از توسعه زنبورداری کشور با همکاری زنبورداران کشور اقدام به تولید و استحصال صنعتی آن کند.

مدیر عامل اتحادیه سراسری زنبورداران ایران گفت: درهمین راستا طی اطلاع رسانی انجام شده از طریق تعاونی‌های زنبورداران سراسر کشور؛ زنبورداران متقاضی همکاری در پروژه استحصال زهر زنبور عسل شناسایی شده و مقرر شده در هر استان به منظور آموزش و آشنایی زنبورداران متقاضی دوره‌های آموزشی برگزار شود.

جمشیدی افزود: با توجه به اعلام آمادگی حدود 30 نفر از زنبور داران استان قزوین مبنی بر همکاری در پروژه استحصال زهر زنبور؛ اولین جلسه آموزش و هماهنگی استحصال زنبور عسل کشور در استان قزوین برگزار شد.

کارشناس مسئول پرورش زنبور عسل سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین هم در این مراسم گفت: در بین گونه‌های زیادی از حشرات، تنها تعداد کمی توانایی دفاع از خود را با نیش زدن دارند که زنبور عسل نیز جز این دسته از حشرات است.

اسماعیل غفوری موارد استفاده از زهر در حشرات را ؛ دفاع فردی یا اجتماعی در حشرات ذکر کرد که برای دفاع از کلنی ، برای کشتن طعمه، برای مصرف خود حشره یا فرزندان است.

غفوری اظهار کرد: تولید زهر زنبور عسل توسط زنبور کارگر انجام می‌شود که گنجایش کیسه زهر 3 دهم میلی‌گرم است و یک گرم زهر خشک از نیش 10 هزار زنبور کارگر البته با توجه به فصل تولید می‌شود.

غفوری عوامل موثر بر تولید زهر زنبور عسل را ؛ نژاد زنبور عسل ، سن زنبور ، قدرت کلنی ، فصل جمع آوری ، دسترسی به منابع غذایی ، رفتار دفاعی زنبور، جمع آوری زهر و زمان مناسب از نظر روز و ماه ذکر کرد.

او تصریح کرد : برای ذخیره و نگهداری زهر زنبور عسل ، پس از دریافت زهر تازه که مایعی بی‌رنگ و شفاف است و به ماده خشک و پودری زرد رنگ تبدیل می‌شود که در ظروف شیشه‌ای تیره و کاملا بسته به دور از نور نگهداری می‌شود.

غفوری اضافه کرد: بهترین نوع نگهداری و مصرف به شکل بلوری و جامد است که زهر خشک بهتر است در یخچال و فریزر نگهداری شود.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید