Iranian Agriculture News Agency

یک شبکه تلویزیونی فرانسوی مدعی شد:

ایران 2040 ، کشوری بابحران وخیم آب

ایران انتقال آب از تاجیکستان به شرق کشور را بررسی می‌کند

همزمان با روز جهانی مقابله با بیابان زایی، شبکه تلویزیونی فرانس 24 درگزارشی کارشناسی به بررسی کم آبی وخشکسالی درایران پرداخت و اعلام کرد: چنانچه ایران کاری دراین باره انجام ندهد تا سال 2040 به کشوری با بحران وخیم و پرتنش آبی بدل خواهد شد.

ایران 2040 ، کشوری بابحران وخیم آب

همزمان با روز جهانی مقابله با بیابان زایی، شبکه تلویزیونی فرانس 24 درگزارشی کارشناسی به بررسی کم آبی وخشکسالی در ایران پرداخت و اعلام کرد: چنانچه ایران کاری در این باره انجام ندهد تا سال 2040 به کشوری با بحران وخیم و پرتنش آبی بدل خواهد شد.

به گزارش خبرنگار گروه محیط زیست ایانا، فرانس 24، رشد فزاینده جمعیت در ایران را در دهه های اخیر یکی از مهمترین دلایل کم آبی در ایران عنوان کرد. رییس سازمان حفاظت محیط زیست نیز هفته گذشته در جریان بازدید از تالاب میقان اراک گفته بود: یک‌جانبه‌نگری در محیط زیست سبب شده که امروز بیش از ۷۰ درصد جمعیت کشور در معرض بی‌آبی قرار بگیرند و باید توجه داشت که سرانه آب در سال جاری به زیر ۵۰۰ متر مکعب رسیده، حال آنکه زیر ۱۰۰۰ متر مکعب بحران محسوب می‌شود.

کاوه مدنی: مشکلات محیط زیستی ایران را گردن تغییر آب و هوا نیاندازید

در همین حال فرانس 24 با کاوه مدنی، معاون سابق سازمان حفاظت محیط زیست نیز به گفتگو پرداخت. مدنی یادآور شد : مشکلات آب، اکوسیستم ومحیط زیست در ایران محصول سوء مدیریت طی چند دهه گذشته است، ما کسانی هستیم که این وضعیت را بوجود آورده‌ایم. چرا که بسیاری تلاش می‌کنند این وضعیت را متوجه تغییرات آب و هوایی دانسته و از وضعیت بدی که بوجود آورده‌اند از بار مسئولیت شانه خالی کنند. 

فرانس 24 همچنین در گفتگو با کارشناسان تاکید کرده است: 96 درصد از مناطق ایران سال‌ها است که با کمبود بارش و خشکسالی مواجه است.

باربارا اسلاوین'(Barbara Slavin) ازشورای 'آتلانتیک' از بخش امور ایران در این باره به فرانس24 گفته است: آب‌های کم تری ازکوه‌ها جاری می‌شوند ، بخش کشاورزی با کمبود آب مواجه است و کشاورزان به دلیل نبود آب کافی زمین‌های خود را رها می‌کنند، اکنون در ایران با مشکل آب، ذخایر آبی و کیفیت پایین آب در برخی از مناطق مواجه هستیم.

این کارشناس افزود: اکثر بخش‌های ایران با کمبود آب و خشکسالی مواجه هستند که نمونه آن خشک شدن دریاچه ارومیه در شمال ایران است، دریاچه‌ای که زمانی جزو شش دریاچه بزرگ نمک جهان به شمار می‌رفت که اکنون ناپدید شده است، دریاچه‌ای که مساحت آن بالغ بر پنج هزار کیلومتر مربع بود که حال دو هزار کیلومتر مربع از آن باقی است، رودخانه‌ها و دریاچه‌های دیگر نیز در ایران به همین منوال خشک شده‌اند.

به گزارش ایرنا، همچنین این رسانه تصویری فرانسوی خاطرنشان کرده است:  یکی از دلایل بی آبی در ایران جمعیت آن است که در دو دهه گذشته دو برابر شده و به 80 میلیون نفر رسیده است.

فرانس 24 تاکید می‌کند: افزایش دما و کاهش بارش نیز در کم آبی درایران نقش داشته اما تاکنون 360 سد ساخته شده و صدها سد دیگر نیز درحال ساخت است که نتیجه سیاست های دولت است.

 

**مسیر آبی از تاجیکستان 

این شبکه تلویزیونی فرانسوی در بخش دیگری از این گزارش افزود: مقامات (ایرانی) می‌گویند وضع باید تغییر کند، همچنین یک مسیر 600 کیلومتری در شرق ایران که ازکوه‌های تاجیکستان بتواند آب را به ایران برساند، در حال بررسی است، اما برخی آن را بسیار هزینه بر و امری پیچیده می‌دانند.

فرانس24در ادامه گزارش خود به جنگ داخلی سوریه اشاره کرد و اینکه عامل شروع آن بی آبی بود و گفت:کارشناسان بر این باورند که ایران جای پای سوریه نمی‌گذارد.

ایران قادر به حل مشکل کم آبی است

برنار هورکد'(Bernard Hourcade) جغرافی‌دان فرانسوی و متخصص درامور ایران به فرانس24 گفت: بیشترکشورهای حاضر در خاورمیانه با کم آبی مواجه هستند که ایران هم از آن جمله است، اما ظرفیت های ایران ازآنجایی که آب های زیادی درمناطق کوهستانی خوددارد،برای حل این مشکل زیاد است.

وی آب را تنها یک مساله تکنیکی و سیاسی درایران ندانست بلکه دارای ریشه دینی هم عنوان کردوگفت:آب اهمیت تکنیکی، سیاسی و دینی هم برای ایرانیان دارد.

فرانس24 درپایان افزود: بنابراین پاسخ کارشناسان این بود که ایران جا پای سوریه نمی گذارد، اما برخی دانشمندان دراین زمینه روشن ساخته اند که اگر اقدامی درباره بی آبی صورت نگیرد ایران تا سال 2040 کشوری با وضعیت وخیم و تنش زامی شود که با بی آبی مواجه خواهد بود، اگرچه خشکسالی ممکن است مستقیما منجر به درگیری داخلی نشود اما می تواند شکل دهنده آن باشد.

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید