Iranian Agriculture News Agency

دستاوردهای فناورانه حوزه تحقیقات شیلات اعلام شد

جلوگیری از خروج ارز و زیان‌های اقتصادی با اجرای طرح تولید SPF در قزل‌آلا

ایانا-کشاورزی: طرح تولید میگوی (SPF میگوی مولد عاری از بیماری های خاص) دلگرمی بزرگی برای بهره‌برداران است که به همین منظور دورگه‌هایی به دست آمد و در سال گذشته ۳ هزار جفت میگوی با سلامت بالا به بازار معرفی شد؛ این یعنی ۱۰ درصد از کل مولد مورد نیاز کشور.

جلوگیری از خروج ارز و زیان‌های اقتصادی با اجرای طرح تولید SPF در قزل‌آلا

رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، مسیر حرکت تحقیقات شیلات را در مسیر رشد و ارتقای تولید و افزایش بهره‌وری دانست و اکثر دستاوردها را فناورانه معرفی کرد.

به گزارش ایانا به نقل از روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، دکتر محمد پورکاظمی، در حاشیه جلسه تولید محصولات فناورانه با معاونان سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: امروز اگر صنعت میگوی کشور توانسته به تولید حدود ۳۰ هزار تن برسد، مدیون محصولاتی است که در حوزه فناورانه قرار می‌گیرد؛ این موضوع به ویژه در بخش تولید خوراک، از اهمیت بیشتری برخوردار است.

او با اشاره به اینکه اصلاح نژاد ماهیان گرمابی، سردابی و میگو در دستور کار موسسه و پژوهشکده‌های تابعه قرار گرفته، افزود: حداقل ۱۵ گونه از آبزیانی که امروز در صنعت شیلات کشور تولید می‌شود، حاصل تلاشی است که محققان داخلی در راستای تولید محصولات فناورانه به ثمر رساندند.

پورکاظمی ادامه داد: در همین راستا ۴۰ محصول در حوزه خوراک و فراوری‌ها آماده معرفی به بازار است.

او یادآور شد: تولید فناورانه حدود یک تن پروبیوتیک، موجب شد که در حال حاضر تولید این محصول در اختیار پرورش‌دهندگان میگو باشد این در حالی است که همین پروبیوتیک‌ها در بخش‌های دیگر دامی، عمدتا از خارج وارد می‌شود؛ ضمن اینکه مصرف‌کنندگان پروبیوتیک داخلی در بخش شیلات، اذعان داشتند که ضریب تبدیل غذا و تولید افزایش یافته و بیماری‌ها تا حد قابل ملاحظه‌ای کاهش پیدا کرده است.

رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور در بخش دیگری از سخنانش با عنوان دستاوردهای فناورانه موسسه خاطر نشان کرد: طرح تولید میگوی (SPF میگوی مولد عاری از بیماری های خاص) دلگرمی بزرگی برای بهره‌برداران است که به همین منظور دورگه‌هایی به دست آمد و در سال گذشته ۳ هزار جفت میگوی با سلامت بالا به بازار معرفی شد؛ این یعنی ۱۰ درصد از کل مولد مورد نیاز کشور.

او پیش‌بینی کرد این مقدار در سال جاری به ۴ هزار جفت برسد و در صورت تصویب تسهیلات تا ۵۰ درصد مولدین مورد نیاز کشور، قابل افزایش خواهد بود.

پورکاظمی با بیان اینکه طرح تولید SPF در قزل‌آلا نیز به مرحله اجرا رسیده است، گفت: در حال حاضر سالانه بین ۵۰۰ تا ۸۰۰ میلیون قطعه تخم چشم زده قزل‌آلا وارد کشور می‌شود و احتمال ورود بیماری و خسارت‌های میلیاردی به بهره‌برداران وجود دارد در حالی که طرح تولید قزل آلای SPF و شناسنامه‌دار کردن ماهی از نظر ژنتیکی، نه تنها به مقدار قابل توجهی از خروج ارز از کشور جلوگیری می‌کند، بلکه ضررهای اقتصادی حاصل از بیماری را به پایین ترین حد ممکن می‌رساند.

او، با اشاره به اهمیت حفظ ذخایر در دریاهای شمال و جنوب، تاکید کرد: اگر همین پایش ها توسط محققان صورت نگیرد، طی یک یا دو سال، ذخایر برخی آبزیان کاهش چشمگیری پیدا می‌کند و به واسطه آن، اقتصاد صید و صیادی رو به اضمحلال خواهد رفت.

او از پرورش ماهی در قفس به عنوان یکی از اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی نام برد و افزود: محل استقرار قفس‌ها، سالم بودن اکوسیستم، مکان‌یابی موثر و ده‌ها مسائل دیگر از جمله کارهای فناورانه ای است که موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور در زمینه پرورش ماهی در قفس، با جدیت تمام آن را دنبال می‌کند.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید